Sógor vs. jóbarát (Ausztria - Lengyelország 1:1)

Pataki Balázs
2008. 06. 13.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

- Kinek drukkoljunk az EB-n?
- A magyaroknak.
- De mi nem vagyunk ott.
- Akkor a braziloknak.
- Mondom EB!
- Mindenre van valami kifogásod.
Így indultunk neki nejemmel az EB-nek.

Ennél is nehezebb kedvencet választani, amikor két olyan csapat játszik, akik közül az egyiket sógornak, a másikat jóbarátnak tekintjük mi magyarok. Ráadásul egyik sem jobb a másiknál: mindkettő kezdő az EB-ken, egyik sem szerzett még pontot EB-n, ráadásul ezen a meccsen eldőlhet, hogy egyikük számára nem is lesz folytatása ennek a tornának. Szóval nincsen esélytelenebb, akin megeshetne a szívünk, vagy szimpatikusan béna csapat, akinek úgyse drukkol senki, de majd mi.


- Most már ideje lenne valamit csinálni, különben mehetünk vissza
a balettbe ugráni!

Márpedig kell valami szempont. De a színeik sem segítenek. Piros-fehér-piros, meg fehér-piros. Pfff. És annyi humora van az EB szervezőinek, hogy az osztrákokat full pirosban, a lengyeleket full fehérben játszatják. Ennél keményebb már csak az lenne, ha az egyik piros-fehérben, a másik meg fehér-pirosban játszana.


- Ezt is megmagyarázza majd az UEFA, hogy nem volt les?

Ha fogadtam volna, akkor lehetne mondjuk az alapján is választani, hogy melyiknek van esélye a nyerésre, de ehhez én, bevallom, a futballhoz értés Dávid Ibolyája vagyok.

Hoppá, közben lesgól, 1:0 a lengyeleknek. Akkor hajrá Ausztria! De azoknak meg olyan furcsán sok pincés ügyük van mostanában.


- De hát ez szitál!

Menjünk akkor a fejekre. A lengyeleknek Gustáv Husák korabeli csehszlovák emós frizuráik vannak, az osztrákok viszont schwarzeneggeri brutálra lőtték be a sérójukat a hivatalos fotóikon. Ebből a szempontból akkor már inkább a kopasz Webb bírónak drukkolnék.

Az osztrákok mellett szól, hogy náluk játszik egy magyar is. A lengyelek mellett pedig, hogy náluk nem játszik.


- Jusson mára egy harmadik horvát gól is!

Hűha, a végére 1:1 lett. Ráadásul egy brazil és egy horvát lőtte a gólokat. Minden szempontból döntetlen.