Magánterület, belépni tilos!

Bakács Tibor Settenkedő
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Már senki nem lepődött meg 2015-ben, amikor közbeszerzés kiírása nélkül, egy Strabaghoz közel álló címfestő (M. Lőrinc) kapta meg az év legnagyobb táblatenderét. Ha lehet hinni az MNB jóslatainak, és nem próbálnak meg a geci finnek keresztbe tenni nekünk, pár év alatt Magyarország vezető nagyhatalom lehet a tiltó táblák piacán. Ez különösen nemzeti érdek akkor, amikor egyre több idegen veszi körül hazánkat.

Orbán Viktor az első nemzeti tiltó tábla avatásán elmondta, hogy ők bárkit szívesen látnak hazánkban vendégként, de minden ideérkezőnek jó tudni, hogy a haza nem eladó. Sem az a szén, ami a magyar földben nyugszik, és várja, hogy tapasztalt vájárok (Orbán és édesapja) felszínre hozzák a magyar aranyat.

Az ünnepi táblaavatás estéjén a lelkes zemberek magyar pálinkával koccingatván köszönték meg a felcsúti Puskás Földbirtokos Egyesület vezetőinek, hogy a magyar föld magyar kézben maradt. Az egész flottul ment, némi zavart csak az keltett, hogy Fekete György szerint helyesebb volna azt mondanunk a magyar kéz helyett, hogy magyar földet magyar láb tapodtat, de senki nem értette az igét, így végül csend lett a baráti béketömegben.

A táblák tesztelését ellenzéki politikusokon próbálták ki. Mesterházy Attila éppen a konyhájából jött ki, amikor meglátta a táblát, hogy Klubrádiót hallgatni tilos. Erőtlenül tiltakozott, hogy ez az ő lakása, és a magántulajdon megsértése az a fegyveres bizottság, amely elhelyezte. Kiröhögték, és székelyes magyarsággal megkérdezték: ebben reménykedsz?

Gyurcsány a parlamentbe akart bemenni, amikor egy koronaőr elibe tette a tiltó táblát. Gyurcsány azonnal tiltakozott a koronaőr mögött vihogó Kövérnél, de süket fülekre talált, mert az országgyűlés elnöke megfenyegette, ha nem hagyja el az Országház területét, ami magántulajdon, elviteti a Fradi B középpel, amivel sem ő, sem más párttársa nem tart kapcsolatot.

Természetesen a Mazsihisz is megkapta a maga tábláját, főleg hogy annyira undok volt a magyar és zsidó együttélés kapcsán. A szürke szarvasmarhát tartó hentesboltok előtti figyelmeztető táblát a magántulajdon szentségéről mindenki értette, még a zsidók is, mindegy, hogy magyarok voltak, vagy csak annak látszottak messziről.

A táblának voltak kiegészítő részei, amit nyilvános tenderen egy magyar cég (M. Lőrinc) nyert meg. A negyven lépés jobbra, kettő balra, leülsz, fekszel – feliratú tábla volt a legkapósabb, ezt még a keresztény középosztály elszegényedett rétege is megvette, lelkileg így kárpótolva magát abban, hogy nem él jobban az osztrákoknál, és hogy Krisztusnak is kampós volt az orra.

A TILOS! táblát, amely a centrális erőtér szellemiségének leginkább megfelelt, csak protekcióval lehetett beszerezni. Papcsák ügyvédi irodája ügyelt a nepotizmus tisztaságára, így nem juthatott a generális tiltó tábla olyan kezekbe, akik idegen országok érdekében settenkednek. Ennek ellenére elég sokan szereztek belőle olyanok, akik csak feleségei, szeretői voltak az Audi 6-os gazdáinak.

Deutsch Tamás a Twitteren beszólt, neki csak a micimackós Tilos az Á tábla tetszik, és visszaemlékezett arra az időre, amikor a csapos Palotai bakelitjeit hallgatta. (Palotai nem emlékezett arra, hogy D. Tamással hallgatott volna együtt bakelitlemezeket. De ez mindegy is, mert azóta eltűnt, azt rebesgetik, hogy Párizsba menekült. Mindenesetre Pintér lezárta a nyomozást, Deutsch valóban része volt a magyar undergroundnak.)

A Magyar Turisztikai Hivatal persze azonnal lecsapott Habony Árpi ötletére, miszerint érdemes az Ismerd meg hazádat mozgalmon belül végigjárni azokat a területeket, ahova magyar embernek tilos a belépés. Ennek több haszna is van. Szent László után mi utódok is megtanuljuk, mi a magántulajdon szentsége. Másrészről vágyat keltünk a zemberek lelkében a szép és jó iránt, ha hajlandók még alázatosabban halálra dolgozni magukat, akkor egyszer nekik is lehet szép stadionjuk. Na nem a Makoveczféle hagymázas, hanem modern kori közgépes, de ezen az áron nem lehet jobbat kapni.

Vidnyánszky a Nemzetiben megrendezte Kafka Kastélyát, és azóta is arról vitatkoznak a CBA gyorséttermeiben, hogy a törvény őre, aki megállítja a pajeszos színészt a kapuban, miért volt Attilában?

Egy magyar anya kérését meghallgatta a Köztársasági Elnök Úr, felvetette az utónevek közé a Tilost. Kovács Tilos 5 kiló 20 dekával született, harmadnapra besárgult. A baba látogatása jelenleg tilos.