Magyar sportsikerek nyomában #3

Hócipő szerkesztőség
2007. 02. 06. · Hócipő 2007/03
Zsigárdi Lászlótól, a Felvidékről kaptunk egy 5 európa és világbajnokot tartalmazó gyűjtést. Közülük ketten 1976-ban labdarúgó Európa bajnokok voltak Csehszlovákia színeiben. Köszönjük!

Gergely István (Vízilabda) - ő ugyan már 4 éve magyar állampolgár, de 2003-ig 130-szor játszott a szlovák pólóválogatottban. Többszörös bajnok Szlovákiában és Magyarországon. A magyar válogatottal világbajnokságot és olimpiát nyert. A Honvéd egyik erőssége, immár 6. éve. A hórihorgas vízilabdakapus Dunaszerdahelyen született, s Révkomáromban kezdett el pólózni. Magyar állampolgárként továbbra is Szlovákiában él, Révkomárom közelében.

Gőgh Kálmán (Labdarúgás) - 1976-ban, Belgrádban Európa-bajnok lett a csehszlovák válogatottal. A kiváló gútai hátvéd már, sajnos, meghalt...

Móder József (Labdarúgás) - a tardoskeddi származású, most Kassán élő kiváló középpályás szintén Eb-aranyat harcolt ki Belgrádban.

Szikora György (Labdarúgás) - a 60-as évek csehszlovák válogatottjának gólerős csatára, szintén tardoskeddi származású. A braziloknak két gólt is lőtt, akik Fehér Pelének becézték. Edzőként a dunaszerdahelyi DAC-cal érte le a legnagyobb sikert, majdnem bajnok lett a csallóköziekkel. Sajnos, a közelmúltban ő is elhunyt..

Szabó Attila (Kajak-kenu) - A révkomáromi sportoló hosszú távon, 10 000 m-en lett világbajnok.