Ki lesz a vb lúzere? (Hollandia - Dánia 2:0)

Farkasházy Tivadar
2010. 06. 14.
A lóverseny hendikepperek nagyon szeretik azokat a telivéreket, akiken keresztül el lehet bírálni az egész mezőnyt. Mostanában hazánkat is kizárólag erre használja a nemzetközi mezőny. Ennek alapján megállapíthatták, hogy a két csapat tökéletesen egyforma, hiszen mindkettőnek egy gólt rúgtunk idegenben. Ha viszont a kapottakat is számítják, akkor enyhén a hollandok javára billen a mérleg, mivel ők a dánok nulla góljával szemben hatot szereztek ellenünk. Persze kaptunk mi hetet is tőlük Verebes mágus idején, de ő most nem ért rá, ezért egy másik hétgólos hős, Szavicsevics egykori kullancsa, Bánfi szakértett a stúdióban.


- Kikaptatok a magyaroktól, jól van, azért ne bánkódj!


Az első félidőben a közszolgálati szpíker, a Somosok közül az egyik vagy a másik azt állapította meg, hogy a dánok egyenlő ellenfelek voltak, én sajnos nem láttam, mert bár délben volt a meccs, mégis már a 10. percben elnyomott az álom, mivel előző nap egy hétórás Wagner meccset is láttam a Művészetek Palotájában, s emiatt éjféltől kezdtem el nézegetni a Szerbia-Ghánát és az ausztrál-németet. Ez nem magánügy, mert lehetünk így párszázezren, akik megpróbálják egyeztetni a videót és a munkát, miközben azért imádkoznak, nehogy valaki elfecsegje a közelükben az eredményt, amíg haza nem érnek. Amúgy Platini is unhatta, mert a félidő tájékán Zidane vicceket kezdett el mesélni a félhomályban egy biztonsági embernek, akiről aztán kiderült, hogy maga Zidane.

A második félidőre viszont szerencsére felébredtem arra, hogy a dán Poulsen-Agger páros is benevezett a lúzerbajnokságra, amelynek élbolyát jelenleg az angol és algériai kapus, valamint Kuzmanovic alkotja, a szerb védőnél ugyanis kevesen bokszolták ki kecsesebben a labdát a 16-oson kívülre úgy, hogy a közelükben nem állt senki, Mocsai már viszi is Veszprémbe.


- Hé! Nem tarkóval fejelünk!


Somos szerint van Persie is megérdemel egy fél gólt a beadásáért, de akkor a tornatanára is, mivel senki nem állt a két dán közelében, de Poulsen azt találta ki, hogy pont Aggerre fejeli, hátha bepattan róla. Később Elia lövésénél is ketten nézték, hogyan pöcköli be Kuyt, hogy Elia jó csere, azt a holland-magyar óta tudja a futballvilág, mert itt is szinte az első érintésére fél gólt szerzett, amit aztán Kuyt két védő közt bepöckölt. Sajnos a dánok elől semmi veszélyt nem jelentettek, mert Bendtner ugyan az Arsenalban pótolta van Persie-t, itt viszont csak egy fejese akadt, amire maximum negyed gólt adok, mert túlságosan mellé nézte. A nem kizárólag viking felmenőkkel rendelkező Poulsen mentségére azért mondjuk el, hogy egy fél Afellay gólt viszont ő rúgott ki a gólvonalról.


- Köszönd meg a passzt a kapufának helyettem is!


A dánok többsége ugyan Hollandiában focizik, de ez nem jelent azonos színvonalat, hiszen a legjobb hollandokat kell pótolniuk, akik ezalatt máshol Angliában, Olaszországban meg Németországban keresnek ötször annyi pénzt. A Hócipő által tippelt öt párosmérkőzésből négy összejött, hiszen az Arsenal (van Persie-Bendtner), a Liverpool (Kuyt-Agger), és a két Ajax kettős (Stekelenburg-Rommedahl, illetve Van der Wiel-Eriksen) is a pályán volt, csak a Feyenoord védője, van Bronckhorst mellől hiányzott a dán Tomasson, aki csak a kispadon kapott helyet. Talán majd a japánok ellen póruljárt Eto’o ellen, aki viszont nem biztos, hogy győri származású.

De azért legyünk büszkék, azt a szép nagy tapaszt Robben ellenünk szerezte.