Eb hírek

Litkai Gergely
2008. 06. 17. · Hócipő 2008/12
Magyar csapatot fogtak az osztrák határőrök
Egy egész busz válogatott játékost próbált becsempészni az EB helyszínére az MLSZ megbízásából eljáró török utazási iroda. Az UEFA ellenőrökkel megerősített osztrák járőrnek az tűnt fel, hogy a zöldhatáron át igyekvő buszban valamennyi utas nemzeti színű melegítőben volt és nem értette, mit kérdeznek tőle. Az MLSZ cáfolta, hogy így próbáltak volna illegálisan csapatot juttatni az EB-re, állításuk szerint a játékosok Parndorfba igyekezetek egy leárazásra. A játékosoknak további traumát jelentett, hogy az idegenrendészeti elzárásuk idején 3:0 arányban kikaptak egy menekült státusért folyamodó szomáliai állampolgárokból és két afgán illegális határátlépőből álló csapattól.

Himnusz karaoke verseny
Himnusz karaoke versenyt szervez az UEFA az EB-re ki nem jutott európai csapatok részére az innsbrucki stadionban. Itt két-két nemzeti tizenegy mérné majd össze erejét saját nemzeti himnuszára való állásban és szájmozgatásban, majd a himnuszokat követő ugrálásban és szétszaladásban. Az MLSZ a TV2-vel közösen már elkezdte a válogatást a versenyre, mivel a magyar válogatott tagjait egyelőre nem adták ki az osztrák hatóságok. A Dekasztár munkacímen folyó műsorban fontos lesz a furcsa frizura, az ádáz tekintet és az énekhang teljes hiánya.

Négy partjelzőt találtak egy pincében
Négy partjelzőt tartott fogva egy osztrák nyugdíjas háza pincéjében. A szomszédok napokig azt hitték, hogy a pincéből kiszűrődő füttyszó amiatt van, hogy Josef K. felvételről nézi az EB-meccseket. Amikor azonban a pinceablakon keresztül egy járókelőt fejbe dobtak egy szögletzászlóval, azonnal értesítették a rendőrséget, amely öt nap múlva szabadította ki a leromlott állapotú asszisztenseket. Josef K.-t szomszédjai békés, bár erősen futballfüggő emberként írták le, aki nem tűrte a játékvezetői tévedéseket. Az asszisztenseknek fogva tartásuk alatt végig rövidnadrágban, sportszárban és műszálas felsőben kellett játékvezetői hibákról szóló videókat nézniük és K. naponta többször is leköpte őket szotyolával. Az osztrák és nemzetközi közvéleményt a vártnál sokkal kevésbé rázták meg az események, sőt az eset kipattanása óta egyre újabb, összekötözött partjelzőket dobnak le a ház elé.

Beckham-haj után Deco-fika
Újabb foci eredetű divathullám söpör végig Európán, a Beckham-haj után az ún. Deco-fika. Sok ezren ”vágják ki a zöld ászt” mostanában úgy, ahogy a portugálok egyik legjobbja, Deco. Egyes sportboltokban már árulnak is az emberi orrváladékhoz hasonló anyagot, amelynek segítségével akkor is lehet fikázni, amikor esetleg az ember egészségügyi állapota nem indokolná. Sokan már köszöntés helyett is ezzel üdvözlik egymást, sőt igazi megtiszteltetésnek számít Portugáliában, ha valaki elé egy jó adag nyák placcsan, amikor belép egy szurkolói kocsmába.