Oroszkóp

Legnagyobb barátunk jövője a csillagok szerint

Sinkó Péter
1989. 11. 16. · Hócipő 1989/04
Nemrégiben adott hírt a 168 ÓRA arról, hogy Maxine Taylor, az NBC és a CCN amerikai tévétársaságok jósnője elkészítette a Magyar Köztársaság horoszkópját. A nyugat felé történő nyitás nyomán világossá vált előttünk, hogy a Hócipő sem nélkülözhet egy főállású jósnőt, aki megszállottként kutatja a még leszedhető csillagokat, és ezek alapján megmondja a jövőt. Ezt a komoly feladatot szerkesztőségünkből Sinkó Péter vállalta.

Mint tudjuk, a horoszkópot is Popov fedezte fel. A mikroszkópot is meg a kaleidoszkópot is, de mi most csak a horoszkópról (горoскóп) beszélünk. Egyik délután Popov szivarozva üldögélt a kertjében az almafa alatt, éppen azt nézegette, hogy a villám hatására hogyan rángatózik a békacomb, és sehogy sem értette, hogy a megpenészedett tenyészetben miért pusztulnak el a baktériumok. Nagyon vigyázott, nehogy a frissen nyírt pázsitra essen a szivar hamuja, mert a felesége, a 98 kilós Popova asszony nagyon mérges szokott lenni ezért. Akkor esett a fejére egy jókora éretlen birsalma, ami úgy megütötte, hogy csillagokat látott. A hamu leesett. „Na, most majd patáliát csap az asszony!” - gondolta Popov, miközben a csillagokat nézegette. És lőn! Akkor jött rá Popov, hogy a csillagokból meg tudja mondani a jövőt.


Kos
(III. 21 - IV. 20.)
Barátunk az űrkutatásban 1990-ben újabb sikereket fog elérni. Július 17-én egyik űrhajósunk 17 343 nappal világcsúcsot állít be az űrben tartózkodás terén, ezzel megdönti a július 16-i 17 342 napos rekordot, amelyet szintén ő tart.

Bika
(IV. 21 - V. 20.)
A katonai elhárítás területén is hatalmas lesz a fejlődés. Új kaukázusi radarrendszert avatnak, melynek segítségével már a Honvédelmi Minisztérium lépcsőházában el lehet fogni az ellenséges szándékú sportrepülőgépeket.

Ikrek
(VI. 21- VI. 21.)
Világsikert fog aratni a szovjet-magyar koprodukcióban készülő film Búvár Kundról, aki Avrov Kunderov néven ismert orosz történelmi személyiség. Az új film címe: Az Auróra Furkáló. A műkorcsolya világbajnokságon a szovjet páros a tripla leszúrt Rittberger után bemutatja a dupla eltűnt Wallenberget.

Rák
(VI. 22 - VII. 22.)
1990-ben sem fog nőni Csernobil következtében a daganatos megbetegedések száma. Viszont Dubnában komoly kísérletek folynak majd az emberi magfúzió békés célú felhasználására. Augusztusig 107 ország tudósai jelentik be, hogy részt kívánnak venni a kísérletekben.

Oroszlán
(VII. 23 - VIII. 23.)
Jó hír! Júniusban a Svéd Királyi Akadémia az irodalmi Nobel-díjat a Kis Föld (Mala zemlja) szerzőjének ítéli. Kiderül ugyanis, hogy a szerző él!!! Bogdan Drudilidzének hívják, és februárban szabadul Ljubjankából. Annak idején őt bízták meg a Brezsnyev-emlékiratok megírásával.

Szűz
(VII. 24 - IX. 22.)
1990-ben a Burda után a Playboy is megjelenik oroszul. Május szépe (Tovaris Maja) egy kisinyovi fejőnő lesz, akinek a keze alatt nemzedékek tanulták meg azt, hogy a tej élet, erő, egészség.

Mérleg
(IX. 23 - X. 23.)
A pénzügyi élet pezsegni fog 1990-ben! A Rubel árfolyamát többször a nyugati valutákhoz igazítják. Ezzel megszilárdul a pénz belföldi helyzete. Rubelért már mindent lehet kapni. Egy moszkvai húsüzlet üzletvezetője például 8 ezer rubelért 12 évet kap.


Skorpió
(X. 24 - XI. 22.)
A kábítószer élvezet tovább terjed jövőre is. Októberben egy 23 éves vámosnak nagy fogása lesz Seremetyevón. Ő motozza meg ugyanis a látogatóba érkező Samantha Foxot.

Nyilas
(XI. 23 - XII. 20.)
Tovább javul a közellátás. Áprilisban sok élelmiszer érkezik külföldről. Itt előfordulnak majd anomáliák is. A KÖJÁL megkerülésével nagyobb mennyiségű alma érkezik Szocsiból, amit a gyermekélelmezésnél osztanak szét. Több gyerek panaszkodik, hogy nyilal a feje.

Bak
(XII. 21 - I. 20.)
Sajnos a nemzetiségi zavargások tovább folytatódnak. Kar a bak megint problémákat okoz Azerbajdzsánnak és Örményországnak is. Moldáviában százezrek vonulnak az utcára, és a Baltikumban is a MARS lesz az uralkodó bolygó. De az orosz nyelvű lakosság nem megy sehova.

Vízöntő
(I. 21 - II. 20.)
Jó hír a lakosságnak! Júliusban tudósok bejelentik, hogy traktorbelsőből is lehet pálinkát főzni. Ezért viszont több köztársaságban akadozni fog a termés betakarítása.

Halak
(II. 21 - III. 21.)
A lakásprogram és az ellátás teljes harmóniája valósul meg 1990-ben. Áprilisban módosítják azt a lakástörvényt, miszerint egy hat fős családnak jár két szoba hall. Az új törvény szerint 1990-től ugyanannak a családnak jár egy szoba és két hal.