Kánaán jön!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 10. 30. · Hócipő 2013/22
Nyugi, lesz még rezsicsökkentés! Hát most mondta be Varga Mihály, hogy már kalkulálják a jövő év eleji bulit. Sőt, tavasszal is lesz egy nagy akció, aztán a választások után...? Hát persze hogy akkor is lesz! Mi az hogy? Nagyon is! És ha azt hisszük, hogy nem lehet tovább csökkenteni, akkor tévedünk! Higgyék el, hogy jövőre ilyenkor már a szolgáltatók fizetnek a fogyasztóknak, úgy le lesz csökkentve a rezsi! Csak a bukott baloldal, amely már egyszer romba taszította az országot, a családok ellen van, és nem akarja, hogy csökkenjen a rezsi. Megint a családokon akarják meggazdagítani a gonosz, kapzsi multikat! Aki önök közül azt állítja, hogy kirúgták a munkahelyéről (pl. a Főgáztól), mert létszámleépítés van a rezsicsökkentés miatt, azt biztosan a bukott baloldal bérelte fel. Mint ahogy azt is, aki szerint romlott a szolgáltatás minősége. A magyar otthonokban továbbra is ugyanolyan jól cirkulál a villany, a gáz forróbb, mint valaha, a víz meg olyan tiszta, hogy fürödni is lehet benne! És mindez most csak pár száz forint. Jó, hát a kaja most drágább, de hát mindent nem lehet egyszerre... de eljön az idő, amikor minden ingyen lesz! Csak szavazzanak megint Rá! Megéri. Neki.A Palimadárné

Tarcsay Károlyné, Magdi konyhájában ülünk. A kockás terítős asztalon befizetett számlák sorakoznak, mellettük egy zsebszámológép. Magdi nemrég kapta kézhez a legújabb energiaszámlákat, és nagyon örül, még pezsgőt is nyitott.

HÓCIPŐ: Mennyi volt a pezsgő?

MAGDI: Most akciós volt a Lidibe, úgyhogy 320 forint. Amúgy 420 lett volna az Albiban, de oda én nem járok.

HÓCIPŐ: Mennyit spórolt a villanyszámlán?

MAGDI: Aszongya 250 forintot.

HÓCIPŐ: Akkor így csak 70-be van a pezsgő.

MAGDI: Hogyhogy? Nem értem...

HÓCIPŐ: Mindegy. A gázszámlán mennyit nyert?

MAGDI: Ott most még nem sokat, mert még nincs fűtésszezon, meg 26 oC is van még októberben. Bár gondoltam már rá, hogy befűtök, csak hogy spóroljak… De azért az a 70 forint is valami.

HÓCIPŐ: Jaaa, akkor ingyen volt a pezsgő. A rezsicsökkentésből meg tudta venni.

MAGDI: Igen, boldog is vagyok nagyon. Olyan, mintha karácsony lenne, csak ez a fránya 26 oC ne lenne, mert akkor végre befűthetnék… Már várom a hideget, mert akkor degeszre kereshetem magam.

HÓCIPŐ: Valaki „odafönt” is degeszre kereshette magát, mert igen drágán sikerült megvennünk az E.ON gázüzletágát.

MAGDI: Nem baj az, ha jó meleg lesz tőle.

HÓCIPŐ: Nem éppen. Tetszik tudni, mi az a párnagáz?

MAGDI:
Micsoda? Párnagáz?HÓCIPŐ: Igen. Ez az a gáz, ami fűtésre nem alkalmas, csak az ön által használt gáz áramlását biztosítja. A párnagáz egyenlíti ki a nyomást. Most ezt a semmi másra nem jó gázt akarják önnek eladni.

MAGDI:
Nem kell nekem, fűtök én. Tudja, ez a fránya 26 oC…

MAGDI:
Igen, de hiába fűt majd, és hiába lesz olcsóbb a gáz, nem lesz tőle melegebb, sőt!

HÓCIPŐ: Aha... hát biztos ezek a Gyurcsányék vacakolnak megint, vagy a Bajnai, vagy ki.

HÓCIPŐ: Ennek semmi köze Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz. Csak azt szeretnénk megértetni önnel, hogy a rezsicsökkentéssel az égvilágon semmit nem nyer!

MAGDI: Dehogynem, há’ itt a pezsgő. Igyon maga is, hogy tisztábban lásson!