Gúzsba Druzsba

Szabados Gábor
2014. 01. 15. · Hócipő 2014/01
Az üzlet, amelyet Orbán Viktor kötött Vlagyimir Putyinnal, az ellenzék szerint... De kit érdekel az ellenzék, ami most éppen megint nem tetszik a Fidesznek, mert ez az egy táborba tömörült baloldal ismét visszafelé mutogat, az elmúltnyolcév 2008-as esztendejére, amikor Orbán Viktor azt mondta... De ezt mondja el ő maga Szabados Gábornak!

Hócipő: Miniszterelnök úr! A Vlagyimir Putyinnal kötött megállapodás kapcsán az ellenzék...

Orbán Viktor: ...Az az ellenzék, amelyik álbaloldali módon összeállt, hogy visszatérjen a hatalomba, ismét tönkretegye az országot, kiszolgáltassa idegen érdekeknek a magyar embereket, eltörölje a gyed-extrát, a rezsicsökkentést, a mi jól bevált alkotmányunkat, elfoglalja a független médiát, mindent fenekestől felforgasson, amelyik annak idején le akart paktálni az oroszokkal...?

Hócipő: Így is lehet fogalmazni...

Orbán Viktor: ...Csak így lehet. Én már akkor megmondtam erről a Brüsszelhez szaladgáló álbaloldali, nemzetietlen bagázsról, hogy puccsra készül, amikor ennek kimondásához még bátorság kellett.

Hócipő: Konkrétan azt tetszett mondani 2008-ban, hogy „Szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében...” Puccs vagy nem puccs?

Orbán Viktor: Egyértelmű. Ez nem kérdés.

Hócipő: Vagyis?

Orbán Viktor: Vagyis nem kérdés. Van még kérdés?

Hócipő: Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint a paksi bővítés annyira fajsúlyos ügy, hogy arról népszavazást kellene kiírni.

Orbán Viktor: Illés Zoltán önálló személyiség. Azt mond, amit akar. Miért? Azt is mondta, hogy látta annak a hölgynek a diplomáját. Pedig ugye se diploma, se doktori.

Hócipő: Tolnai Jánosné Szatmári Katalin, környezetügyért felelős államtitkár.

Orbán Viktor: Ex államtitkár. Azóta más, fontos beosztásba helyeztem. Ő a Pakssal kapcsolatos megállapodás egyik zöldszakmai támogatója.

Hócipő: Amúgy Illés Zoltán a népszavazási javaslatát 2008-ban fogalmazta meg.

Orbán Viktor: Na, ugye? A bukottbaloldal alatt. Mint én magam.

Hócipő: Szél Bernadett, az LMP társelnöke úgy véli, hogy az előzményeket látva fennáll annak a veszélye, hogy ön gyakorlatilag eladja az oroszoknak Magyarországot.

Orbán Viktor: Ez butaság. Nem adtam el. Zálogba csaptam. De ez jó zálog. Baráti. Keleti.

Hócipő: Nem tart attól, hogy a parlament nem szavazza meg az ügyletet?

Orbán Viktor: De bizony!... Csak vicceltem... Miként maga is.

Hócipő: Államfői vétó?

Orbán Viktor: Hagyja már! Vicc csak egyszer vicc. Az előbb már elsütötte ezt a poént.