B-LISTA • első forduló

Három hónap hét Hócipőjében sorra vesszük a hatalom mindazon tetteit, intézkedéseit, kijelentéseit, amelyek az elmúlt öt évben sok keserűséget okoztak az ország jelentős részének. Tetteikre elég az ABC egyetlen betűje: a B-listára 1922-ben, az 1940-es és az 1950-es években azok kerültek, akiket a rendszer politikai okokból kirúgott vagy hátrányosan megkülönböztetett. A mi B-listáink sorrendjét az önök szavazatai fogják alakítani. Elsőként a hatalom baklövéseit, becstelenségeit és bemocskolásait vesszük sorra.
Farkasházy Tivadar

Kollaboráció felsőfokon

A Nemzeti Választási Iroda nevű fideszes szatelit szervezet elnöke, Pálffy Ilona azért utasította el az MSZP-s Lukács Zoltán vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményét, mert túl korán adta be, ugyanis 16.15-kor érkezett, ám a Kúria honlapján csak 18.00-kor jelent meg, hogy elutasították az előző beadványt. Az igaz, hogy az NVI honlapján már 16.10-kor fenn volt, de a Kúria honlapja számít.
Ürmös Zsolt

Próbamászókat keres a Belügyminisztérium

Trunkó Barnabás

Életfogyt

A jogalkotói lendület kitart: a kormány most azt tervezi, hogy ismét bűncselekménnyé nyilvánítja a tiltott határátlépést. A valamikori – elsősorban a disszidensekre szabott – deliktum potenciális elkövetői most a menekültek lesznek. A kriminológusok elkeseredett tökön szúrásra készülnek, mert volt olyan nap, hogy 1600 tiltott határátlépőt vettek őrizetbe, és ez jelentősen rontani fogja a bűnügyi statisztikát. Javul viszont a felderítettségi mutató, mert mindet elfogták.

Balog szerint „az írók feladata elmondani, hogy kik vagyunk mi”

Kedves miniszter úr! Olvasson Hócipőt! Mi mindig elmondjuk, hogy kik maguk!
Megyesi Gusztáv

Elképesztő áldozatok

Mondták már hívei Orbán Viktort örökös miniszterelnöknek, vezénylő tábornoknak, új Kossuth Lajosnak, nevezték már őt országértékelő gyűlések bevezetőjében a XX., sőt a XXI. század legnagyobb formátumú politikusának, most azonban Török Gábor politológus valami egészen újjal állt elő: Kenesei Krisztiánhoz hasonlította a miniszterelnököt.
Farkasházy Tivadar

Tallértálentum

A bolsik nyolcévi uralkodás után úgy húztak el, hogy semmit sem hagytak maguk után, nem úgy Orbán. Felcsúton, Debrecenben, a Ferencvárosban már felépült három csodálatos stadion, s épül a többi Kisvárdától Szombathelyig, az ékkő az Újpuskás lesz, amely nem tévesztendő össze a Pancsóval. A csepeli olimpiáig a Magyar Nemzeti Bank összes nyereségét palotákba és műkincsekbe fekteti, mivel Orbán jobbkeze szerint az nem közpénz. Akkor a veszteség se lesz az, majd összeadják a kapuőrök.
Para-Kovács Imre

Álmodtam egy barackfáról

L. Simon László, a vogon költészet legismertebb hazai képviselője, az eredeti tőkefelhalmozás csúcsára érve s onnan letekintve, elégedetten nyugtázta, hogy a kivezényelt rabok és/vagy közmunkások kimagozták a negyven vagon sárgabarackot, majd a magokat feltörték, hogy a gyümölcs húsából lekvárt, a magból pedig rákellenes csodaszert készítsenek.
további cikkek
– Amikor Gézám ősfideszesként elhatározta, hogy szemet huny a kormány stiklijei meg baklövései fölött, még nem sejtettük, hogy valakinek majd mindig muszáj lesz vezetni őt az utcán.
Ürmös Zsolt

Orbán Ráhel lehet a NAV elnöke

Szabados Gábor

Nemzeti huszárlóavatás és orbánfej hologramból

A Kossuth téri díszszemlén Hende Csaba avatja fel a Magyar Honvédség Huszár Századának most végzett Nemzeti Huszárlovait, akik valamennyien C típusú átvilágításon estek át. Amelyik lónál kommunista ősöket találtak, azt vagy sikeresen átnevelték, vagy feldolgozták. – Szabados Gábor augusztus 20-i ajánlója...

Az LMP szerint az egészségügyben dolgozók rendkívül magas kivándorlási aránya és hajlandósága miatt küszöbön áll az ágazat összeomlása. A kormány rendeletben fogja előírni, hogy mindenki vigyen magával legalább két beteget.
Katasztrofálisnak nevezte a doktori képzés helyzetét, és annak átalakítása mellett érvelt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár. A téma legnagyobb hazai szaktekintélye, Schmitt Pál támogatásával.
Tizennyolc forintot kapott egy idős földtulajdonos házaspár az ORFK-tól, feltehetően azért, mert a déli határzár áthalad a földjén – számolt be az RTL Klub Híradója. Azért ilyen magas az összeg, mert a kerítést nekik kell őrizni.
Az EU lakások energetikai felújítására 2020-ig évente mintegy 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt hazánk lakosságának. Miközben szegény Széles Gábort hagyták megbukni az ingyenenergiájával.
TOVÁBBI HÓCIPŐ HÍREK
Para-Kovács Imre

Utánam, srácok!

Petőfi megkerült, és most újratemetjük végre. Ritkásan üldögélünk, de sűrű a paranoia, a műsorvezető valamiért azt tartja a legfontosabbnak, hogy felhívja az egybegyűltek figyelmét az önkéntes és kiképzett provokátorokra, akik minden bizonnyal itt vannak, és provokálni fognak. Izgatottan nézek körül, hátha kiszúrok néhány megveszekedett József Attila-rajongót, vagy elborult Ady-fant, de egyelőre semmi, mindenki Petőfi-hívőnek tűnik.
Szabados Gábor

Mióta nem ismeri Lázár Finkelsteint?

Orbán Viktor pár napja azt válaszolta az RTL Klub Híradójának kérdésére, hogy Arthur J. Finkelsteinnel nagyon gyakran van kapcsolatban, legutóbb két napja volt nála a kampányguru. Ugyanakkor Lázár János legfőbb miniszter azt mondta Finkelsteinről: nem tudja, „ki az úr”. Szabados Gábor interjúalanya Lázár János.
Szabados Gábor

Orbán: A nép kergesse el a kormányt

Magyarország gyengeségének forrása a hatalmat gyakorlók elkényeztetett és kiváltságos klikkje, az új arisztokrácia. Ma még rejtve van az emberi elme elől, hogy melyik napon ér véget a felelőtlen játszma, de azt minden világos elme látja, hogy a hatalom a végzete felé masírozik. A népszavazás után vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöld utat, hogy kipenderítsék... – mondta Orbán a Hócipőnek adott rendhagyó interjúban.
Szabados Gábor

Újabb támadás hazánk ellen

Egy újabb magyarellenes figura intézett támadást a távoli Európából Édes Hazánk, benne Édes Nemzetünk ellen. A Hócipő munkatársa, Szabados Gábor, undorát legyűrve leült ezzel az emberrel interjút készíteni. Jó hír az Olvasónak: az interjú végére a fickó megsemmisült! Így kell ezekkel beszélni!
további cikkek
Farkasházy Tivadar

Gibraltár cserél

12 meccsen csak Málta ellen tudott nyerni, most keresi harmadik kapitányát, mert eddig mind a hat Eb-selejtezőn kikapott, gólaránya 1:34. Sajnos Pintér nem tud gibraltáriul, így ő kiesik. Elvégre az nem lehet, hogy a híres szikla állandó vereségként ivódjék bele az európaiak tudatába.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2015/17 • VIII. 19. – IX. 1.
KOLBÁSZBÓL LESZ A KERÍTÉS! Megyesi Gusztáv szerint a kormány István király idegeneket befogadó intelmei miatt épít ilyen alacsony, könnyen átvágható kerítést. Farkasházy Tivadar összeszámolta a Videoton négy utolsó meccsén négy embert állítottak ki, már csak Orbán van hátra. Lengyel László a „tudom, hogy mit nem akarok, de nem tudom, hogy mit akarok” másnaposságáról. Para-Kovács Imre szerint 273%-ra teljesítette a kormány az első ötéves tervet, amiben mi nem szerepelünk. Smuzewitz Ilona megtudta, Orbán levélben köszöntötte a felcsúti mangalicatábor lakóit, ahol a gyerekek korlátlanul simogathatják Mészáros Lőrincet. Bakács Tibor Settenkedő alig várja Palácsik Tímea írásait, s reméli Andy nagyobb blogot vesz neki, mint ami neki van. Heti Kamu: szeptembertől új tantárgyak indulnak: heti két órában kerítésépítés (közben mozgalmi dalok éneklése), heti három órában pedig idegenellenesség.
Hócipősök könyvei
PARLAMENTI TUDÓSÍTÁS
Az adatokat az yr.no szolgáltatja, a Norvég
Meteorológiai Intézet (met.no) jóvoltából
Világgazdaság
1 azeri balta =
Forint
1 dnyeszter-menti kopejka =
Forint
1 fehérorosz rubel =
Forint
1 kazah tenge =
Forint
1 türkmén basi =
Forint
Az árfolyamok forrása a coinmill.com
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.