Ürmös Zsolt

Suarezzel erősítene Pintér

Farkasházy Tivadar

Olajipar

Nem igazán állt jól Siófokon a még Telek Manciból, Albert Floreszból, Vincze Ottóból s más igazi focistákból álló csapatom, mire egy borízű basszus bekiabálta: – Büdös bunkó balatoni bányászok, szopjatok le egy csille olajat! Úgy érzem, e mondat minden durvasága ellenére tartalmaz némi költőiséget...
Lengyel László

Háború és háború

A Rákóczi-felkelés utáni 300 év a rövid forradalmak / ellenforradalmak és a hosszú konszolidációk története. Az 1989-es rendszerváltás létrehozta egy demokratikus konszolidáció intézményes kereteit, ám ez a konszolidáció mindmáig nem következett be. Már az első Orbán-korszakban azon igyekezett az új csapat, hogy a korábban kialakult egyensúlyokat megbontsa, megállapodásokat felrúgja...

Cseh Tamás, Évával és Gézával

– Tényleg, a külföldi utazásokra még nem is vetettünk ki különadót!
Smuzewitz Ilona

Mit üzen a kormány a fiataloknak?

A WWF tiltakozása ellenére Lázár János örökbe fogadta az állatkerti fácánokat. A Miniszterelnökség vezetője szerint az újságíróknak és a fácánoknak nincs mitől félniük, mert felelős politikusként kínosan ügyel arra, hogy puskájában – amit ráadásul nem is hord mindig magánál – szinte minden második töltény vaktöltény legyen. És nem is akar mindig pontosan célozni.
Megyesi Gusztáv

A magyarok ellensége

Fölvetődik a kérdés, hogy most, amikor a magyar miniszterelnöknek mégsem sikerült Juncker útját állnia, és 26:2 arányban vereséget szenvedett tőle Brüsszelben, nem fordult-e ellene a falu, hiszen nem teljesítette választási ígéretét. De a falu nem ilyen. Újra bizalmat szavazott neki, igaz, csak azután, hogy konzultáltak Kohl kancellárral és idősebb Bush elnökkel, Orbán minden körülmények között tántoríthatatlan híveivel.
Trunkó Barnabás

Kaukázusi medvetalp

Hazánkban ez a kártékony gyomnövény a háború után jelent meg, és egyértelművé vált, hogy keletről jött. Évtizedekig ült a nyakunkon, gyakorlatilag semmit sem tehettünk ellene, a gyérítésére is csak egyszer tettünk kétségbeesett kísérletet, de sajnos az is kudarcot vallott. Irigykedve bámultuk a nyugatot, ahova a kedvező széljárás ellenére sem jutottak el az alattomos gyomnövény spórái. Egyes kollaboráns biológusok a zellerfélék közé sorolták, ami állítólag jót tesz a potenciának, de sajnos sokan csak megvakultak tőle.
további cikkek
Varga Ferenc József

Egy szokásos vásárlás

Megvesz – pénztár – sorbaáll – jaj még izé is kell – elszalad – helyét őrzik – visszajön – kisvártatva – jaj még izé is – még egyszer elszalad – nem tartja fel a sort – áll a sor – visszajön – árut a szalagra – tele a szalag – ennyi sz..t! – a fele nem kell – a másik fele sem – bip-bip-bip – nem olvassa – kódot beüt – Anitaaaaaa – segítesz lécciii? – Anita kisvártatva – slattyog – igen? – nagy nehezen – bip – bip – bip...
további cikkek
Az önkormányzati adósságkonszolidáció utolsó, februári körének adatai szerint 513 település összesen 471,79 milliárd forintnyi adósságát vállalta át a központi költségvetés. „Örülünk, hogy segíthettünk” – nyilatkozta a hír kapcsán az ország lakossága.
Szerkesztőségi cikkben sürgeti az EU-t a Magyarországnak szánt uniós infrastrukturális támogatások csökkentésére és Budapest szavazati jogának felfüggesztésére a New York Times. A magyar kormány tiltakozó jegyzékben követeli az amerikai hatóságoktól a lap azonnali adóvizsgálatát.
Közel 250 millió forint áfát nem fizetett be az államkasszába egy távol-keleti állampolgárok által működtetett, kínai cipőket forgalmazó kft. – közölte a NAV. Az árut áfafelfüggesztéssel Szlovákiában vámkezeltették. Kristálycukrot nem talált a NAV.
Kaszkadőrshow, zsonglőrök, szambatáncosok, óriási tűzijáték, 100 vendég. 10 millió forintos meglepetésbulit szervezett a budai Vár Oroszlános udvarába Andy Vajna 70. születésnapjára felesége, Vajna Tímea – írja a Blikk. Azt nem árulta el Timi, hogy a 10 millió forintot kitől kérte kölcsön.
TOVÁBBI HÓCIPŐ HÍREK
Varga Ferenc József

Mi(ni)sztériumjáték

A kormány az ország kormánya, így logikus a minisztériumok szanaszét terítése, értsd: vidékre költöztetése, amit a napokban jelentett be Kurucz Éva kormányszóvivő. Nem, nem ártott meg a meleg senkinek, sőt, kifejezetten jót tett, hiszen egy gazdaságilag, közigazgatásilag, és minden egyéb tekintetben észszerű ötlet fogant meg a megkérdőjelezhetetlen hatalommal felruházott kormány egyetlen fejében.
Varga Ferenc József

Hit/Tan

A megkérdőjelezhetetlenül újraválasztott hatalom már nem csak a tankönyveken keresztül igyekszik megcáfolni mindazt, amiről eddig azt hittük, jól tudjuk. A napokban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter balliberális véleménynek nevezte azt a tudományos tényt, hogy az akác Észak-Amerikából származik. Akit a Hócipő riportere egyéb tudományos tények tisztázása végett keresett fel.
Varga Ferenc József

Brüsszeli 21

Megdöntöttük a szavazásra el nem menés rekordját. Mit nekünk EU?! Tán még a pártokat sem érdekli annyira, mert hát lássuk be, a kémügytől eltekintve igen ritkásra sikeredett a kampány. Az eredmények mindenesetre beszédesek, és ha Szabó János állampolgárt hidegen is hagyja az Unió parlamentje, pártjaink és delegáltjaik számára nem lehet közömbös a téma. A Hócipő riportere meg is kérdezte őket, miként értékelik az uniós választásokon nyújtott szereplésüket.
további cikkek
Para-Kovács Imre

Árnyékkormány

A kormány, a III. Richard Orbán-kormány gyűlöli a szabad sajtót. Engesztelhetetlenül és szívből, nem csak úgy félvállról, tényleg a lényegét gyűlöli, ami maga a szabadság. Sohasem felejtem el Széles Gábor első találkozását a szabad sajtóval, amikor fejhangon üvöltött hosszan Szombathy Pállal, a Magyar Hírlap akkori főszerkesztőjével, mert a címlapon előnytelenül jelenítette meg fénykép formájában Orbán Viktort.
Farkasházy Tivadar

Vigyázz, az uru harap!

2012 őszén egy szórakozóhelyen féltékenységből egy bokodi férfi orrába harapott egy 32 éves oroszlányi, vélhetően szintén férfi, vagyis nem tangó vagy salsa közben, pedig úgy könnyebb. Zagyvarónán egy kocsmában történt ugyanez. Olasz gazdája orrát egy uszkár, egy magyar hölgyét csivavája harapta le, de mivel a világ legkisebb kutyája, háromszor is evett belőle, míg elfogyott.
Selmeczi Tibor

A hét mesterlövész

Fél évvel ezelőtt Lázár János arisztokrata barátaival 913 fácánt lőtt Soponyán, így az alábbi recept anyagait automatikusan szorozzuk be 913-mal, hogy ne menjen kárba a sörét. Hozzávalók: Fejenként egy darab fácán – csak fiatal fácánt válasszunk, mert amelyik emlékirataiban a másik János (Kádár) vadászatairól is beszámol, kicsit már rágós lehet...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2014/15 (VII. 23. - VIII. 5.)
A TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJA FELÉ Címlapunkon: Orbán és Putyin, a két jóbarát. Tojásos képriport a Szabadság térről. Megyesi Gusztáv Gáspárról, az egykori focistáról, akit Isten hívott szolgálni a királyságát. Farkasházy Tivadar kiszámította, a költségvetési tartalék 146 milliójából újabb 973 egész egyharmad esküvői pincér DNS-vizsgálatát lehet elvégezni. Bakács Tibor Settenkedő megtudta, a Mátrix terroristája szerezte meg Széles bácsi elől a balatoni repteret. Trunkó Barnabás szerint a nemzeti lépfenés marhahús a legjobb. Eredeti dokumentum a Tiszafüredi Krónikából: Fazekas miniszter szerint komoly igény van a helyben készült egészséges élelmiszerre. Para-Kovács Imre szerint Gyurcsány antraxos metrót küldött a Kodály körönd alá. A Heti Kamu szenzációja: Orbán Gáspár Johnny Depp hasonmásként folytatja pályafutását. HÓCIPŐ NÉLKÜL AKARJA KIBÍRNI A MELEGET ÉS A RENDSZERT?
Google+
Hócipősök könyvei
PARLAMENTI TUDÓSÍTÁS
Az adatokat az yr.no szolgáltatja, a Norvég
Meteorológiai Intézet (met.no) jóvoltából
Világgazdaság
1 azeri balta =
Forint
1 dnyeszter-menti kopejka =
Forint
1 fehérorosz rubel =
Forint
1 kazah tenge =
Forint
1 türkmén basi =
Forint
Az árfolyamok forrása a coinmill.com
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.