Yes, Comment - 2008/06

2008. 03. 12. · Hócipő 2008/06
Nem akar államfő lenni Orbán Viktor. Azt mondta, hogy az elnöki poszt nagyobb tekintélyű embereknek fenntartott hely. Az ellenzéki vezető szerint ez nem az alkotó energiák és a cselekvő elszánás helyszíne.Elnöki tekintély
Vajon Kossuth Lajos reinkarnációja ezt közölte Sólyom Lászlóval is a megválasztása körüli procedúra közben? S az vajon mit felelt rá?
Megyesi Gusztáv

Kérdés
Tehát: Orbán cselekvően elszánt, alkotóan energikus, nem akar elnök lenni, és alig van tekintélye.
A miniszterelnökség megfelelne?
Makai József

Beszédes nem
Hogy is van a régi vicc? Ha egy úrinő azt mondja, nem, azt jelenti, talán. Ha azt mondja, talán, azt jelenti, igen. Ha azt mondja, igen, akkor nem is úrinő.
Kövesdi Miklós Gábor

Hegemón
"Ha koronával kínálták meg, s meg levén vele kínálva, ő azt keze fejével félre tolta, így, s a nép újjongatott" - meséli Shakespeare Vörösmarty szavaival. Caesarnak háromszor kínálták fel a koronát. Mi még egynél sem tartunk. Igazán most lenne okunk ujjongatni.
Révbíró Tamás

Fodor Gábor felelőtlen találgatásnak mondta, hogy az SZDSZ-ben szóba került volna Kuncze Gábor visszahívása az elnöki posztra.Régi mese
Nem is olyan régen ugyanilyen találgatások hangzottak el arra vonatkozólag, hogy az SZDSZ-ben szóba került Kuncze Gábor visszahívása, csak nem az elnöki posztra, hanem az elnöki posztról.
Megyesi Gusztáv

Bemelegítés
Az a baj, hogy nem tudunk felelősen találgatni. Erre még az SZDSZ sem volt képes megtanítani minket, pedig ott az egy főre eső felelősség messze meghaladja a szavazók számát. Bár pillanatnyilag az is kérdéses, hogy akár Kuncze képes lenne rendet tenni az egykor liberálisnak számító politikai valamiben.

Vagy inkább arról van szó, hogy túl korán kiszivárgott az elképzelés. Meglepetésnek szánták. Kunczénak.
Makai József

Vágyálom
Én finomabban fogalmaznék: nem felelőtlen találgatás, csak álmodik a nyomor.
Buzsik Zsolt

Hiba
Pedig az SZDSZ már nem nagyon reménykedhet másban a következő választáson, mint hogy humorral szerez pár szavazót.
Kövesdi Miklós Gábor

Bajnok
Fodor és Kuncze nem voltak puszipajtások, ezt tudni lehet, de a reaktivált ősz Toldi azért mégiscsak legyőzte az olaszt - ennélfogva ha visszahívnák, az nem lenne felelőtlenség. Viszont nem jönne vissza, az is biztos.
Révbíró Tamás

Immár van Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság is. Elindítói között van Áder János, Semjén Zsolt, Kerényi Imre, Bayer Zsolt, Hegedűs Zsuzsanna.Karakterek
Ahogyan néhány jellemet megismertünk közülük, lesznek ők még Gyurcsány igazi barátai.
Megyesi Gusztáv

Képzeljünk el Európában egy ellenzéki vezetőt, amint a nyilvánosság előtt kijelenti: a hivatalban lévő kormány - tekintve, hogy gazdasági szerződést kötött valamely másik kormánnyal - valójában puccsot hajtott végre a parlament, mi több, a népe ellen - írja Mészáros Tamás a Népszavában.Gyakorlat
Jó. Elképzeltük. Most pedig képzeljük el a fordítottját. Sikerült? Nagyszerű. És most mindenki szépen hazamegy. A gyakorlatot naponta kétszer kell elvégezni. A teljes kúra időtartama négy nap. Aki lazsál, puccsista. Köszönöm.
Makai József

A losonci gondolat
Hát ha egyszer a Fidesz szerint Magyarországon most már semmiféle katonai erő nem létezik, mert a szocik fölszámolták, akkor hogyan tudják a segítségével a hatalmat mégis megragadni? Ráadásul úgy, hogy közben már eleve ők vannak hatalmon. És nem volt senki, aki erre Losoncon rákérdezett volna?
Megyesi Gusztáv

Van benne valami
Ha nem is puccs, mégis egyfajta merénylet a nép ellen: képzeljük el a zord jövőt, amikor a baloldal a Déli Áramlat gázával duruzsoló kandallók mellett egy szál gatyában henyél és rabszolgákkal legyezteti magát, miközben a nép másik felét megveszi az isten hidege a Nabuccóra várva.
Buzsik Zsolt

Egy vezető brit szupermarketlánc kísérleti jelleggel háziorvosi szolgáltatást kínál egyik üzletében. A szigetországban egyúttal ez az első próbálkozás a közegészségügy magánszektorba történő kihelyezésére.Szakaszok
A következő az lesz, hogy jön a nemzet orvosa, és nyílt színen kihívást intéz a pszichiátria legmodernebb vívmányaival szemben. Hogy mondják angolul, hogy Mikola doktor? Aztán aláírásokat gyűjtenek, azokat megfellebbezik, aztán újabb kérdések lesznek, meg még egy kis aláírásgyűjtés. Aztán népszavaznak. Abban a ritka szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elmondhatjuk a briteknek, mire számítsanak. Semmi jóra.
Makai József

Kasszadoktor
Az egyik pénztárosnő orvos, az mossa fel a vevőt, ha elájul a számla összegétől.
Majláth Mikes László

A jövő év elején indulhat az új tulajdonosi program - jelentették be az előkészítő tanács alakuló ülését követően. Szalay-Berzeviczy Attila, az értéktőzsde elnöke, a tanács tagja a Klubrádiónak elmondta, hogy az osztalékokkal és a megfelelően szabályozott környezetben megjelenő árfolyammal a program résztvevői a banki betéteknél biztosan komolyabb hozamot érhetnek el.Hossz és bessz
- Miniszterelnök úr, milyen részvényeket tegyünk be a tulajdonosi programba?
- Például a Szerencsejátékot. Az jó üzlet, bukni fognak rá.
- Az csak az államnak jó üzlet, az illetékek miatt.
- Villamos Művek?
- Ha beindul a verseny, ezek leszorítják az árakat, és az sem lesz jó üzlet.
- Mit javasol?
- Legtöbben az Altus Rt. részvényei iránt érdeklődnek…
Trunkó Barnabás

Néhány szó
Ahogy a bankokat ismerem, ehhez azért nekik is lesz néhány szavuk. És a fontosabbak nagyon apró betűkkel lesznek nyomtatva.
Buzsik Zsolt

Félő
Félő, hogy nagy bajt hoz az ország népére, gazdaságára, pénzügyi rendszerére, kultúrájára, oktatására ez az új tulajdonosi program. Becsukhatnak a gyárak, üzemek, lehúzzák a rolót a kis- és középvállalkozások, abbahagyja a termelést az agrárszektor, bánatosan elhúznak más tájakra a külföldi befektetők, tönkremennek a bankok, mert a magyar nép szépen bevásárolja magát a felkínált állami tulajdonba, amiből vígan megél, és szelvényvagdosó kapitalistaként esze ágában se lesz dolgozni.
Szabados Gábor

Több tízezer forintos béremelésre számíthatnak a pedagógusok.Dilemma
Ha jól emlékszem, az egészségügyi dolgozók bérét bizonyos Medgyessy emelte meg, tanácsadója akkoriban valami Gyurcsány volt. Most Gyurcsány készül bérfejlesztésre. Egyszer már bejött.
Vajon Medgyessy mit tanácsolhatott még neki?
Makai József

Laricsev
- Dugig vagyunk pénzzel, főnök, mennyi béremelést adjunk pedagógusoknak? Nagyon számítanak rá!
- A történelemtanároknak adjunk, mondjuk, 20 ezer emelést.
- Helyes, az elmúlt években nekik volt a legtöbb dolguk.
- A földrajztanároknak adjunk 8-9%-ot!
- Ez korrekt.
- Szóval minden pedagógus kapjon tisztességes béremelést, kivéve a matektanárokat!
- Nekik miért nem adunk?
- Mert ők ki tudják számolni, hogy mennyit kaptak!
Trunkó Barnabás

Kizártnak tartja Kapolyi László, a Magyar Szociáldemokrata Párt elnöke, hogy felbomlóban lenne az MSZP azért, mert számos képviselő, miután elhagyta a szocialista pártot, belépett hozzájuk.Ne kerteljünk
Kapolyi úr, nem kéne mégis visszaállítani azt a nyomorult MSZMP-t?
Megyesi Gusztáv

MSZPDSZP
Még az is lehet, hogy 2010-ben az egyik párt majd a hátán beviszi a másikat a parlamentbe. Nem tudom megjósolni, melyik melyiket.
Szabados Gábor

Küszöb
Ha a fél MSZP kilép, akkor sem éri el az MSZDP az ötszázalékos küszöböt, legfeljebb megbotlik benne. Kapolyinak pedig rámenne a kampányra az összes milliárdja. Magyarországon szoci vagy szocdem párt vezetője csak milliárdos lehet?
Majláth Mikes László

Horn Gábor mondja a 168 Órában a szabad demokraták mélyrepüléséről: "1988 óta vagyok az SZDSZ tagja, súlyosabb válságokat is megéltünk már."
Súlyos
Jó, ha belülről nézve így látszik, akkor mi mást kívánhatnék a szabad demokratáknak, mint hogy éljenek meg még sok súlyosabb válságot!
Buzsik Zsolt

Nem biztos
Az lehet, hogy az SZDSZ megélt súlyosabb válságokat a mostaninál, de az nem biztos, hogy fog is.
Szabados Gábor

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor másodfokú építési engedélyének végrehajtását.Hacsak
Lassan itt az ideje, hogy meggyőzzük az amerikaiakat meg az egész vadnyugatot, hogy hülyeség ez a drága lokátorozás, szinte biztos, hogy egyetlen rakéta nem jön sehonnan ebben a században. De megnyugtatásul ígérjük meg: a tubesi telektulajdonosok fölváltva figyelik majd - rendkívül éberen - a légteret, és sikoltozással jelzik, ha mégis jön valami.
Andrassew Iván

Geo
- Miniszter úr, fel kéne már építeni azt a kurva radart!
- Mit csináljak, tábornok úr! Nem én vagyok a főparancsnok, hanem a Sólyom.
- A NATO is nagyon sürgeti…
- Miért olyan sürgős nekik?
- Tetszik tudni: itt van ez a koszovói ügy. Lehet, hogy szükség lesz a radarra!
Trunkó Barnabás

Lufi
Látom már: a radarállomás végül a Tubes és a Zengő között félúton, egy hőlégballon kosarában fog lebegni, és a szükséges gázpalackokat a köztársasági elnök hivatalának költségkerete fedezi majd.
Révbíró Tamás

A Fidesz nem a magántőke, hanem a konkurencia kiszorítását akarja elérni az egészségügyben - mondta az egri kórház üzemeltetésbe adásáról a szocialista Szabó Zoltán a botránnyal kísért döntés után. A honatya azzal érvelt: számos fideszes városban döntöttek már a magántőke bevonása mellett - írja a Népszava.Capitaly
Igaz, igaz ez is, de a Fidesz elvi alapon gyűlöli a konkurenciát - ahogy kapitalista nagyvállalathoz illik.
Révbíró Tamás

Privatizált közgyűlés
Nemcsak a kórházakat, de a megyei közgyűléseket és a városi önkormányzatokat is külső üzemeltetésbe kellene adni, hátha kevesebb lenne a balhé.
Majláth Mikes László

Dmitrij Medvegyevre 50,4 millió választópolgár adta szavazatát az orosz elnökválasztáson. Ezzel megdöntötte elődje, Vlagyimir Putyin rekordját.Döntés
Nyilván alaposan végiggondolták a lehetőségeket, mielőtt az eredményt megrendelték volna a választóktól. PR-fogásnak nem rossz: Medvegyev több szavazatot kapott, mint Putyin. És még mindig él.

De próbálja csak meg egyszer meneszteni.
Makai József

Siker
Brezsnyev 99 százalékos rekordjának megdöntése néhány cikluson át még várat magára, de ha így megy tovább, az is be fog következni.
Révbíró Tamás

A bíróság tárgyalás nélkül szüntette meg a büntetőeljárást Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, akit a doktori cím jogtalan használata miatt vádolt az ügyészség. "A doktori cím nem része a névnek, így nem követett el bűncselekményt."Dr.
Akkor miért büntetik, ha én a tangón az egyetemi diploma meg a nyelvvizsga mellé külön doktorátust is veszek?
Dr. Megyesi

Nedudgi
Én azért utánanéznék Dr. No és Dr. Kotász, valamint Dr. Bubó címhasználatának is. Dr. Zsivágoról már nem is beszélve!
Trunkó Barnabás

Doktor
A személyi igazolványban a Dr. rövidítés a "Név" rovatban szerepel; ez az okmány alkalmasint a bíró zsebében is ott lapult, amikor az ítéletet meghozta.
Révbíró Tamás

A szakmai érdekeket többen megpróbálják politikai ruhába felöltöztetni, ám az egészségügy tekintetében nem lehet országosan egységes álláspontot kialakítani - mondta a Klubrádióban Heves polgármestere, akit várhatóan kizárnak a Fideszből, amiért a helyi önkormányzat magánvállalkozásnak adta át a rendelőintézet működtetését.Meggyőzés
És még azt sem értékelik enyhítő körülményként, hogy a vállalkozás egyik tulajdonosa szintén fideszes, sőt várhatóan őt is kizárják. Szigorú döntés, de egyesekkel csak így lehet megértetni, hogy az egészségügy tekintetében igenis lehet országosan egységes álláspont.
Buzsik Zsolt

Olyat már
Olyat már hallottam, hogy politikai érdekeket megpróbálnak szakmai ruhába felöltöztetni. Sőt: csak olyat hallottam. Erre most előáll ez a renegát fideszes polgármester a maga fordított elméletével. Jó, hogy kizárják a pártból. Nem kell a forradalmár.
Szabados Gábor

Szerencsefi
Vannak örök mázlisták. Ez az ember például ügyesen kihelyezte a rendelőintézetet, és még a párttagságot is megússza. Képzelem, hányan irigyelhetik.
Révbíró Tamás

Delegációt küldene a Gój Motorosok Egyesülete. A cigánykérdés megoldását célzó javaslatokat adna át Sólyomnak, és azt kérdezi a vajdáktól: mi a társadalmi megbékélés ára?Bizony
Jómagam, mint szittya világvajda, megmondom: a társadalmi megbékélés első ára az lehetne, hogy a gój motorosok átkeresztelik magukat, és közleményben értesítik a magyarokat és a cigányokat, a zsidókról nem is beszélve, hogy mostantól mégsem gój motorosoknak hívják őket. Tudom, hogy nehéz megérteni, mi ennek a jelentősége, de biztosítom őket, meglepően jó hatása lenne a megítélésükben és az össztársadalmi hangulatban is. Nem nehéz jósolni: Sólyom nem fogadja majd őket, mert ő is az emberek döntő többségéhez tartozik, és utálja a fölfújt hobbirobogós cicahordákat.
Andrassew Iván

Árajánlat
Száz motorkerékpár a Száztagú Cigányzenekarnak.
Buzsik Zsolt

Klasszikus
A helyzethez megfelelő idézetet kerestem, és meg is leltem egy Mikszáth-regényben. A fekete városban található, és tökéletesen illik ide. Így szól: "Takarodjék innen a pokolba!"
Révbíró Tamás

Legalább 200 roma emberrel találta szemben magát öt magyar gárdista Pétervásárán. Tagtoborzót tartottak volna, ám a romák tapsától kísérve elhagyták a helyszínt.Nocsak
Pedig a honlapjuk cigánybűnözés rovata alapján az lett volna életszerű, ha a késektől és kapáktól úgy beszarnak, hogy ijedtükben beállnak cigánynak.
Megyesi Gusztáv

Szépmagyar
Öt bátor magyar gárdista nem tudott szeretetaurával, imádságos jó szóval, szépmagyar, rovásírásos ráolvasással, vagy legalább husángokkal elzavarni kétszáz cigányt? Nem gondoltam, hogy ennyire gyávák és erőtlenek. Vagy: miért nem toborozták be a cigányokat legalább?
Andrassew Iván

Tisztelendő
Kezdetnek megfelel, de csak kezdetnek. Majd akkor lesz az igazi, ha - ahogy Prágában - itt is az érsek áll az első sorban, szemben a próbanácikkal.
Révbíró Tamás

Böcz Sándor a 168 Órában a lassú ügymenetről: "Azért nem kapkodjuk el az uniós pénzek lehívását, nehogy azt higgyék Brüsszelben, hogy rá vagyunk szorulva arra a rongyos pár ezer milliárdra." Magyar úr
Gyerekek - ordított egy mentébe öltözött magyar úr Brüsszelben reggel fél tízkor a plenáris ülés szünetében a kávé- és italautomaták előtt, miközben homlokon csókolta a levezető elnököt -, hagyjátok az eurocenteseket, ma mindenki a vendégem.
Megyesi Gusztáv

Helyes
Meg aztán nagyon jó helyen van az a kis pénzecske ott: addig sem költjük el.
Buzsik Zsolt

Kiszel Tünde nem került be a 100 legfontosabb magyar híresség közé, mégis elvitt egy díjat - ő lett az, akit a legtöbben nem kedvelnek. Nagyon büszke vagyok rá, hogy én vagyok az első - nyilatkozta.Barátok felelőssége
Ha azt veszem, hogy még előtte áll a hasonló sikerekkel kecsegtető élet, most kell csak igazán vigyázni rá, hogy fejébe ne szálljon a dicsőség.
Megyesi Gusztáv

Hiteles személyiség
Neki elhiszem, hogy szavai mögül nem kacsint ki pajkosan az önirónia: ő tényleg büszke a teljesítményére.
Buzsik Zsolt

Csintalan Tünde
Én kedvelem Tündét, s egyúttal Csintalant is. Együtt kellene műsort vezetniük, az lenne a csúcs.
Majláth Mikes László

Büszke
Felhívnám a hír főszereplőjének figyelmét, hogy Kiszel János neonatológus-profeszszor, a hazai újszülött-koraszülött ellátás úttörője születésének nyolcvanadik évfordulóját idén januárban ünnepelte a magyar orvostársadalom. Ezzel az erővel a hölgy inkább őrá lehetne büszke, hiszen a kis Donatellácska nagypapája volt az illető.
Révbíró Tamás
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/6  •  III. 13. – III. 26.
A JÓPOFA! ––> ÖT OLDALON ARRÓL,
HOGY JÁRT-E SULYOK PAPA 44-BEN
A KÍGYÓ UTCÁBAN?
Para-Kovács Imre: ünnepeljünk, hiszen Sulyok Tamás lemondott az alkotmány nélküli ország Alkotmánybíróságának elnökségéről! Váncsa István arról, meg lehet-e találni 35 millióból az élő Istent! Smuzewitz Ilona: az Operaház művészei igenis keressenek annyit, mint az egyik legnagyobb német operaház-lánc, az Aldi eladói Farkasházy Tivadar: Orbán nem állt fel a halott Navalnijra, az élő Putyinra viszont bármikor feláll Havas Henrik megtudta, milyen nemzetstratégiailag fontos kérdésről esett szó a kormánytagok és pénzemberek Tiborcz házában tartott találkozóján Dési János: a nagybőgősök mögé settenkedő büfésről, aki integetve jelzi, hogy megfőtt a virsli Verebes István lesrev élefartáH A Heti Kamu megtudta: Sulyok Tamás emlékezetpolitikai tanácsadónak kérte fel Bayer Zsoltot, aki a családi emlékek megőrzéséért fog felelni
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.