Yes, Comment - 2009/21

2009. 10. 21. · Hócipő 2009/21
Molnár Oszkár fideszes képviselő, Edelény polgármestere a városi tévében arról beszélt, hogy „én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik, a zsidó nagytőkével szemben”, „Jeruzsálemben magyar nyelven folyik a gyerekek tanítása... kérdezték az ottani gyerekeket, hogyhogy ti magyarul tanultok? Tanuljuk az új hazánknak a nyelvét.” Korábban ugyanő beszélt arról, hogy a terhes cigány nők gumikalapáccsal verik a hasukat, hogy több támogatást kapjanak. Edelényből jelentik
A valóság ezzel szemben az, hogy a terhes izraeli gyermekek fejébe gumikalapáccsal verik bele a magyar nyelvet.
Megyesi Gusztáv

A listás
Azzal, hogy Orbán nem zavarta el már a gumikalapácsozás miatt Molnár Oszkár listás (!) képviselőt, mindaz, amit mondott, a Fidesz hivatalos álláspontjának tekinthető. Mert ha valaki képviselő, akkor a pártját képviseli minden szavával és cselekedetével. Ha a párt nem küldi el a szavai és a cselekedetei miatt, akkor azzal például azt mondja: „Oszi közülünk való”. Nem tisztem Molnár Oszkárt védeni, de kötelességünk jelezni, hogy tudjuk ám: a magukat baloldalinak gondolók jelentős része sem beszél másképp, mint ő. Azzal a különbséggel, hogy ők legalább sutyorogva teszik, mert bár sötétek, mint egy, a Fidesz erdejébe tévedt jobbikos, azért érzik, hogy valami illetlenség van itten. A demokrácia asztalánál is szoktak fingani, de a sunyi hangtompítás civilizációs értékként könyvelhető el.
Andrassew Iván

Tisztázás
Orbán Viktor azt várja Molnár Oszkártól, hogy tegye egyértelművé a gondolatait. Én valahogy így képzelem: „Nyilatkozataimmal senkit sem szándékoztam megbántani. Higgyék el, semmi kifogásom sem lenne az ellen, ha terhes nők vernék gumikalapáccsal a hasukat Jeruzsálemben, vagy ha cigány gyerekek tanulnának magyarul, ugyanott.”
Buzsik Zsolt

A szocialista pártelnök titokban elárulta a Népszava munkatársának, hogy meg fog lepődni az uniós biztos jelölésén. Később a párt vezetése felháborodott, hogy a miniszterelnök nem az ő választottjaik közül küldene egyet Brüsszelbe, hanem egy párton kívüli, gazdasági szakembert.Pech
Ez a hátránya annak, ha egy párt képtelen párton belüli embert miniszterelnöknek jelölni. Külön pech, ha a miniszterelnök nem is akar igazodni a párthoz, mert nincs rá szüksége, hiszen nem akar újra miniszterelnök lenni. A szocialista jelöltek pedig gondolják végig, miket gondolnak egymásról. Ha ők ilyeneket, akkor miket gondolhat róluk egyenként és külön-külön Bajnai.
Andrassew Iván

Biztos meglepetés
Tényleg nagy volt a meglepi, mert Bajnai a szocialisták öt jelöltjéből egy hatodikat, a saját jelöltjét akarja kiküldeni, és alighanem meg is teszi. Egyébként lehet, hogy Lendvai Ildikó éppen erre a meglepetésre célzott a Népszava munkatársának. Mert Bajnai korábban közölte vele: „Ildikó! Ami a biztost illeti, biztos meg fog lepődni.”
Szabados Gábor

Megreformálná a lakossági hitelezést a jegybank, gátolva a túlzott eladósodást. Egy átlagos háztartás esetében a törlesztőrészlet a forinthiteleknél maximum a jövedelem 30, az eurónál 23, más devizakölcsönöknél 15%-a lehetne. Autót maximum 5 éves hitelfutamidőre lehetne vásárolni. Lakossági bank
- Jó napot kívánok, fel szeretnék venni 2 millió forintot lakásfelújításra.

- Kérem, ezért vagyunk. Meny- nyi a havi jövedelme?

- Nettó 100 ezer.

- Akkor sajnos nem adhatunk, mert az Ön havi törlesztőrészlete 31 ezer forint lenne.

- Akkor adjanak gépkocsi-vásárlási hitelt hat évre.

- Sajnos csak öt évre adhatunk.

- Akkor legalább adjon egy ezrest kölcsön elsejéig!
Trunkó Barnabás

Székely Tamás egészségügyi miniszter feljelentést tett a legfőbb ügyésznél az új influenza elleni vakcináról az interneten és a sajtóban terjesztett alaptalan állítások miatt. Majd tűzoltókkal együtt oltatta be magát, ezzel demonstrálva a szer veszélytelenségét. Kockázatok, mellékhatások
Hiába jelent föl a miniszter, én tudok olyan esetről is, amikor valakit beoltottak, s mire hazaért, kigyulladt a lakása, amit aztán olyan tűzoltó oltott el, aki nem volt beoltva, aztán tessék, mégis itt vagyunk.
Megyesi Gusztáv

Rizikó
Maróthy László környezetvédelmi miniszter A Hét kamerája előtt ivott a Balaton vizéből. Ez is ugyanilyen, a beosztással járó kockázat. Egyébként nem riogatásból mondom, de Maróthyt jó húsz éve nem láttam...
Révbíró Tamás

Együtt kellene működnie a fővárosi SZDSZ-nek és MSZP-nek - mondta a Klubrádióban Demszky, miután utóbbi párt felmondta a koalíciót. Korábban még úgy nyilatkozott az MSZP nélkül is végig tudják csinálni a közösen felvállalt programot. Rohan az idő
A koalíció felbontásának bejelentésekor Lendvai Ildikó azt is leszögezte, hogy az MSZP nem lesz partner egy új arisztokrácia létrejöttében, amely kiváltságait és vagyonát magas közpénzbeli fizetésekkel és végkielégítésekkel alapozza meg. Ezek szerint azon szerencsések már a „régi” arisztokráciához tartoznak, akik kiváltságaikat és vagyonukat magas közpénzbeli fizetésekkel és végkielégítésekkel alapozták meg.
Buzsik Zsolt

Vészhelyzet
Az együttműködés tárgya: a süllyedő hajót menet közben átalakítani tengeralattjáróvá. A hajófenéken tátongó léket egyébként belülről ütötték - jó, ha a kikötőig eljutnak vele.
Révbíró Tamás

Egy korábbi, de ma is érvényes döntés úgy szól, hogy Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, és az is marad, amíg más döntés nem születik, jelentette ki Szijjártó Péter. Arról nem szólt, hogy ezen logika szerint Mikola István miniszterelnök-helyettesi jelölése is érvényben van-e. Nyeretlenül
Nyilvánvaló, hogy Mikola is változatlanul jelölt.

Hiszen olyan sikeres párost alkottak.
Smuzewitz Ilona

Döntés
Hogy Mikola érvényben van-e, az sokkal kevésbé érdekel, mint maga a döntéshozatal. Az a része, hogy „Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, és az is marad, amíg más döntés nem születik.”

Azt hiszem, a Fidesz-fanok legfanabbjai is tudják, hogy az ilyen döntés nem születik másként, mint hogy a lehető legdemokratikusabban maga Orbán Viktor hozza meg. Leül Alcsúton beszélgetni magával, és a beszélgetés eredménye alapján dönt. Vagy ő, vagy ő.
Szabados Gábor

Remény
Nem úgy volt utoljára, hogy mégis inkább Bod Péter Ákos lenne a miniszterelnök? De Mikolában reménykedjünk, mert az azért borzalmasan sivár lenne, ha egy Fidesz-kormányzás alatt még egy jó Mikola se jutna nekünk. Nem-csak igazságot kell ám adni a népnek, meg kenyeret, hanem jóféle cirkuszt is.
Andrassew Iván

Eredménytelenek az óriás makói mezőhöz tartozó tesztfúrások. Valószínűleg egy természetes vízréteget találtak el, mert 4200 méteres mélységben a napi 1415 köbméteres gázkinyerés mellett 500 köbméter víz is a felszínre tört. Ráadásul a gáz minősége sem kielégítő. Makó
Istenem, gázkutak helyett legfeljebb majd élményfürdő épül.
Megyesi Gusztáv

Ábránd
Nagyon bonyolult a gázkút mellé egy vízpalackozó üzemet is létesíteni? Annyira tetszett a gondolat, hogy Magyarországból Kuvait lehet.
Smuzewitz Ilona

Mit vártak?
Vajon mit vártak a gázmező kutatói? Azok után, hogy 2007 elején a gázmezőt a Szent Korona nevében lefoglalták, és amennyiben „a magyarság számára kedvező változások következnek be”, a kitermelésről kötött szerződések semmisek lesznek - közölte ezt annak idején mindannyiunkkal Szabó Pál, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány egri elnöke. A tájékoztatót követően ősi magyar viseletet utánzó ruhát hordó dobosok és egy sámán Szent Korona-szertartást mutattak be: dobszó hangjára a sámán vért jelképező bort hintett a négy égtáj felé.

Hát ez a vérbor vált vízzé.

Húzhatnak elfele a külföldi gázrablók, a kincs itt marad nekünk, megszentkoronázva, arra várva, hogy a magyarság számára kedvező változások következzenek be.
Szabados Gábor

Öt éve még csak 200 ezer, tavaly már 700 ezer percnyi reklámot adtak le a hazai tévék. Ami annyi, mint ha 16 hónapig folyamatosan csak hirdetéseket sugároznának - írja a 168 Óra. Kertévé
Javukra szóljon, hogy a reklám az egyetlen nézhető műsoruk.
Megyesi Gusztáv

Műsorpolitika
- Programigazgató úr, a két reklámblokk közötti műsoridőt ki kellene tölteni valahogy! A valóságshow-inkat már nagyon unják!

- Akkor próbálkozzon valami külső gyártású műsorral. Úgy tudom, a Gyárfás most ráér.
Trunkó Barnabás

Vallomás
Öt éve még én is alig néztem reklámokat, ezért csak igen keveset tudtam az életről. De azóta fokozatosan növeltem a reklámdózisomat, és ennek meg is lett az eredménye: a hajam érzéki, akár egy álom, meghitten ragyogok és átélem az élményt. Drámai a pillantásom, amitől felfigyelnek rám, és ha higiéniáról van szó, nem kötök kompromisszumot, éppen ezért a nők tapadnak rám, nem az ingem. Nem ítélek elsőre, elfelejtettem a ráncokat, mindenből a csúcsminőséget választom, különlegesen puhának érzem a bőröm, könnyen eltüntetem még az odaégett zsíros foltokat is, és annyit spórolhatok, hogy nem tudom hova tenni, mert hülye azért nem vagyok.
Buzsik Zsolt

Mert mégis hülyék vagyunk
Két lehetőség van. Egy: a cégek agyatlan zombinak néznek minket, akiket megfelelő elektromos impulzusokkal be lehet terelni a legközelebbi hipermarketbe, hogy akciós lovaglóostort és bajuszkötőt vásároljunk, pedig csak tejre lenne szükségünk. Kettő: agyatlan zombik vagyunk, akiket megfelelő elektromos impulzusokkal be lehet terelni a legközelebbi hipermarketbe, hogy akciós lovaglóostort és bajuszkötőt vásároljunk, pedig csak tejre lenne szükségünk. Egyik eshetőség se túl reménykeltő. Viszont lenne egy megoldási javaslatom, hozzanak létre egy csatornát, amin folyamatosan csak reklám megy, és a bevételeit osszák szét arányosan a hirdető cégek között. Akit érdekel, hogy éppen mi olcsó a teszkóban meg az osanban, az odakapcsol, a többiek pedig boldogan élhetnek, míg meg nem halnak.
Kövesdi Miklós Gábor

Miért?
Ehhez képest gyakorlatilag soha nem fordul elő, hogy valamit tévéreklám hatására vásárolnék. Sőt, éppen ellenkezőleg: a taszító reklámok miatt határozom meg, hogy mi az, amit semmiképpen nem veszek meg. Vagy be. A reklámosok eltűnődhetnének azon, hogy miért érzem ettől szabadabbnak magam.
Andrassew Iván

A belügyminiszter kezében egyesítené a rendőrség és a nemzetbiztonság irányítását a Fidesz a választások után. A pártban Pintér Sándort tartják ideális figurának, hogy ráncba szedje az erőszakszervezeteket. Comeback
Ha Kiss dandártábornok még a rendőrségnél dolgozna, megmondanám, mit adnék én Pintér Sándor kezébe.
Megyesi Gusztáv

Fokozatosság
Ha egyszer sikerült ráncba szedni az erőszakszervezeteket, akkor fokozatosan el lehet kezdeni a többiek megregulázását is.
Smuzewitz Ilona

Sólyom 14 oldalnyi jogi észrevételt tett az új Polgári törvénykönyv kapcsán. Kolláth György a Klubrádióban arról beszélt:, a kérdés az, mekkora az a mennyiség, ami már átcsap alkotmánysértő minőségbe. Valami változásnak mindenképpen lennie kell, az pedig, hogy ez melyik kormány alatt történik meg, szerinte súlytalan kérdés. Jog
Megnyugtató helyzet: Sólyom elnök végre megint a tanult szakmájában dolgozik, nem a bánáti bazsarózsával, a NATO-radarral, a szomszédos országok bosszantásával, a polgári viselkedés radikális reformjával, a kézfogás demonstratív mellőzésének gyakorlásával, a diplomáciai kirendeltségeken folytatott pártpolitikai korteskedéssel foglalkozik. Elnöksége utolsó évében ebből kivételesen még valami jó is kisülhet.
Révbíró Tamás

Az írek megszavazták, a lengyel elnök pedig aláírta a Lisszaboni szerződést, de a cseh elnök, Vaclav Klaus még vonakodik. Így félő, hogy a dokumentum nem fog életbe lépni, mert a brit konzervatívok jövő nyári hatalomra jutásuk után népszavazásra bocsátanák, amin jelen állás szerint biztosan elbukna. Mindent vissza
Úgy látom, egy lehetőség kimaradt: avval senki sem számol, hogy a Fidesz a költségvetés mellett a Lisszaboni szerződést is visszavonja?
Smuzewitz Ilona

Egy derék katona
- Én mondom magának, Palivec, nem kell nekünk ez az Unió!

- Nagyon kérem a Svejk urat, hogy itt a Kehelyben ne tessék politizálni!

- Maga beszél? Hát nem maga mondta, hogy a Barroso- képét leszarták a legyek.
Trunkó Barnabás

Történelmi tett lenne, ha megtörne az az évtizedes, káros gyakorlat, hogy választási évben csaknem kétszámjegyű az államháztartási hiány. 2002 és 2006 arról szólt, hogy az ellenzék és a kormány túlköltekezésbe hajszolta az országot. Feléltük a jövőt, a gyermekeink előtt kell szégyellnünk magunkat. - nyilatkozta Bokros a 168 Órában. Korszellem
Válaszok Bokros Lajosnak.
1) Az államháztartás azért van, hogy hiányozzon.
2) A jövő azé, aki feléli.
3) Inkább a gyerekek szégyelljék magukat.
Smuzewitz Ilona

Ígéret nélkül
De hát még három éve is rosszabbul éltünk, mint „négy éve”, tehát muszáj volt tovább ígérgetni. Bezzeg most nem ígérnek semmit, azt is csak halkan és homályosan. Meg is van az eredménye: a választók 43 százaléka bizonytalan, illetve el se menne szavazni.
Buzsik Zsolt

Feléltük
Mivel a jövőt feléltük, most a jelent éljük fel. Párhuzamosan a múlt felélésével. Hát így feléldegélünk mi itt e hazában.
Szabados Gábor

„A Monty Python Magyarországra akar jönni forgatni, Balázs átverései már nem ütik meg az ingerküszöböt, Magyarország Abszurdisztánná vált” - mondta Kósa Lajos a Fidesz szervezte, az önkormányzatokat érintő megszorítások elleni tiltakozáson a Kossuth téren, ahol a szocialista Karsai József is megjelent. Élményanyag
Az Abszurdisztán nagyjából tizenöt éves poén, a Monty Python Magyarországon forgat, tíz éves, azt viszont nem gondoltam volna, hogy Kósa Lajos Balázs-műsorokat néz a tévében.
Megyesi Gusztáv

Önuralom
Csak azt nem értem, hogy ha valaki érti a Monty Pythont és az abszurd humort, hogy bírja ki a saját beszédeit röhögés nélkül?
Buzsik Zsolt

Abszurdisztán
Magyarország már régóta Abszurdisztán, mert például ahol a most önmagát ismét reaktiválni készülő Torgyán József mezőgazdasági miniszter lehetett - lehetett volna egyébként igazságügyi vagy honvédelmi miniszter jó esetben akár köztársasági elnök -, az az ország maga Abszurdisztán, ahol teljesen beleillik az államformába a reformkezdemények elsöpréséről szóló népszavazás, meg úgy minden, amiről Kósa Lajos fennhangon beszél.

Vagy éppen mélyen hallgat.
Szabados Gábor

Obama kapta a Nobel-békedíjat. A Fehér Házat olyannyira meglepetésként érte a hír, hogy első reakciójukban azt kérdezték: „Ez ugye nem április 1-jei tréfa?” A világ inkább azért döbbent meg, mert a jelölés határideje az amerikai elnök beiktatása után alig két héttel lezárult. Megtiltom!
Sikerült csapást mérni a Nobel-díj komolyságára. Ezen az alapon én is megkaphattam volna, mert nekem is van tervem például az iraki és az afganisztáni háború befejezésére, be akarok záratni egy kubai börtönlágert, és erősen szeretném a közel-keleti békét. De a körülményekre tekintettel megtiltom, hogy jövőre a csorba kiköszörülésére a jelölésemmel próbálkozzanak.
Andrassew Iván

Elnök
Két hét alatt is sokat lehet tenni a béke érdekében; Nixon például ennél rövidebb idő alatt döntötte el, hogy lemond.
Révbíró Tamás

A Népszava írta meg elsőként, hogy budaörsi rendőrök közös játékkal nyerték meg a 2,2 milliárdos lottóötöst. Rendőrök
Ez azért sikerülhetett, mert merték a nehéz számokat is megjátszani.
Megyesi Gusztáv

A bátraké
Állítólag a többi rendőr is felbuzdult a budaörsiek szerencséjén. A lottó nyereményalap most elég szerény, de az egyik kerületi rendőrkapitányság személyi állománya úgy döntött, hogy ők meg lóversenyezni fognak. Meg is alakították a Tétrekész Rendőrszakszervezetet.
Trunkó Barnabás

A csepeli Gyepsor utca 1. a hazai cégvilág középpontja: ezen az egy címen 879 vállalkozás van bejelentve. Az itt nyilvántartott cégek negyedét már felszámolták, tizedének felfüggesztették az adószámát. Takarékosság Azért vannak egy helyre bejelentve, hogy ne kelljen 879 portást alkalmazni.
Megyesi Gusztáv

Gyűlde
Londonban a jogászszakma Mekkája a Lincoln’s Inn, az orvosoké a Harley Street, az úri szabóké a Savile Row... Nálunk elsőként a mindenkori Josip Totok és Kaya Ibrahimok alakították ki fellegvárukat - történetesen a Gyepsor utcában. Innen lépnek majd tovább, de félek, hogy nem a Gyűjtőfogházba, ahová kellene.
Révbíró Tamás
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/7  •  III. 27. – IV. 9.
Zsidólakást, zsidóbútort másnapra a filoszemitának: kilenc oldalon foglalkozunk több, mint kéttucat dokumentumot bemutatva azzal, hogyan igényelt zsidólakást és zsidóbútorokat Sulyok Tamás államelnök, általa filoszemitának nevezett apja, a Magyar Nemzeti Szocialista Párt akkori megyevezetője. Para-Kovács Imre gondolkodóba esett, megnyomja-e az Enter-gombot a 100 Millió dolláros jacht, Megrendelem felirat alatt Váncsa István a Brüsszel elfoglalását követő diadalmenet terveiről Smuzewitz Ilona: a Petőfit megölő Ukránokról és a magyar szuterenitást veszélyeztető kiskereskedelemről Farkasházy Tivadar: szerint inkább a köztársaság tartozik ma már a családi legendáriumba Havas Henrik megtudta, hogyan nevezték a budoárt Felcsúton a miniszterelnök úr gyermekkorában Dési János: kétféle diktatúra létezik: az egyikben Jancsó csinál filmeket, meg Makk Károly, meg Sándor Pál, a másikban meg Philip Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: Diktakrácia a demokratúrában A Heti Kamu megtudta: a Temuról rendelte a kormány azt az ázsiai huszárlegényt, aki a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.