Emberek és tragédiák

Smuzewitz Ilona
2011. 06. 01. · Hócipő 2011/11
Szopós egy időszak van mögöttünk. Akármerre néztünk, szembejött a zabolázatlan orális szex. És sehol egy biztos támpont. Csak a saját eszünkre hagyatkozhattunk.

Ez okozta a legtöbb problémát.


New York-i szín

A New York-i rendőrség a Párizsba induló gépről szedte le Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap igazgatóját és a francia baloldal esélyes elnökjelöltjét. Strauss-Kahn, mielőtt gépre szállt volna, állítólag egy szálloda lakosztályában szaladgált meztelenül, és orális szexre kényszerítette a szobalányt.

A franciák bezzeg tudnak élni. Clinton először elnökké választatta magát, és csak utána jöhetett az orális szex. Strauss-Kahn nem fáradt sem a kampánnyal, sem az előjátékkal.

Strauss-Kahn előzetesben volt, aztán óvadék ellenében kiengedték, ő pedig közben tagad. Ez eddig, mondhatni, szabványosan gyomorforgató történet, talán csak annyi szokatlan van benne, hogy az európaiak elég nehezen szokták meg, hogy egy befolyásos személyt bilincsben visznek el. Látszik, hogy még nem jártak Magyarországon.

Strauss-Kahn ügyében persze nem tudok igazságot tenni, de a magyar reakciók legalább annyira érdekesek voltak, mint az ügy maga. A jobboldal egyszerűen intézte el: lám-lám, ilyen az IMF. Szopat. És erőszakot tesz. Szobalányokon és a nemzeteken egyaránt. Megérte gazdasági szabadságharcot hirdetni. Megérte kipaterolni őket. Mert ha nem, akkor jön Strauss-Kahn, felvisz a lakosztályába, és pucéran üldöz majd. Ha elkap, akkor erőszakot tesz. És ennek az ország és a devizahitelesek lesznek a kárvallottjai.

A baloldali-liberális tábor legalább ilyen árnyaltan közelített a problémához, hogy megállapíthassa: Strauss-Kahn nagy valószínűséggel ártatlan. Hiszen jó ember. A Valutaalap élén annyi remek dolgot csinált. Továbbá szocialista elnökjelölt is lenne. Ezért az ügy ellenfelei mesterkedésének eredménye. A világ persze olyan, hogy bármi megtörténhet, pláne, ha a franciáknak is közük van hozzá, gondoljunk csak a Greenpeace hajójára, amit a francia ügynökök süllyesztettek el, amikor elegük lett a környezetvédelmi jajongásból. Sarkozy elnöknél visszataszítóbb alakot pedig csak az olaszok tudtak összehozni politikai vezetőnek az utóbbi néhány évben. Meg talán a lengyelek. És a szlovákok.

De ebből vajon az következik, hogy a szobalány valójában ügynök, aki be akart sározni egy feddhetetlen szocialistát? Elképzelhető-e, hogy a derék, vagyonos és befolyásos Strauss-Kahn szobalányokat molesztáljon a lakosztályában? Nyilván nem. Miért is hajkurászna az igazgató egy bevándorló szobalányt, ha bármikor kifizethet egy luxuskurvát?

Akik így érvelnek, el sem tudják képzelni, hogy Strauss-Kahn egyszerűen fukar.


Budapesti szín

Alföldi színházigazgató színházi orális szexet kívánt az őt provokáló radikális újságírónak. Azaz semmilyen orális szexet nem kíván neki, mert olyan az Ember tragédiája című előadásban nincs. Persze attól, hogy az előadásban nincs orális szex, az újságíró még megkérdezheti, hogy kell-e orális szex a darabban. Az újságíró bármit megkérdezhet. Pláne ha a tények cseppet sem zavarják.

Hiszen például az Ember tragédiáját nem is látta. Egyébként nem értem, miért háborodik fel ezen bárki is. Mármint, hogy a nemzetileg radikális úgy tett fel kérdéseket, hogy nem is látta a darabot. Nyilván önvédelemből nem látta. Mert mi van, ha a darabban mégis lenne orális szex? És ettől a nézők megvakulnának? Ha egyszer nem tetszik neki az orális szex, miért üljön végig egy egész előadást? Azután sem fog tetszeni neki. Az előadás meg nagyon hosszú. Radikális legyen a talpán, aki ezt befogadni képes.

Miért kéne bármit is látnunk ahhoz, hogy utáljuk? Én pl. még sosem láttam nemzeti radikális televíziót. És nem is kell látnom ahhoz, hogy tudjam: utálnám.


Purgatórium

Közben a magyar kormány sem tétlenkedett. Hanem mentett. A jól felszerelt balatoni mentőhajó állítólag azért vesztegel a kikötőben, mert fenntartására nincs pénz. De ez tévedés. A mentőhajó egyszerűen felesleges. Mert a balatoni mentést is a kormány látja majd el. Hét közben Orbán kormányfő. Hétvégén Matolcsy miniszter. Ha csak félrenyelne valaki a parton, ők ott lesznek, és hátba vágják. Hátba vágják azt is, aki még nem nyelt félre. Hátha majd attól félrenyel. Vagy elkotródik, és nem bámészkodik ott többet.

Megmenti a magyar kormány a devizahiteleseket is. Van egy ismerősöm, ingatlanba fektette svájci frankos hitelét, kérdezte a napokban, hogy vele mi lesz. Mondtam, hogy meg lesz mentve. De ő nem szeretné, válaszolta.

Hiába, mondtam neki. Nemsokára eljön érted Matolcsy, aztán Pán Péter meg Csingiling kézen fognak, és visznek magukkal Sohaországba. Meg leszel mentve, ha a hiteled időtartama további húsz évvel tolódik is ki.

Az ismerősöm most retteg. Még azt sem tudja élvezni, hogy ismét állami kezekben vannak a Mol részvényei. Persze amilyen felszínes személyiség, eddig azt sem vette észre, hogy az oroszoknál van egy pakett, valami kimondhatatlan nevű vállalatnál. Szurgut-akármi: a hangzás alapján úgy tűnik, a spontán privatizáció idején egy gulágos gmk átalakulással lépett a kapitalizmus kanyargó ösvényére.

A kormány diadalát méla közöny fogadta. Kész csoda, hogy a miniszterelnöknek nem ment el a kedve az egésztől. Hogy ezeket a búval baszottakat kormányozgassa.

Az ismerősöm azt mondja, hogy neki eddig is mindegy volt, kinél vannak a részvények, ha nála nincsenek. Önző disznó. Csak annyi érdekelné, hogy hány liternyi benzin jár neki mostantól. Egyébként meg csak fanyalog.

Az ilyen meg is érdemli, hogy Matolcsy és Orbán megmentse.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/7  •  III. 27. – IV. 9.
Zsidólakást, zsidóbútort másnapra a filoszemitának: kilenc oldalon foglalkozunk több, mint kéttucat dokumentumot bemutatva azzal, hogyan igényelt zsidólakást és zsidóbútorokat Sulyok Tamás államelnök, általa filoszemitának nevezett apja, a Magyar Nemzeti Szocialista Párt akkori megyevezetője. Para-Kovács Imre gondolkodóba esett, megnyomja-e az Enter-gombot a 100 Millió dolláros jacht, Megrendelem felirat alatt Váncsa István a Brüsszel elfoglalását követő diadalmenet terveiről Smuzewitz Ilona: a Petőfit megölő Ukránokról és a magyar szuterenitást veszélyeztető kiskereskedelemről Farkasházy Tivadar: szerint inkább a köztársaság tartozik ma már a családi legendáriumba Havas Henrik megtudta, hogyan nevezték a budoárt Felcsúton a miniszterelnök úr gyermekkorában Dési János: kétféle diktatúra létezik: az egyikben Jancsó csinál filmeket, meg Makk Károly, meg Sándor Pál, a másikban meg Philip Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: Diktakrácia a demokratúrában A Heti Kamu megtudta: a Temuról rendelte a kormány azt az ázsiai huszárlegényt, aki a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.