Hócipő Mobilportál

mobil.hocipo.hu &bull pda.hocipo.hu &bull wap.hocipo.hu

2006. 03. 01.
A Hócipő szatirikus kéthetilap a magyar sajtótermékek és tartalomszolgáltatók közül elsőként indíotta el mobilinternetes portálját! A portál egyaránt elérhető valamennyi internet-kapcsolattal (pl.: 3G, GPRS-Internet) rendelkező kis és nagy kijelzős mobiltelefonról illetve kéziszámítógépről.

A mobilportál megjelenése a Hócipő internetes honlapjával azonos arculatot alkalmaz, így az utóbbit már ismerő felhasználóink, az új felületen is könnyedén eligazodnak.

A mobiltelefonok világában megszokottól eltérően, a tartalom elérése sem regisztrációhoz, sem díjfizetéshez nem kötött.

A portál elérhetőségei:
(a mobiltelefon vagy kéziszámítógép böngészőjébe begépelve)

• nagy kijelzős mobiltelefonokra: mobil.hocipo.hu
• kéziszámítógépekre: pda.hocipo.hu
• kis kijelzős mobiltelefonokra: wap.hocipo.hu

Megyesi Gusztáv, Para-Kovács Imre, Uj Péter, Faludy György, Váncsa István, Makai József, Farkasházy Tivadar, Trunkó Branabás, Andrassew Iván, Lengyel László, Kéri László és a Hócipő többi szerzőjének publicisztikái mellett, az Esemes és a Yes, Comment rovatok hírei, Marabu, Jelenszky és Fenekovács rajzai, valamint a Villanyállat és a Gúnygejzír is megjelennek az oldalon. Archív anyagaink közül elsőként Déri János és Boncz Géza írásait töltöttük fel.

Nem WAP! Mobilinternet!
Mivel a mobilinternetes technológia szabványai jelenleg még igen kuszák, a félreértések elkerülése végett fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy portálunk nem egy WAP oldal, hanem egy annál fejlettebb, mind képi, mind tartalmi megjelenítési lehetőségeiben szélesebb lehetőségeket nyújtó szabványra épülő mobilinternetes portál.

A portál technikai megvalósítását a Hócipő - állandó internetes partnerével - a Macrosolid Media Consultinggal közösen végezte.



Technikai információk:

• Mobilinternetes oldalaink megtekintéséhez GPRS-internet vagy 3G előfizetés szükséges. Ezek (vagy ezekkel egyenértékűek) valamennyi hazai mobilszolgáltatónál elérhetőek.

• Mivel ahány gyártó, annyiféle mobilböngésző van a telefonokba beépítve, ezért Java-képes mobilokra az Opera Mini böngészőt ajánljuk (a telefon böngészőjébe beírva, letölthető a mini.opera.com oldalról).

• WAP és GPRS-WAP előfizetéssel, WAP 2.0 szabványú böngészővel csak a kis kijelzős mobiltelefonokra optimalizált wap.hocipo.hu oldal egyes részei érhetők el.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.