Nem értem - 2013/03

Farkasházy Tivadar
2013. 02. 06. · Hócipő 2013/03
Einstand
Navracsics minisztériuma az egész Belvárost lefoglalta március 15-re, de Kovács államtitkár azt mondta, rugalmasak lesznek, ha más is ünnepelni akar. 12-15 ellenzéki párt esetén elképzelhető. Az Erzsébet hídra például huszárrohamot tervez a kormány, amit igazán színesít, ha közben át kell ugraniuk a Milla délutáni hangfalait, de mivel díjugratásban a közelében sincsenek Aranyosnak, aki 1955-ben 209 centit is átvitt, nagy beszédek nemigen lesznek. Bár 2011-ben Santiago 211-re javította Kiskunhalason, akkor tán végre mond valamit Bajnai, amivel ismét feltornázza magát.

VOLT EGYSZER
Még egyszer ezt a kabarét nem adjuk elő - mondta Orbán a kudarcba fulladt e-útdíj-tenderről. Nem csak ezt, semelyiket. Elődei már elintézték a Budapest Varietét, a Kamara Varietét, a Kis Színpadot, a Vidám Színpadot, a Mikroszkópot meg elintézte Verebes, de még hagyott pár koporsószöget Litkainak.

GYARMATÁRU
Orbán azt mondta a kecskeméti Mercedes gyárban, hogy ha az autóra néz és nem a munkásokra gondol, akkor két szó jut eszébe: erő és szépség. És ha a munkásokra? Hogy egymillió?

Mindenre van megoldás
Jókor jön az orvosi kényszernyugdíjazás, mert most éri el az első Ratkó-évfolyamot, tehát hatalmas orvosvesztés lesz a következő években. Egy kézsebész mondta is:

- Farkasházy úr, most nem szabad betegnek lenni.

UTÁNA A VÍZÖZÖN
Orbán Vásárosnaményban: a kormány özönvízszerű változásokat zúdított az országra. A legjobb helyen mondta, 2010-ben öt árhullám vonult le ott, előtte 2008-ban, azt persze még a Gyurcsány okozta.

HÁROM TESTŐR AFRIKÁBAN
Remek részmegállapodást kötött a HÖOK, 465 ponttal már be lehet jutni tandíj nélkül a jogra, a közgázra, a kommunikációra is csak öttel több kell, csupa kitűnő, két nyelvvizsga, főleg a szegény családoknál egyszerű. Hogy is mondta Senki Alfonz? A sivatagban nem kell senkit megölni, elég, ha elveszed a kulacsát. A Hallgatói és az Oktatói Hálózattal persze nem tárgyal Balog páter, módosítva a brit módszert, oszd meg és uralkodj, csak elé rakott egy f betűt, mármint végy el mindent, majd adj belőle vissza egy kicsit, hogy örüljenek.

GYORSNASZÁD
Schiffer András szerint egy csónakban nem lehet kétfelé evezni. De hányódni igen!

KÉTHARMAD
Bár a kérdezettek kétharmada szerint rosszul mennek a dolgok, a Fidesz még mindig magasan vezet. Mert ez az ország türelmes. Végh Antal is 26 éve írta meg a Miért beteg a magyar focit, s máris mutatkoznak a javulás jelei. Igaz, egyelőre csak Felcsúton.

KAPARJ, KURTA
A neves borász és Fidesz-képviselő Tiffán a fiával 100 milliót, idősebb Lázár 300 milliót nyert üzleti célú szálláshelyek építésére. A különbség világos, a Vilinek van tesója is, s kellett már nekik egy kis vagyonka, mert a Gödöllő melletti hatalmas lovasfarm, a Nemzeti vágta meg az év végi három napos lovas show nem hoz semmit a konyhára, nem beszélve a CBA részről. A legédesebb, hogy a 11 milliárdos pályázatot azért emelték fel a másfélszeresére, mert hatalmas iránta az érdeklődés. Pláne, ha két szoba hallos szállodákat is lehetne belőle építeni félpénzből.

KERESZTÉNYÜLDÖZÉS
A kormányt kívül szeretném tartani ezen a vitán. Ennek a vitának, az e mögött meghúzódó titkos és nyilvános, Magyarország ellenében tett lépéseknek olyan mélységei vannak, amelyekről nem indokolt, nem ésszerű beszélni, különösen nem a miniszterelnök esetében - reagált Orbán arra, hogy a FIFA zártkapussá nyilvánította a magyar- románt. Nem volt egyedül, a Colosseum se szólt egy szót sem, csak egy estére elsötétült.

CIGÁNYÚTRA MENT
Ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is meg kell teremteni 10 év alatt 1 millió munkahelyet - mondta Vásárosnaményban, másnap Kecskemétre látogatott az első Mercedes CLA összeszerelésére, a Hír24 meg is írta, hogy a 80 fős fogadásra büféasztalos menüt rendelt a német vezetés a Tanyacsárdától, de pár óra múlva a Miniszterelnöki Hivatal cáfolta, hogy Orbán ebédre is ottmaradt, talán nem engedte Hajdú tábornok, mert azt a jelzést kapták, hogy tömeges potyogás várható az égből.

ÉS CSERNYENKO ELVTÁRS HOGY VAN?
A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége megtárgyalta az elnökségnek Fekete Györgyhöz intézett levelét, amelyben a testület az MMA-t övező feszültségek feloldásaként megfontolásra ajánlotta az elnöknek a pozíciójából való visszavonulását. A tagozatvezetők jelenlétében lezajlott véleménytisztázó tanácskozás során - a körülményeket mérlegelve és a döntés súlyát átérezve - az elnökség tagjai tudomásul vették, hogy az elnök a munka folyamatossága érdekében, valamint a felmerült jogos kritikai észrevételeket figyelembe véve tovább vezeti a Magyar Művészeti Akadémiát.

Az ellenzék nagy örömére, elvégre mindig kell egy Kövér vagy egy Mikola.

BRAZÍLIA
Manuela, a fekete teknős 1982-ben tűnt el. Az Almeida család kitartóan kereste, de nem találták nyomát idén januárig, amikor a családfő halála után kipakolták a fészert. Kiderült, Manuela egy dobozban élt három évtizedig egy magnóval. Ezzel megdöntötte egy magyar nyugdíjas rekordját, akire 27 évig nem nyitotta rá senki az ajtót, s még egy magnója sem volt.

SZUPERTORNA
Két éve már csiripelték sakkberkekben, a 14 éves Rapport Richárd új Lékó lehet. Mire benyomtam a Hetesben, hozzátéve, edzője Ruck Róbert, a közönség nevetett, így milliók hallhatták a nevét. Rá egy hónapra tönkrevert, most az egykori világnagyság Timmant, s azt a Movszeszjant sötéttel, aki a legutóbbi olimpián Almási legyőzésével fosztott meg minket a bronztól, és szerzett aranyat az örményeknek. Richárd 13-ból hetet nyert Wijk aan Zeeben, az egyetlen megmaradt nyugati szupertorna B csoportjában, mivel Linares bezárt, Monte-Carlo meg egy vicc rapid, villám és vakjátszmáival. Az utolsó forduló előtt Movszeszjan, a 2700 Élő-pont feletti Naiditsch és Rapport állt az élen 8 ponttal, de neki volt a legrosszabb a Bergere. Ellenfele, Nikolics Élője csak hárommal kevesebb, Ricsi a közepén elég vacakul áll, két vetélytársa döntetlenre, de végül ő nyer elsőként, Movszeszjan remire adja, Naiditsché elméleti döntetlen, de 40 lépésen keresztül addig nyúzza holland ellenfelét, míg az súlyosat hibázik, vagy csak leadja a pontot, hogy a német játszhasson jövőre az A csoportban, ahol Carlsen, Aronjan, Anand, Karjakin mögött Lékó ötödik két plusszal, pedig a legjobb kilencből hét ott volt, vagyis újra lépeget a tízbe, most 15. lehet. Rapport így is meghívást kaphat közéjük, akkora feltűnést keltett, az Index sakkértő szakértője, Ághassi Attila szerint Carlsen is mindig megállt a táblája mellett. Örmények, reszkessetek a jövő évi norvég olimpián - mondanám, ha Orbán nem teszi ízléstelenné augusztusban e szavakat.

KOVÁCS JÁNOS
A téli bajnokságban játszó MTK Veterán centerhalfja, Kovács Jani a fiatalabbak közé tartozik 59 évével, kitűnő balhátvédje volt a Gáspár, Bognár Borsó csapatnak. 7:4- es győzelmünk után máris rohan.

- A fiamnak FA-kupája lesz.

- Lutonban? Akkor nem sokat gyalogolsz, a fapados ott száll le.

- Nem, Norwichban.

- Megőrültél? Egy ötödosztályú a premierligás Norwich ellen!

- Akkor is a fiam.

Szánakozva nézek utána, mégsem két fillér egy ilyen kiruccanás, és a Londontól északi Norwich januárban nem a Riviera. Aztán a Sport 1-en látjuk, hogy az ötödosztályú csapat, először a FA-kupa 150 éves történetében, idegenben, 27 ezer néző előtt lemossa elsőligás ellenfelét, a védelem oszlopa Kovács Jani hússzor tisztáz a kapujuk előtt, így apját hétfőn az öltözőben tapssal fogadjuk, a reptérről siet, s játszik is, viszont mi 12:7-re kikapunk. Mindent nem lehet!

MATOLCSY-HOFFMANN BESÁRGULT
Selmeczi szerint a szocialisták mocskolódással tapétázzák ki az országot. Csak ez már a hatodik réteg, mert alatta van Gyurcsány, Bajnai, s négy Magyar Vizsla.

PILÁTUS
Ceglédi Zoltán szerint a 8:7-es frakcióarány miatt Schiffer kezet mosni sem mehet ki Karácsonyék engedélye nélkül. Pedig hamarosan mosni fogja a kezeit.

MARK PALMER
Tudják, az a jóképű, csokornyakkendős fiatalember, az egykori hippi, aki USA nagykövetként a háttérből oly sokat tett a rendszerváltozásért, tavaly pedig Charles Gati és Haraszti Miklós társaságában a Washington Postban emelte fel a szavát, hogy ha a Klubrádiót elhallgattatják, ismét legyen Szabad Európa. Pedig már halálos beteg, miként Tom Lantos is utolsó percéig küzdött a magyar demokráciáért. Marknak ne legyen szobra, hogy folyton összefessék, akik még holtában is gyalázzák, mert nem leszünk Balassagyarmat, de emlékét őrizzük meg a szívünkben.

FELMÉRÉS
Az amerikaiak zömének jobb a véleménye a tetvekről, mint a politikusokról. Most aztán az egész szenátus és a képviselőház is vakarhatja a fejét.

SZÁZADELŐ
Évekig élveztem a K&H elemzője, Barcza György okos, higgadt érveléseit, most átigazolt a Századvéghez, és agyondicsérte a kormányt az elképedt Olgának. Volt tulajuk, Giró-Szász nemrég azt mondta valahol, hogy már annyi pénze van, amit élete végéig sem tud elkölteni.

Hacsak nem hallgat Barczára.

HALLGATÓI HÁLÓZAT
A baloldali pártokhoz kötődéssel vádolt HaHások közül a kétszer is Fideszre szavazó ifjú cserkész, G. Szabó Dániel Martonyi János, s a párizsi nagykövet irodájában gyakornokoskodott, s együtt síelt, sőt táncolt is Orbán Ráhellel.

Kóbor Andrea 2010 őszén a belgrádi nagykövetségen dolgozott, s nagy Ákos-rajongó.

A templomban ministrált, felvidéki kötődésű Kremmer Sarolta élete egyik meghatározó élményeként írja le, amikor a Mária Valéria híd megnyitásán Orbán Viktor megsimogatta a fejét.

Pici lehetett még.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.