Ebben a filmben semmi nem az, aminek látszik

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2008. 05. 21. · Hócipő 2008/11
Egy mozijegy áráért ma bármilyen dvd-t megvehetünk, így otthon nézhetjük, kimehetünk alatta vécére, nem kell hallgatnunk a mellettünk ülő kólaszürcsölését, rágását, meg a filmhez fűzött hülye kommentárjait. Házimozink meg ugye van, hiszen a múltkor boncolgatott nyuszómuszós-emesés ingyenhitelt pont emiatt vettük fel. Nos nézzük, melyik filmért érdemes kiadni akár egy fityinget is!Mondatok, amelyek minden amerikai filmben elhangzanak

Nyugodj meg, (kicsim,) most már minden rendben lesz.

Maga zsaru?

Láthatnám a jelvényét?

Annyira akarta azt a gyereket.

Egy percig sem maradok tovább ebben a házban.

Lefeküdtél vele?

Ez meg mi a fene lehet?

Ki kell jutnunk innen.

Szia, drágám, megjöttem!

Dave! Dave! Merre vagy? Daavee!

Nyugodjon meg! A legjobb embereim vannak odabent.

Nem akarok erről beszélni.

Jack a legjobb cimborám volt.

Áhhh! A pokolba is!

Sajnálom, öreg haver!

Mégis, hogy képzelted ezt? Besétálsz csak úgy a góréjukhoz?

Ugyan, Pete. Túl régóta ismerlek már ahhoz, hogy túljárj az eszemen.

Irtó klasszul nézel ki.

Ne mondd ezt! Terhes vagyok. Ááááh! Ez csodálatos! Ez életem legboldogabb napja!

Boldog hálaadást!


Sablondialógok

- Mami, én félek.
- Ne félj, kicsim, a mami itt van veled!

- Apa hol van?
- Ő most nem tudott eljönni, kicsim.
- De hát azt ígérte, hogy eljön.
Ez a legfontosabb meccsünk a bajnokságban.

- Szeretlek, mami!
- Én is szeretlek, prücsök!
- Merre van a kijárat?
- Arra! Futás!


Amit a thrillerekből tudunk

- Minden földönkívüli ellenséges, és azért jön, hogy elpusztítsa az embereket.

- Az idegenek jó része vagy tojásos trutyival szaporodik, vagy az emberben fejlődik ki.

- A földönkívüliek csak az Egyesült Államok területén jelennek meg.

- A helyiségben levő rém felkutatására egy nő mindig egyedül indul el.

- A Sátán - bár légiónak mondják - egyszerre csak egy emberbe tud beleszállni.

- Ahelyett, hogy egy nagy atomviharral elpusztítaná az emberiséget, a Gonosz egy fiatal lány testébe bújik bele, és onnan vicsorgat meg mond rondákat.

- A tévéműsor csakis pont a tragédiáról szól, és csak akkor sokkal hangosabban.

- A riporterek és a bemondók mind afro- vagy ázsiai nők.

- Ha az anya megy a gyerekért az iskolába, akkor mindig akad egy perverz állat, aki a nő szeme láttára viszi el a nebulót.

- Mindenütt szól a zene (az űrben is!), és a szereplők is hallják, mert abból tájékozódnak.
Mi micsoda?

Filmes bakik
Vicces sztorik, elrontott felvételek, amik a film forgatása során vagy előtt történtek. Háborús dokumentumfilmek esetében szinte mindig hiányzik, pedig milyen jól hangzana: „Basszus! Nem ezt kellett volna lebombáznunk!”

Rendezői változat
Amikor a rendező és a producer nincsenek jóban, és a producer akarata érvényesül, a rendező általában alternatív véget is készít a filmjének, amit otthon szivarfüstbe burkolózva és whiskyt kortyolgatva elégedetten nézhet. Ilyen például, amikor egy amerikai filmben a kutya megdöglik, vagy egész Amerika elpusztul. Az 54-es berni labdarúgó-vb döntő rendezői változatában, például mi nyerünk!

Így készült, előzetes
Werkfilmnek is nevezik, és arra hivatott, hogy a mozi nézőinek bemutassa a filmkészítés nehéz pillanatait. Általában két rész- ből áll. Az egyikben a rendező dicsérik a színészeket, a másikban a színészek dicsérik a ren- dezőt, hogy milyen jó volt együtt dolgozni.

Remake
A várható nagy siker és a jelentős profit reményében újraforgatnak régi nagy slágerfilmeket. Közös jellemzőjük, hogy a Koltai Róbert, Szabó Győző és Stohl András szentháromságból valaki játszik a filmben...
Néhány "filmtörténeti mérföldkő" rövid tartalma


ALIEN-SOROZAT
Az első rész nálunk roppant csalafinta módon a „Nyolcadik utas: a halál” címet kapta, és a folytatásokban is élvezhetjük a hazai címadók ámokfutását. A történet kulcsszereplője egy tűzőgépfejű szörnyetegfaj, ami elviszi az embereket, hogy a kölkei a mi hasunkból egyék ki magukat. A szörnyet minden epizód végén kilövik az űrbe.

TERMINÁTOR-FILMEK
Egy embernek látszó robot idejön lövöldözni a jövőből. Meg akarja menteni a jelent, ami az ő múltja, mert nem akarja, hogy azok, akik az ő múltját jelennek élik meg, olyan jövő elé nézzenek, ami most neki a jelen, ezért visszautazik a múltba.

MÁTRIX
Ebből a filmből megtudhatjuk, hogy nem azok vagyunk, akiknek eddig hittük magunkat, hanem mások, és nem ott, ahol eddig gondoltuk, valamint hogy nem akkor. Mi döntjük el, hogy kik, mikor és hol vagyunk, illetve mégsem, ezért kungfuzni meg lövöldözni kell. A film szereplői tudnak lassítva verekedni.

IDEGLELÉS
Pár lúzer titán felveszi VHS-re, ahogy eltévednek egy erdőben és emiatt sikongatnak. A KÖR Egy videokazettáról szól, amelyen van egy ideges fa, egy légy, amit le lehet venni a képernyőről, meg egy rendezetlen külsejű nő, akiről a haja miatt sose tudni, hogy szemben áll vagy háttal. Ki tud mászni a tévéből, és úgy bánt, hogy szétbuzerálja valakinek az arcát. Régen a szocpolos szülei belökték a kútba - ezért keletkezett a kazetta.

A FÜGGETLENSÉG NAPJA
Az idegenek egy nagy ufóval el akarják pusztítani a Földet, de egy vagány, hősies pilóta felrobbantja az űrhajót, és így legyőzi a gonosz szörnyeket. A technikai fölényben lévő űrlényektől laza 90 perc alatt sikerül megszabadulni. Hogy miért akarnak minket megölni, arra az említett idő alatt nem derül fény.

ALKONYATTÓL PIRKADATIG
A Dzsordzsklúniék elrabolnak egy családot, majd megállnak egy útszéli kocsmánál. A kocsmában bárki, bármikor át tud változni vámpírrá, akár egy pillanat alatt kinől hozzá a foga, de vissza is tud változni. Klúniéknak fel kell venniük a harcot a véres szörnyekkel szemben. A film végére lelövik az összeset, és megmenekülnek.


Ecseri piac: DVD TOP 10 - 2008. május

1. Hétfői adásszünet kazetta, eredeti zúgással és mákos képernyővel.

2. Szünetjel 1970-ből, dolby surround csönddel.

3. Orbán 89-ből, még feketében!

4. Családi kör DVD, extrákkal. Ranschburg Jenő legjobb tanácsai, választható beszédhibákkal.

5. Bud Spencer-válogatás, amikor még kilátott a szemein. Extra: két eredeti pofon a filmből.

6. Süsü! A Pilot epizód, még 7 fejjel!

7. Panoráma! A világpolitika legromantikusabb pillanatai! Chrudinák Alajos Arafattal és Kadhafival csókolózik.

8. Zseb Tv! Hakapeszi maki kivágott jelenete a versmondó lánnyal!

9. Egri csillagok, kimaradt jelenetek: Dobó kapitány nyári időszámítást állít négygombos hétzenés kvarcóráján.

10. TV-torna Schmitt Pállal és három lányával, cicanadrágban és kádárcímeres, vörös mackófelsőben.
Tartalomleírás, amellyel minden DVD-t el lehet adni

Tartalomleírás, amellyel minden dvd-t el lehet adni Ebben a filmben semmi nem az, aminek látszik. Egy fiatal nő, Clarie (Deborah McBride - Lepörgetve 3., Add ide a hangod I-II., A földönkívüli ex-zsaru 5.) felébred, és nem tudja, hol van. Hamarosan megismeri John-t (David Hanks - Halálos tűz II., Tomboló terror 4., Gügyögő ügynökök 6.), aki egy volt FBI-ügynök. John zsaru barátai nem nézik jó szemmel a nő és a férfi kapcsolatát, mígnem szörnyű titkokra derül fény. Clarie csakhamar rádöbben, menekülnie kell, és felveszi a harcot kegyetlen üldözőivel szemben, akik nem válogatnak az eszközökben, hogy megkaparintsák a hatalmat.

The end.
Magyar hangok: a, á, b, c, cs, d, e, é, f, g, gy, h, i, í, j, k, l, m, n, o, ó, ö, ő, p, q, r, s, sz, t, ty, u, ú, ü, ű, v, z, zs.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.