Magyar vagyok, mentalista

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2008. 06. 04. · Hócipő 2008/12
Kedves olvasók! Most arra kérjük önöket, hogy gondoljanak erősen egy számra! Vonják ki a számból önmagát, és így megkapják azt a számot, amire mi gondoltunk! Ez a szám pedig nem más, mint a nulla! Gratulálunk... éljen! Taps! Ováció. SMS... kaszálás... Önök mind Uri Geller utódai. Kiválasztottak. Sok millió hímivarsejtből Önök voltak a leggyorsabbak! (A vastag betűs szövegrészek eredeti idézetek.)Nem értjük

- Ha egy mentalista különleges képességű, miért nem tudta egyik sem „megszuggerálni” a népet, hogy rá szavazzanak? Egy műsorral megúsztuk volna ezt a sok macerát!

- Miért kell a kanalat elhajlítani?

- Miért csak ott, azon a vékony részen?

- Vissza miért nem hajlítják soha?

- Miért csak kanalat meg kulcsot tesznek tönkre? A pajszer nagy falat lenne?

- Mi köze a kanálhajlítgatásnak a mentalizmushoz? Talán gondolatilag hajlítanak? Akkor meg minek fogják a kezükben a cuccot?

- Győzikének miért nincs szinkronhangja?

- Bizonyos mai bűvészeknek miért kell mindenáron angol név?

Válasszon magának mentalistanevet!

Sólyom László - Leslie Falcon

Gyurcsány Ferenc- Frankie Dancer

Szekeres Imre - Imy Wagon

Für Lajos- For Lewis

Medgyessy Péter- Cherry

P. Falusi Mariann - Mary Countryside

Gombos Edina - Dina Button

Fenyő Miklós - Mike Pine

Bunyós Pityu - Steve Fighter

Kiss Dezső - D. Little
Mindenki mentalista

Anyuka: Mit mondtam én neked? Hogy ki fogsz kapni. Igaz?

Kovácsné: Tudtam, hogy megint részegen jössz haza!

Taxis: Én mondtam, hogy itt dugó lesz, maga akart erre jönni!

Építési melós: El fog az dőlni... Na! Mit mondtam?

Köcsög: Figyejj vazze, nagyon nagy maflást fogsz kapni...!

BKV-ellenőr (bliccelőnek): Tudom, mit gondol most magában.

Gyurcsány: Nem fog fájni. (És nem fájt!)

Sas József: Önök most tapsolni fognak. Most meg röhögni. És tessék!

Kínai: Nem lesz kici, pont jo meret... ugye jol all... olco


Uri értékel 1.: Rodolfó

Look Rudi! Nágyon jó volt á produkciód, áhogy kártyát tettél én álsónadrágomba, és egy zongorát vettél ki én fülem mögül. It was brilliant! Dé né mondd ázt közönség: „Figyeljék á kezemet, mert csálok!” Inkább mond ázt: „Look my hand! I am a mentalist!”
"De kicsoda Uri Geller?"

"Uri Gellert televíziós szereplései tették híressé, melyekben állítása szerint paranormális képességeit használta. Repertoárjában kanálhajlítás, eltakart rajzok leírása, órák manipulálása szerepelt. Geller elmondása szerint ezen mutatványokat akaratának és elméjének ereje segítségével viszi véghez. Kritikusai demonstrálták, hogy mutatványai végrehajthatók bűvésztrükkök és illúziók segítségével.” (www.mentalizmus.hu)

Na de mit gondol minderről Szabó Béláné? - Hát, aki ezt írta, az egy csaló! Én láttam a Uri Gellert. Nem bűvész, én elhiszem, amit csinál, hogy így gondol, és akkor az megvalósul. Mer ilyen energia ilyen van, mer énnekem is amikor fáj a fejem, akkor én meg tudom gyógyítani a energiával, benne volt egy könyvbe’!


Mentalista, vagy bűvész?

„Andrija Puharich amerikai parapszichológus Uri című könyvében arról ír, hogy Gellert és őt a Hoova nevezetű bolygó komputerizált lakói választották ki a közvetítőiknek. A Spectra nevű hoovai űrhajóról eredő hangok beszélnek hozzá azokban a helyiségekben, melyekbe Geller belép, továbbá ezen hangok magnetofon segítségével is kommunikálnak vele. Puharich ezenkívül állította, hogy a Hoováról sugárzó láthatatlan erő az, aminek segítségével Geller képes a fémet meghajlítani, az ólmot arannyá változtatni, gondolatot olvasni, s eltakart szemekkel autót vezetni.” (www.mentalizmus.hu)

Napok óta bújom a csillagászati könyveimet, hogy megtudjam, a kozmoszban „hoova” is esik Uri Geller bolygója. A keresés továbbra is folyamatban van. A Zéta Reticuli csillagot már ismerem. Én ugyanis onnan hallok hangokat.

Na most azt nem értem, hogy ha egy bolygó már komputerizált, akkor a magnetofon mi a frászt keres ott? Jól le lehetnek maradva ezek a „hoovák”. Nálunk már rég mp3 van meg szkájp-cset! Eltakart szemekkel autót vezetni meg aztán végképp nem egy nagy kunszt! Én mindennap azt csinálom, mert nem bírom nézni azt a sok állatot körülöttem!
Uri értékel 2.: Neo (a Mátrixból)

Look Neo! It was fantastic! Ahogy te kuzdottél a gépekkel! És ahogy a számokat lepotyogtattad á képernyőről, az valami fantasztikus volt! Nágyon ügyes csináltád, hogy nem csak olvasol áz emberek gondolatábán, hanem bele is tudtál bújni Smith ügynök bőrébe. Congratulation! Csak így tovább!


Aki leszokott a dohányzásról

Béla: Hát... amikó kivette a belit annak a embernek aki ottan feküdt hótan... hát én akkó aszontam magamba hogy ilyen nincsen, én mondom magának.

Riporter: Ön láncdohányos volt azelőtt?

Béla: Nem, mindég szofit szívtam, mer azt szoktam meg.

Riporter: Sokat dohányzott?

Béla: Igen, rengeteget. Há má olyan sárgák vótak a fogaim, hogy a Andris mindég szórakozott ottan velem, hogy „Mi va, Béla? Fested a fogadat? A hajadat is festetted, azt az is kihullt!”

Riporter: És akkor, amikor Uri Geller megmutatta a dohányos tüdőt, akkor ön nagyon megijedt? Béla: Nem, én akkor elhánytam magam.

Riporter: És amikor kiabálni kellett kórusban, hogy „Le fogok szokni a dohányzásról!”?

Béla: Akkó én is kiabáltam.

Riporter: Mi történt utána?

Béla: Anyósom fölébredt a nagy hangzavarra.

Riporter: Uri Geller azt is kérte, hogy vágják hozzá a cigarettásdobozt.

Béla: Tudom, akkor ment széjjel a tévénk, mer a én cigim az egy olyan szép fémdobozba vót.

Riporter: Rágyújtott-e azóta?

Béla: Nem. Nem is vettem cigit. Mer vettünk egy új tévét, azt az minden pénzt elvitt!
„A mentalizmus egy előadói műfaj, mely a bűvészet egyik ága, s bűvészmutatványok segítségével a parafenomén jelenségek illúzióját kelti.” (Holcz Gábor, bűvész)
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.