Hogy történhetett?

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 10. 16. · Hócipő 2013/21
Ki az a Teket? - nem tudni, de sokan szeretik - ne szeressék - rá fognak szavazni - de komcsi - mindegy, akkor is - rezsicsökkentés - IMF-hitel - jó, de nem mindenki szerint - nyerni kell - Hajrá, Zsigó! - az kevés - még hajrá, Zsigó! - valami más kell - de mi? - szavazók? - honnan - ahol sokan vannak - hol vannak sokan? - ott, ahol a Baloghék laknak - hol laknak a Baloghék? - ahol a Kanalasék - azok hányan vannak? - mint a Baloghék - van még család? - nem is kevés - éhesek? - naná! - na de utáljuk őket - annyira azért nem - nem baj, ha rázza őket a busz? - inkább, mint hogy ők rázzák - nyomás - Baloghék, Kanalasék, Rézművesék - kő kaja? - kő hát - ikszelni kell érte - jóvan, menjünk! - ott a busz - de király busz! - eladó? - nem, de van kaja - spájzolni is lehet - tök király, busz, kaja, izé - mit kell ikszelni? - majd mondjuk - jóvan! - kaja - na, ez jó volt - vacsi is lesz? - előbb ikszet - a Teket mellé? - frászt, a Zsigó mellé! - ja jóvan - vacsi - lesz még ilyen máskor is? - lesz, nyugi - ikszet Viktor mellé? - majd megbeszéljük - de jó ez a busz - nem eladó? - hát... - szavazatért talán - de majd...!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.