Fáklya-fénykardozás

Kovács András Péter
2008. 04. 09. · Hócipő 2008/08
Idén olimpiai szám lesz a fáklya-fénykardozás is. Ez az egyetlen olyan versenyszám, amelyre az olimpia hivatalos megnyitója előtt kerül sor. A versenyszámra többnyire kiöregedett vívók, veterán párbajtőrözők és amatőr Csillagok háborúja-rajongók jelentkeznek. A fáklya-fénykardozás előnye a vívással szemben, hogy a tusokat utólag is meg lehet számolni, köszönhetően az ellenfélen keletkező égési sérüléseknek. Ha azonban valamelyik fél túl hevesen kaszabol, annak kialudhat a fáklyája, és onnan kezdve csak védekezhet vele, egészen addig, míg ellenfele el nem találja és szét nem égeti a kézfejét.


Francia és a német bajnok összecsapására sokan
voltak kíváncsiak!


A fáklya-fénykardozás ötlete egyébként két ausztrál nikotinistától származik, akik munkahelyük dohányzásra kijelölt helyére kiszorulva, gyakran unatkoztak, így jó heccnek tűnt az apró cigaretta-szálakkal való hadakozás. Miután azonban érezték, hogy még egy égési sérülés használhatatlanná tenné a kézfejüket, gyorsan abbahagyták az aktív sportot, és nekiláttak lefektetni a fáklya-fénykard szabályait. A legfontosabb szabály, hogy fáklya-fénykardozás közben bármelyik fél használhatja a Jedi-erőt, de úgysem tudják, hogy kell.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.