Fáklya-fénykardozás

Kovács András Péter
2008. 04. 09. · Hócipő 2008/08
Idén olimpiai szám lesz a fáklya-fénykardozás is. Ez az egyetlen olyan versenyszám, amelyre az olimpia hivatalos megnyitója előtt kerül sor. A versenyszámra többnyire kiöregedett vívók, veterán párbajtőrözők és amatőr Csillagok háborúja-rajongók jelentkeznek. A fáklya-fénykardozás előnye a vívással szemben, hogy a tusokat utólag is meg lehet számolni, köszönhetően az ellenfélen keletkező égési sérüléseknek. Ha azonban valamelyik fél túl hevesen kaszabol, annak kialudhat a fáklyája, és onnan kezdve csak védekezhet vele, egészen addig, míg ellenfele el nem találja és szét nem égeti a kézfejét.


Francia és a német bajnok összecsapására sokan
voltak kíváncsiak!


A fáklya-fénykardozás ötlete egyébként két ausztrál nikotinistától származik, akik munkahelyük dohányzásra kijelölt helyére kiszorulva, gyakran unatkoztak, így jó heccnek tűnt az apró cigaretta-szálakkal való hadakozás. Miután azonban érezték, hogy még egy égési sérülés használhatatlanná tenné a kézfejüket, gyorsan abbahagyták az aktív sportot, és nekiláttak lefektetni a fáklya-fénykard szabályait. A legfontosabb szabály, hogy fáklya-fénykardozás közben bármelyik fél használhatja a Jedi-erőt, de úgysem tudják, hogy kell.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.