Van Gogh - monóban

Kovács András Péter
2009. 12. 29. · Hócipő 2009/26
Tetszik érteni, ugyebár, és a művészettörténetileg műveltebbek már bólogatnak is, hogy persze-persze, hiszen a füle… a biológiában jártasak pedig már hurrognak is le, hogy ugye azzal, hogy a fülét levágta, a hallása még megmaradt… Nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy végre mondanak valamit ezek a nevek. Merthogy az életen át tartó tanulás részeként megkezdődött a magyarok fakultatív vizuális edukációja. A júniusi Múzeumok éjszakája elnevezésű rendezvényhez idén közel száz város csatlakozott, és csak Budapesten több mint hetven helyszín több mint ötszáz programmal várta a múzeumlátogatókat. A teremőröknek be kellett dobniuk egy energiaitalt, és máris mehetett az éjszakai műszak.

Az eredmény: a magyar ember végre kezd rájönni, hogy szombat délelőtt nemcsak a hipermarketbe vagy a plázába lehet menni nézelődni. Hogy vannak dolgok, amiben hátratett kézzel anélkül lehet gyönyörködni, hogy megvennénk vagy megennénk. Hogy valami lehet szép attól, hogy nincs ráírva egy farmermárka. Hát ez az. Véletlenül bekeveredtél, apám. Nem olvastad el az utazási irodában az apró betűt, hogy kul-túr-program.

A kiállítótermek sokáig az ultrasznobok vadászterületei voltak, akik egy posztmodern kiállításon képesek órákig magyarázni a terem sarkában kötelezően ott függő poroltót. Nekik csinált kiállítást idén a Magyar Kétfarkú Kutya Párt fiktív művészek hirtelen összedobott alkotásaiból, köztük néhány láthatatlan alkotásból is, nulla pénzért, egy nap alatt. Kiderült, hogy a kellően sznob közönség bármilyen blöfföt megeszik, a kellően link művészek pedig bármiből megélnek.

Aki pedig idén is megúszta: Samu, a 350 ezer éves vértesszőlősi előember, akinek, úgy tudtuk, okozott némi fejfájást egy diákcsoport februári látogatása, ám szerencsére kiderült: csak egy másolatot tapostak agyon. Az pedig, hogy együttesek nevét pingálták az üvegekre - Istenem, most rongálás, újabb 350 ezer év múlva pedig már archeológia lesz…
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/2  •  I. 13. – I. 26.
TRUMP ÉS ORBÁN ROHAMAI Új sorozat: Az Orbán-rendszer
legnagyobb hazugságai!
Para-Kovács Imre B-tervekkel segíti mindazokat, akiknek nem jött össze az A-tervük, például: „Mindig is falusi futballtréner szerettem volna lenni, most végre megtehetem” Farkasházy Tivadar a Mészáros & Mészáros Kft. segítségével tévézik Smuzewitz Ilona azon tűnődik, ki vállalná Kásler mentegetését és polírozását? Dési János alig várja, hogy személyesen Semjén lőhesse ki a tehenészetekben rosszul tejelő teheneket Avar János szerint Trump is Soros embere Trunkó Barnabás megfejtette, miért nem kell az orosz épületekbe WC Selmeczi Tibor új Illyés Gyula-idézetet talált: „Ahol vészhelyzet van, ott vészhelyzet van” A Heti Kamu megtudta: ezentúl Gulyás Gergely jelenti be a kormányinfón, ki viheti haza a lottóötöst Amerika Kapitány és a QAnon Sámán Orosz Hazugságlexikon
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.