Irány a bank!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2008. 05. 07. · Hócipő 2008/10
Elegünk van Köszönjük Emeséből! Úgy döntöttünk, lelőjük. Csak éppen semmi pénzünk pisztolyra. Na de nincs elveszve az ügy! Itt a rengeteg akciós ingyenhitel futamidővel, 0% önrésszel, THM-mel és csupa olyan szóval, aminek talán nem is tudjuk a tényleges jelentését. Nem baj, igényeljünk hitelt! Éljünk ma, fizessünk ma! Bár lehet, hogy jobb lenne békén hagyni Emesét... (A vastagon szedett szöveg idézet.)Mit tudhatunk még a tévéreklámokból?

- Ha veszünk fel hitelt, megvehetjük a Halászbástyát is, és ez az Örökségvédelmi Hivatalt egyáltalán nem izgatja.

- A Halászbástyát természetesen bunkók vehetik meg, akik azonnal a plazmatévén gondolkodnak. Konyha, szaniter, bútorok - ezek mind harmadlagos problémák.

- Emese már többször hozott rossz ötleteket, és égette be a bankot, mégsem rúgják ki!

- A gerendát szétkaratézni akaró férfinak szép műhelye van, láthatólag az építőanyagot is meg tudta venni, és ez az ember egy hiányzó fűrész miatt adósságba fog keveredni.

- A személyi kölcsönt igénylő családok összetétele többnyire ugyanaz: apu, anyu, egy kisfiú, egy kislány. Három gyereket, nagymamát, távoli rokont nemigen látunk.

- Az eladósodó família jól szituált: a nőnek frizurája van, a férfi rendezett külsejű, a gyerekek ápoltak. Elromlott valami, és pont az ilyen családnak nincs pénze megcsináltatni!

- A kölcsönt egy mosolygó ügynök hozza házhoz röviddel azután, hogy telefonon hívták. (A kamatért is ilyen gyorsan jön!)

- Az ügynök a bankókat mindig legyezőszerűen nyújtja át a családnak, akik nevetnek, mert pénzt kaptak.

- A reklám végén a tisztesség kedvéért egy másodpercre bevillantják az apróbetűs részt is, mely optimális olvasási idő hiányában funkcióját veszti.Egy hiteles hitelreklám rövid leírása

- Nyuszómuszó és Emese egybekelnek, lesz egy kopasz meg egy szemüveges gyerekük.

- Együtt laknak a nagymamával, gyengén néznek ki, és a lakás is eléggé ledurrant.

- Felhívják telefonon a hitelközpontot, és veszekszenek, mert az automata vette fel.

- Jó pár nap múlva megjelenik egy rossz külsejű yuppie, aki apróbetűs papírokat irat velük alá (amit azok el se olvasnak), majd egy nejlonzacskóban odaadja a pénzt.

- A család veszekedni kezd, mert a nagyi szerint most teljesen eladósodtak, és ebből az életben nem másznak ki.

- A család széthullik, Emese elmegy papagájos puzzle-t árulni, Nyuszómuszó a híd alá költözik, a Nagyi meg megy a Juszt-műsorba panaszkodni, ahol a Juszt nem hagyja szóhoz jutni.

- A reklámfilm végén kemény egy órán át mutatják az apróbetűs részt, hogy mindenki számolhasson a következményekkel.
Ósan József állampolgár rácuppan a Ráfázós bank ajánlatára
(melynek szövegét a bank honlapján fedezhetjük fel)


Akciós R. Személyi Kölcsön Csapjon le rá!
- Hacsak úgy nem!

700000 Ft, 7 évre, svájci frank alapon,
- Nagyon jó! Lecsaptam rá... igen? induló havi részlet 13699 Ft,

- Aha... az nem olyan sok... 700 ezerben a 7 megvan 13699-szer.

THM: 25,64%,
- Igen. Tegnap vettem egy 5 megapixeles fényképezőgépet. A megapixel az a izé, hogy olyan nagy a kép. A THM az meg a százalék. Tudom én ezeket a szavakat!

Személyi Kölcsön speciális akciós ajánlatok
- Imádom a akciókat. Tegnap is vettem egy akciós fűnyírót a Teszkóba’. Nincs füvem, mer csak erkélyem van, de hát ha akciós, akkor megéri!

Ne sokat gondolkodjon!
- Eszem ágában sem volt! 2008 van!

Az akció a 2008. április 1-jétől 2008. május 29-ig igényelt, és 2008. június 11-ig forintban folyósított forint vagy svájci frank alapú, fedezet nélküli R. Személyi Kölcsön alábbi speciális ajánlataira vonatkozik. Svájci frank alapú hitel esetén az első kamatperiódus 6 hónap, forint alapú hitel esetén 12 hónap. A futamidő 400.000 Ft esetén 5 év, a többi fenti példa esetén 7 év.
- Jó, értem, köszönöm!
Hiteltípusok

INGYENHITEL: Az ember azt gondolná, hogy Széchenyi István Hitel című művét most pusziért lehet beszerezni bármelyik antikváriumban. A kevésbé műveltek tudják, hogy hitel, és azt hiszik, ingyen van, tehát nem kell visszafizetni...

INGATLANALAPÚ HITEL: Ahhoz, hogy megkapd a hitelt az ingatlan vásárlásához, egy másik ingatlant kell fedezetül felmutatnod. De ha már van egy ingatlanod, akkor minek a hitel?

JAPÁN JEN ALAPÚ HITEL: Nem forintban, hanem japán jenben veszed fel a hitelt. A valuta értékálló, de mire visszafizeted a kölcsönt, ferde szemmel nézel majd mindenkire.

ADÓSSÁGRENDEZŐ HITEL: A hitelek Jolly Jokere, csak mazochistáknak! A lényege: hitelt veszel fel, hogy visszafizethesd az addig felvett hiteleidet. Ennek továbbfejlesztett változata lehet majd az adósságrendező hitel adósságát rendező hitel, amit pedig az adósságrendező hitel adósságát rendező hitel adósságát törlesztő hitel követhet majd.

AZONNALI HITEL: A hülyék adója. Ha nincs pénzed, itt 24 órán belül megkapod az igényelt összeget, 250-300%-os kamatra. Öreg uzsorások is sírva könyörögnének a receptért.

FÉSZEKRAKÓ HITEL: A hitel felvétele annyi papírmunkával jár, hogy abból nyugodtan fészket rakhatsz...

OSZTRÁK HITEL: Ausztriában vesszük fel a hitelt, avagy kölcsönkérünk a sógortól! A törlesztőrészleteket jódlizva fogjuk visszafizetni.

Megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani a hitelpiaci szolgáltatást felvállaló bankok részére. Milyen új hiteleket vezethetnének be a bankok?

ARANYFOG ALAPÚ HITEL: Főleg orosz nyelvterületen javasoljuk a bevezetését. Az arany, mint olyan, értékálló, és a kor előrehaladtával az aranyfogak száma exponenciálisan nő.

ARANYÉR ALAPÚ HITEL: A csóróknak, akiknek nincs elég aranyfoguk, mégis aranyalapú hitelt akarnak felvenni. Főleg ülőmunkát végzők részére javasoljuk.

VATIKÁNI VALUTA ALAPÚ HITEL: „Az Isten fizesse meg.” Törlesztőrészletek fizetése személyesen, havonta egyszer meleg kézfogás az igazgatónak, beígérve, hogy imádkozunk a bankja lelki üdvéért.

AFGÁN AFGÁNI ALAPÚ HITEL: Mivel a valuta nem túl értéktartó, csak erős idegzetűeknek ajánljuk, akik szeretik az extrém sportokat is. A napi valutaárfolyamokat nézve garantáltan megemelkedik az adrenalinszintünk. Ez a hitel olyan, mint a bungee jumping kötél nélkül.

KÍNAI HITEL: Az Orczy téri piacon lehet beszerezni, és valójában hamisítvány. Ezt jelzi, hogy a szerződésen a hitel helyett a HILET szó szerepel. A papír guargumit tartalmaz, és ha a szöveget nedvesség éri, mérgező gáz képződik. Jelszava: „Olcó hitel, ezeöccá!”.

LUDAS MATYI HITEL: A kondíciói olyanok, mint a mesében. 0% THM, nincs hitelbírálati díj, és alacsonyak a törlesztőrészletek. Viszont háromszor kell visszafizetni!
Albert Einstein óta tudjuk: „A világ legnagyobb matematikai felfedezése a kamatos kamat.” Persze nem mindegy, hogy a bank használja a mi pénzünket, vagy mi kapunk kölcsönt a hitelintézettől. Az alábbiakban összegyűjtöttük pár nagy hazai bank aktuális kamatait pró és kontra.A jövő bankja (A távoli jövőé!)

Ön elhozza hozzánk a pénzét, mi használjuk azt, Ön pedig megállapítja a hitelbírálati díjat, az ügyintézői jutalékot, az esetleges egyéb kezelési költségeket.

Számlanyitáskor Ön jövedelemigazolást kérhet a bank igazgatójától, hogy biztos legyen benne, jó helyre kerül a pénze.

Telefon - és személyes beszélgetéseinket Ön minden esetben rögzítheti - minőségbiztosítási okokból.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.