Idegen kívüli spirituális dimenziók

Uj Péter
2014. 09. 17. · Hócipő 2014/19
„Összecsengnek dalunkban a sorvégek,
Leszünk mi még dánok is meg norvégek”

A vikingek dala egy Asterixben, a Tímár György-féle fordítás

A hülyeség nyugatról gyün, mondta Kövér „Mit látsz?” Laca Mezőtúrutt, és hát nagyon, de nagyon igaza, de igaza volt (mikor volt, hogy neki ne lett vóna igaza? igaz? na, ugye!), már ha Túrkevirűl, pláne Berettyóújfaluról nézzük, de ha speciel Martfűrű, ahonnét én szegről-végről származom, nos, akkor már keletről inkább, de ezen ne akadjunk föl, a kormányzati kommenikációban kétségkívülvést voltak már ennél nagyobb megcsusszanások is, hogy ne mondjam, például.

De, és ez itt egy nagy DE, mennyire igaz már, hogy az a szólam, szintén erről a mezőtúrutti performanciából, hogy miszerint, idézem, idézőjel bezárva (nem, nem az, hogy ami Ukrajnában van, az cirkusz, meg a provokátorok, és a lengyel médiákok lesznek szívesek a legmélyebb tisztelet remegő hangján megszólalni, és az enbargó csak kárókat okoz, hanem:) „Szenvedő arcú értelmiségiek ráncolják a homlokukat, miközben millákat tesznek zsebre a semmiért, közben azon gondolkodnak, hogy elköltöznek, már be van csomagolva a bőröndben.” Ez, kérem nagyon igaz, mint kiderült utólagosan, ott van például a Pintér Béla, akiről napvilágra került, hogy havi 35 000 írd és mond eurót tesz zsebre a nyomorult fodballválogatott kispadján, hogy magát és önnön szülő nemzetét égesse naphosszat lefele az északír (bonbameglepetés!) szégyenszemre, idegenérdekűleg, miközben a bányászok a bányában dolgoznak. És aztán még van képe sírni ennek a hogyishívják Pintér Sándornak, hogy az alternatív színházak így meg úgy, éhkoppon vannak, a kormány rátette a selyemzsinórt a Damoklesz kardjára, aztán beledőlt. Az ilyenek, mint ez a Pintér, mennek ki a melegfesztiválra buzulni naphosszat kormány-, magyar- és emberellenessen, ahelyett, hogy nem zavarnának a négy fal között, genderelmélettel tömik az óvodások fejét, félremagyarázzák a fasisztoid tankönyveket, rúgdossák a hungarocell Orbán fejét. (Ott bezzeg tudnak rúgdosódni! De a pályán...) Ezeket, az ilyen idegen kívüli érdekűeket tömik pénzzel a birodalmi agresszió heringszagú szarvassisakos lovasszobrai, a rettegett fjordok hernyóarcú angolnái, a norvég gyarmatosítók, akik kezükben tartják a markukat, összetartanak, megszerzik a kulcspozíciókat, helyzetbe hozzák egymást, kezükben vannak a bankok, a média és az batikolt polós ördögbotozók. Alávaló sorosgyörgyök egytől egyig bezárólag. Csodaszámba-e megy ezek után, ha Lázár János nyugtalan az irányukban? Tekintetükben. Kapcsolatosan. Ha föl-fölemeli a hangját. Az vesse rá az első követ, aki nem pofozna fel egy ilyen norvég genyóládát, amikor heroint ad el a gyerekének! És akkor meg csodálkoznak, ha foganatosítás kerül sorra. Pedig a jogszerűséget minden tekintetben felügyeli Polt Péter legfőbb ügyész a felcsúti díszpáholyból. Jó reggelt kívánok, megjöttek a fehérvári Kehi-ellenőrök.

Az idegen kívüliek legnagyobb helyi érdekű potentátszakértője, Széles „Tesla” Gábor ezoterikus nagyvállalkozó, gravitációmenedzser kiemelkedő módon éles auralátásával már érzékelte, hogy a minap miniszterelnöki szintlépés került sorra a spiritualitás vonatkozásában. Széles a már imént kiemelt kifinomult érzékszervrendszerével azt mindenképpen jól tapogatta le (a spiritek megsúghatták neki), hogy elsősorban (és utolsóban is) a spirituális dimenziókról érdemes itt beszélni, az intellektuális minőségek már régen nem képezik semminek seholsem a tárgyát semminek a tekintetében, semmi vonatkozásában és semmivel kapcsolatosan.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/25  •  XII. 2. – XII. 15.
A JÁRVÁNY ÁLDOZATAI Para-Kovács Imre: Demeter Szilárd a Kárpátok Coelhoja álmából felverve is jobb novellát ír, mint bárki, aki rosszabb novellát ír nála Farkasházy Tivadar elkezdte győzködni a tigriseket, hogy álljanak át répára, miután az Európai Néppárt kommunikációs igazgatója azt nyilatkozta, hogy meg fogják győzni a magyar kormányt Smuzewitz Ilona: Ha ez a járvány Gyurcsányék idejében lenne, külföldről hoznának migránsokat, hogy legyen elég halott Dési János: Kis pénz, kis fenék Trunkó Barnabás megszerezte Orbán Viktor 2034-es választási plakátját Avar János: Trump inkább feláldozza Amerika tekintélyét, mintsem elismerje önnön lúzerségét Bakács Tibor: Omegától egészen a mindenségig Hét oldalon elevenítjük fel, amikor Méray Tiborral végigjártuk az 1956-os forradalom helyszíneit A Heti Kamu megtudta, Orbán Győző azzal fenyegette fiát, hogy „Vigyázz, mert ha begorombulok, lenyellek, mint George Clooney a kávét!”
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.