Idegen kívüli spirituális dimenziók

Uj Péter
2014. 09. 17. · Hócipő 2014/19
„Összecsengnek dalunkban a sorvégek,
Leszünk mi még dánok is meg norvégek”

A vikingek dala egy Asterixben, a Tímár György-féle fordítás

A hülyeség nyugatról gyün, mondta Kövér „Mit látsz?” Laca Mezőtúrutt, és hát nagyon, de nagyon igaza, de igaza volt (mikor volt, hogy neki ne lett vóna igaza? igaz? na, ugye!), már ha Túrkevirűl, pláne Berettyóújfaluról nézzük, de ha speciel Martfűrű, ahonnét én szegről-végről származom, nos, akkor már keletről inkább, de ezen ne akadjunk föl, a kormányzati kommenikációban kétségkívülvést voltak már ennél nagyobb megcsusszanások is, hogy ne mondjam, például.

De, és ez itt egy nagy DE, mennyire igaz már, hogy az a szólam, szintén erről a mezőtúrutti performanciából, hogy miszerint, idézem, idézőjel bezárva (nem, nem az, hogy ami Ukrajnában van, az cirkusz, meg a provokátorok, és a lengyel médiákok lesznek szívesek a legmélyebb tisztelet remegő hangján megszólalni, és az enbargó csak kárókat okoz, hanem:) „Szenvedő arcú értelmiségiek ráncolják a homlokukat, miközben millákat tesznek zsebre a semmiért, közben azon gondolkodnak, hogy elköltöznek, már be van csomagolva a bőröndben.” Ez, kérem nagyon igaz, mint kiderült utólagosan, ott van például a Pintér Béla, akiről napvilágra került, hogy havi 35 000 írd és mond eurót tesz zsebre a nyomorult fodballválogatott kispadján, hogy magát és önnön szülő nemzetét égesse naphosszat lefele az északír (bonbameglepetés!) szégyenszemre, idegenérdekűleg, miközben a bányászok a bányában dolgoznak. És aztán még van képe sírni ennek a hogyishívják Pintér Sándornak, hogy az alternatív színházak így meg úgy, éhkoppon vannak, a kormány rátette a selyemzsinórt a Damoklesz kardjára, aztán beledőlt. Az ilyenek, mint ez a Pintér, mennek ki a melegfesztiválra buzulni naphosszat kormány-, magyar- és emberellenessen, ahelyett, hogy nem zavarnának a négy fal között, genderelmélettel tömik az óvodások fejét, félremagyarázzák a fasisztoid tankönyveket, rúgdossák a hungarocell Orbán fejét. (Ott bezzeg tudnak rúgdosódni! De a pályán...) Ezeket, az ilyen idegen kívüli érdekűeket tömik pénzzel a birodalmi agresszió heringszagú szarvassisakos lovasszobrai, a rettegett fjordok hernyóarcú angolnái, a norvég gyarmatosítók, akik kezükben tartják a markukat, összetartanak, megszerzik a kulcspozíciókat, helyzetbe hozzák egymást, kezükben vannak a bankok, a média és az batikolt polós ördögbotozók. Alávaló sorosgyörgyök egytől egyig bezárólag. Csodaszámba-e megy ezek után, ha Lázár János nyugtalan az irányukban? Tekintetükben. Kapcsolatosan. Ha föl-fölemeli a hangját. Az vesse rá az első követ, aki nem pofozna fel egy ilyen norvég genyóládát, amikor heroint ad el a gyerekének! És akkor meg csodálkoznak, ha foganatosítás kerül sorra. Pedig a jogszerűséget minden tekintetben felügyeli Polt Péter legfőbb ügyész a felcsúti díszpáholyból. Jó reggelt kívánok, megjöttek a fehérvári Kehi-ellenőrök.

Az idegen kívüliek legnagyobb helyi érdekű potentátszakértője, Széles „Tesla” Gábor ezoterikus nagyvállalkozó, gravitációmenedzser kiemelkedő módon éles auralátásával már érzékelte, hogy a minap miniszterelnöki szintlépés került sorra a spiritualitás vonatkozásában. Széles a már imént kiemelt kifinomult érzékszervrendszerével azt mindenképpen jól tapogatta le (a spiritek megsúghatták neki), hogy elsősorban (és utolsóban is) a spirituális dimenziókról érdemes itt beszélni, az intellektuális minőségek már régen nem képezik semminek seholsem a tárgyát semminek a tekintetében, semmi vonatkozásában és semmivel kapcsolatosan.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/9  •  IV. 24. – V. 8.
Para-Kovács Imre: senki sem akarja Orbánt elhallgattatni, csak ha lehet inkább beszéljen olyan türk tudatú országokban, ahol szívesen látják őt és retardált barátait Váncsa István: Az Unió úgy döntött, hogy most már aztán tényleg az asztalra csap, és a négypárti többség neki is látott egy újabb határozattervezet megfogalmazásának Smuzewitz Ilona: a létezés a Fidesz által lehetséges, a Fidesz nélkül a farkasok együtt legelnének a bárányokkal, de a Fidesz meghozta a szabadságot és a magántőkealapokat Farkasházy Tivadar hiányolja Magyar Péter 12 pontjából az „örök élet +20 évet” Havas Henrik elfogta Varga Judit „Te mocskos áruló, kedves Péter” kezdetű levelét Kéri László: Forgatókönyv lejáratáshoz Dési János őrült rohangálást látott a Karmelitában, amikor kiderült, mégsem lesz meg az ajándékba odaígért áruházlánc Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Orbán annyira megirigyelte az influenszerek Deák téri pénzszórását, hogy saját kezűleg fog krumplit szórni a Karmelita erkélyéről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.