Valami liberális amerika

Bartus László
2014. 11. 26. · Hócipő 2014/24
Kedves gyerekek, a mai hit- és erkölcstan órán a nem demokratikus liberalizmusról tanulunk. Nyissátok ki a felcsúti Puskás Akadémia ajándékát, az Egységes Tudás tankönyvét, és lapozzatok a 15. oldalra, az „Amerika, a Nagy Sátán” című fejezethez. A képen Orbán Viktor bácsi (leülhettek) látható, aki éppen bejelenti a liberális demokrácia bukását. Vajk, olvasd fel az első bekezdést. „A liberális demokrácia modellje megbukott, a 2008-ban láthatóvá váló válság elsodorta. Megindult a verseny a nemzetek és nagy szövetségek között, hogy milyen új berendezkedésre lenne szükség. Ebben a versenyben a magyar politika élen­jár, hiszen itt megtörtént a szakítás a liberális demokráciával.

Az új államszervezeti rend, ami Magyarországon épül, a munkaalapú állam.” Köszönöm. Ki mondta ezt? Igen, Orbán Viktor bácsi. Leülhettek. Botond, mondd meg szépen, mit jelent a munkaalapú állam. „Azt, hogy karakterét tekintve nem liberális természetű. Elismeri a szabadság fontosságát, de nem a szabadság köré szerveződik.” Igen, megszabadít minket a szabadságtól. A szabadság jó vagy nem jó? Mondjad, Tas. „A szabadság nem jó, mert az emberek nem tudják jóra használni. A keresztény állam megvédi az embereket attól, hogy a szabadsággal ártsanak maguknak.”

Igen, kapsz egy piros pontot. Vasárnap a szüleiddel egy sorral előbbre ülhettek a templomban.

Ismétlő kérdés: ki ismerte fel először a liberalizmus bukását? Mondja együtt az osztály! „Orbán Viktor.” Igen, leülhettek.

Melyik ország jár élen a nemzetek közötti versenyben? „Magyarország.” Melyik ország a legelmaradottabb ország a világon? „Amerika.” Miért? „Mert ott még mindig liberalizmus van.” Jól feleltetek, ezért előretehetitek a kezeteket a padra. Vegyétek elő a Szent Ágoston Füzetet, amelybe a keresztény államot rajzoltuk le. A „Nem leszünk gyarmat” feliratú könyvjelzőt tegyétek oda, ahova a Vatikánt rajzoltuk. Lehel, javítsd ki: nem Batu kán, Vatikán. Szép neved lett, erről jut eszembe, aki még nem magyarosította a nevét, jövő hétig tegye meg. Te is, Mózes. Aki elmulasztja, annak körmeit Rétfalvy Bence bácsi az egész iskola előtt letépi.

A mai napon arról tanulunk, miért nem demokratikus a liberalizmus. A liberalizmust Amerika elrettentő példáján mutatjuk be. Amerikának volt egy kivételesen tehetséges fia, Alphonse Gabriel Capone, akit a liberális baloldal bűnözőnek próbált beállítani. Alfonz jó keresztény ember volt, családja Olaszországból származott, ahol a Vatikán is van, és ahol Mussolini bácsi munkaalapú állama működött, melynek alapja XIII. Leó pápa bácsi Rerum Novarum című enciklikája volt. Ez a munkáról szóló pápai körlevél volt az alapja a boltok vasárnapi bezárásának, Semjén Zsolt bácsi vadászatainak, a nemzeti érzelmek nélküli madarak fejbelövésének, a keresztényszocializmusnak, melynek magyar apostola Prohászka Ottokár püspök bácsi volt. Ottokár bácsi mindent megtett, hogy a liberálisokat az önpusztításuktól megmentse, de miután Prohászka püspök bácsi meghalt, a liberálisok a csendőrök tiltakozása ellenére erőszakkal elmentek Auschwitzba, hogy a humanista keresztény magyarságot lejárassák.

Alphonsine Capone is liberális célkeresztbe került, mert nemzeti érzelmű volt. A házi pálinkafőzés híveként szeszcsempészet vádjába keverték, de amikor börtönbe akarták zárni, ételt osztott a szegényeknek, mint Teréz anya, és csökkentette a rezsit azokban a házakban, melyekben fiatal nők kemény munkát végeztek, de olyan szegények voltak, hogy még ruha sem volt rajtuk. Alphonsine a nemzeti együttműködés páratlan sikerét érte el, de a liberálisok nem ismerték el pártnak a szerveződését, hanem „maffiának” bélyegezték, mert a szellemi viták helyett a gazdasági sikerekre helyezte a hangsúlyt. Al­phonsine nem lett elnök, és nem tudta megalapítani munkaalapú társadalmát. Nem tudta bevezetni a kóser alkotmányát, amelyet Chicagóban írt meg.

Pedig Alphonse olyan népszerű volt, hogy az emberek csak „Al”-nak nevezték. A liberálisok ravasz fegyvere az internet. A Wikipédia azt írta, „a szervezett bűnözés alapjait Al Capone fektette le. Ennek fő motorja a korrupcióban rejlett, aminek ő a mestere volt”. A valóság az, hogy a liberálisok rendszerének alapja az ortodox gazdaság, a keresztény gazdaság unortodox. Az unortodox gazdaságot nevezték el ők korrupciónak. (Nevetés az osztályban.) Annak érdekében, hogy ne a közjó érvényesüljön, hanem kettős mérce, létrehozták az adóhivatal nevű szervezetet. Alphonse hiába próbálta az amerikai adóhivatal élére állítani Lucky Lucianó-t, a szindikátus egyik vezetőjét, aki Al pénzügyeit is intézte, és az volt a szavajárása, hogy joga van mindenkinek hülyének lenni. A liberálisok ezt is megakadályozták (csalódott moraj az osztályteremben), arra a trükkre hivatkozva, hogy a hatalmi ágakat szét kell választani, és adócsaló nem lehet az adóhivatal elnöke. Lucky ezután ajánlotta maga helyett Ildico Torró-t, aki a Zsírosujjú Guzik mellett intézte Lucky és Al székház- és ingatlanügyeit.

De ekkor veszítette el az amerikai nép végervényesen a szuverenitását, és került energiafüggőségbe: a liberálisok ezt is megakadályozták. (Felháborodott zúgás az osztályban, Töhötöm veti a kereszteket.) Innen sejthető a történet vége. Az amerikai Nemzeti Együttműködés vezetőjét adócsalás koholt vádjával börtönbe csukták, Alcatraz szigetén sínylődött, ahol beépített liberális provokátorok, norvég pénzekkel finanszírozott álrabok pocakosnak nevezték. (Izabella az első sorban elsírja magát.)

Az irigy amerikaiak elhatározták, nemcsak az amerikai nemzeti érzelműeket vádolják adócsalással, hanem a bukott liberalizmus után a szuverenitásukat visszanyert országokat is. Így történhetett, hogy harminc évvel ezelőtt, 2014-ben a liberális amerikai cselszövők összeesküvést szerveztek Orbán Viktor (leülhettek) ellen. A CIA a „Jóbarát” fedőnevű akcióval egy Goodfriend nevű ügynököt küldött Budapestre, akinek feladata a keresztény állam megbuktatása volt (az elájuló Árpád feje nagyot koppan a padlón). A gyarmatosító liberális ármánynak köszönhetően tüntetések, majd lázadás tört ki, amelyet Orbán Viktor (maradjatok állva), a haditanács vezetője vérbe fojtott, bevezette a keresztény nép totális uralmát. A liberális ügynököket bebörtönözte, a határokat lezárta. (Ujjongás, Árpádot felmosdatják, Álmost felkeltik.) Ami Alphonse Gabriel Caponénak nem sikerült, az sikerült Orbán Viktor Mihálynak. Beindult az Államreform XXXII. Program.

A 17. oldalon azt olvashatjátok, hogy „2018-ra elérjük a teljes foglalkoztatottságot”. Ezt a dátumot javítsátok 2048-ra, ez csak nyomdahiba. A nemzeti kormány támadásba lendült. Vida Ildikót egy tolmáccsal bejuttattuk a mexikói zöldhatáron Amerikába. A TEK magyarul tanítja az új amerikai nagykövetjelöltet, akit Selmeczi Gabriella és Rogán Antal választott ki, és a Torro család leszármazottja. Megadjuk Amerikának a kegyelemdöfést.

Sebhelyes nemzetközi hírnevünket az Iszlám Állam helyreállítja. A történelem kerekét nem lehet visszaforgatni. Énekeljük el a Boldogasszony Anyánk című himnuszt. Imádkozzatok a boltok pénteki és szombati bezárásáért.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.