Amerikai NAT

Bartus László
2020. 02. 26. · Hócipő 2020/05
„Ez a Katalin Novak orosz?” – kérdezte tágra nyílt szemmel Trump elnök, miután elolvasta a „Partnerség a Családokért” című munkaanyagot. „Nem, hanem magyar” – hangzott a válasz. „Mi a különbség?” – szólt vissza Trump, zavarba ejtve az amerikai emberierőforrás- és egészségügyi minisztérium emberét, aki a „Család” nemzetközi koalíció tervét tette az asztalára. „Épp annyi, mint Viktor és Vlagyimir között” – mondta a kormányzati hivatalnok, mire Trump kissé felemelte a hangját: „Akkor semmi. Pontosan ezt mondom.” A pornóújságot félretolva, elővette fiókjából a CIA „A nyugati demokráciák fellazítása a Család mozgalom által a keresztény országok koalíciójával” című összefoglalóját, ami az orosz titkosszolgálat „Család” fedőnevű akciójának részleteit tartalmazta. Az anyag szerint az oroszok átvették az irányítást a World Congress of Families nevű szervezetben, az orosz állami költségvetés finanszírozza a projektet, és már ők irányítják az amerikai evangelikál keresztény mozgalmat a melegjogokról és az abortuszról készült propagandával. Nekik kell megszavazni a keresztény Trumpot elnöknek. A dosszié alcíme: „Putyin a Család fedőnevű titkosszolgálati akcióval akarja befolyásolni a 2020-as elnökválasztást.”

Trump a jelentés miatt leváltotta a hírszerzés igazgatóját, mert az összefoglaló leleplezte legfőbb szövetségeseit. „Ez a nő hozzánk jön agitálni ezzel?” – tárta szét a karját Trump. „Tudja, hogy ez a Vlagyimir projektje?” A hivatalnok egy pillanatra a főnökére nézett, majd közölte: „Nem, ez a nő nem tud semmit. Azt hiszi, hogy ezt ő szervezi. Részt vett néhány világkonferencián, amit Putyin irányított a háttérből, s megtetszett neki az ötlet. Az oroszok összenéztek, nem értették először, aztán röhögtek, és azt mondták, hogy nem kell szólni neki, hadd csinálja. Önszorgalomból jobb, mint a legaktívabb orosz ügynökök.”

Trump forgatta a magyar „családpolitikai terveket”, amelyeket Novák Katalin hozott Budapestről, majd a kukába dobta. Az „Adult” magazinok megtöltötték már azt az alsó fiókot, ahova az ilyen jellegű kiadványokat gyűjtötte, ez pedig vastagabb volt, mint a CIA-jelentés, ami az egész orosz projektet összefoglalta.

„És most mit akar ez a nő? – kérdezte Trump. – Arról volt szó, hogy azt a 22 éves államtitkárt küldik, akivel vacsoráztam volna. Erre megjelent ez a nő, nem lehet leállítani. Még jó, hogy időben lemondtuk a vacsorát. Hallgathattam volna a családról egész este” – mondta Trump, és a gondolatba beleremegett.

A minisztérium embere egy másik dossziét vett elő. „Van ennek a programnak egy érdekes része – mondta. – A magyarok a család projektet összekötötték az oktatással. Ez még az oroszokat is meglepte, most tanulmányozza egy régi KGB ezredes. A dolog lényege, hogy felzárkóztatás címén a színes bőrű és kisebbségi lakosságot leválasztják az oktatásról, és egy mellékvágányra terelik. Onnan nem jön ki egyetlen színes jogvédő sem.” Trump felnézett: „Magyarországon vannak feketék és spanyolok?” – kérdezte. „Nem, azok nincsenek, gipsyk vannak. Cigányok. De a modell átvehető. Magyarországon van egy falu, Gyöngyöspata, ahol sikeresen működik, jobban csinálják, mint a hatvanas években Mississippi-ben. A bíróság meg akarta büntetni őket, de Viktor nem fizetett, és a legfelsőbb bírósággal eltörölteti az ítéletet. Nem megszünteti, hanem az egész országra kiterjeszti és kötelezővé teszi a külön színes bőrű osztályokat. Ha megszokják az iskolában, tudomásul veszik a buszon, a vonaton, az üzletekben.”

Trumpnak tetszett az ötlet, de még mindig nyugtalanította Novák Katalin, akit nem tudtak lerázni, és attól tartott, hogy valahonnan előbukkan, ráront egy oszlop mögül, és a családról fog beszélni neki. „S mi köze van ehhez ennek a nőnek?” – kérdezte idegesen. „A nő szélesíteni akarja a keresztény koalíciót az oktatás területére is. Nem elég a színes bőrűek és a kisebbségek elzárása az oktatástól, mert a fehérek a helyükbe lépnek. Civilszervezet néven jogi segítséget adnak. Ezért az egész oktatást alakítják át, a haza és a család köré új nemzeti alaptantervet készítettek. A nő ezt propagálja, és az oroszoknak nagyon tetszik, már be is akarták szervezni” – mondta izgatottan a minisztérium embere, akit Trump vitt a kormányzatba a „deep state” emberei helyére.

Trumpot érdekelte a dolog, de nem ilyen mélyen. Kezdte a türelmét elveszíteni. A twitterét nézegette. „És ez a nő ezt akarja átadni?” – kérdezte, és lopva kinézett az Ovális Iroda ablakán, nem leselkedik-e rá valahol Novák Katalin. Szijjártót is hetente kellett a Secret Service embereinek kidobniuk a kertből, amíg nem fogadta Orbánt, de ez a nő túltesz mindenen. Nem lehet elbújni sem előle. „Nem, a nőnek rendeztünk egy konferenciát, hogy lerázzuk, amit feltöltöttünk nyugdíjas tanárokkal, akik az ingyenszendvics miatt odamentek – nyugtatta meg a minisztérium embere. – De a magyar nemzeti alaptanterv mintájára az oroszok csináltak egy amerikai vázlatot, amit az evangelikál keresztények terjesztenének elő mint saját javaslatot, mi pedig átvehetnénk. Az első vázlat nagyon ígéretes” – mondta, és Trump elé csúsztatta. Az elnök az ajtóhoz lépett, kulcsra zárta, nehogy Novák Katalin valahonnan beosonjon.

Aztán kezébe vette a tervezetet, és olvasni kezdte: „A történelemoktatás szakít az északi liberális történelemhamisítással. Amerika a konföderációval azonos. Az amerikai polgárok Trump megválasztásával visszafoglalták Amerikát.

Dél győzött. A rabszolgatartás emberi jog. Lincoln szobrait Lee tábornokra cserélik. A konföderációs zászlót a székely zászló mintájára ki kell tűzni a Capitoliumra. Földrajzban visszaállítják a geocentrikus világképet. A Föld lapos. Az evolúció helyett Pat Robertson próféciáit tanítják. A hurrikánokat imával állítják meg. A terrorizmus ellen a melegházasság megszüntetésével védekeznek. A tananyagba bekerül a Ku-Klux-Klan, Martin Luther King helyére. Hemingway és Faulkner helyett a Zodiákus gyilkos áldozataihoz írott versei és novellái a kötelező olvasmány, valamint Ted Bundy lírája egyetemi felvételi tárgy. Az amerikai alkotmányjog oktatása Al Capone és Varga Judit javaslatai szerint. A megújuló energiák oktatása helyett a szénerőművek építésének alapjai. Orvostudomány a darabolós sorozatgyilkosok feljegyzéseiből. A történelemoktatást a helyé­re billentik a „Miért állt Amerika a II. világháborúban a rossz oldalon” című tankönyvvel.

Az általános iskolákban újságírást tanítanak Joseph Goebbels alapján. A fake news alternatív tények elnevezéssel kerül a tananyagba. Külön felzárkóztató osztályok minden feketének és latinónak.

Amerikai írónak csak az számít, aki amerikai angollal, amerikaiaknak ír, és Amerikán kívül sehol nem adják ki a könyveit. Internetes ismeretek helyett patkoló­kovács képzés indul. Állampolgári ismeretek helyett lövészet. Robottechnika helyett ének. Tornaóra helyett redneck olimpia. A Család önálló tantárgy, a Manson-szekta mintája alapján. Andy Warhol helyett Rudy Giuliani tollrajzai a művészeti képzésben. Atomfizika Chuck Norris jegyzeteiből.”

Trumpnak tetszett a tervezett. De kissé komor arccal kérdezte: „Ez még nem így van?”
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.