Amerikai NAT

Bartus László
2020. 02. 26. · Hócipő 2020/05
„Ez a Katalin Novak orosz?” – kérdezte tágra nyílt szemmel Trump elnök, miután elolvasta a „Partnerség a Családokért” című munkaanyagot. „Nem, hanem magyar” – hangzott a válasz. „Mi a különbség?” – szólt vissza Trump, zavarba ejtve az amerikai emberierőforrás- és egészségügyi minisztérium emberét, aki a „Család” nemzetközi koalíció tervét tette az asztalára. „Épp annyi, mint Viktor és Vlagyimir között” – mondta a kormányzati hivatalnok, mire Trump kissé felemelte a hangját: „Akkor semmi. Pontosan ezt mondom.” A pornóújságot félretolva, elővette fiókjából a CIA „A nyugati demokráciák fellazítása a Család mozgalom által a keresztény országok koalíciójával” című összefoglalóját, ami az orosz titkosszolgálat „Család” fedőnevű akciójának részleteit tartalmazta. Az anyag szerint az oroszok átvették az irányítást a World Congress of Families nevű szervezetben, az orosz állami költségvetés finanszírozza a projektet, és már ők irányítják az amerikai evangelikál keresztény mozgalmat a melegjogokról és az abortuszról készült propagandával. Nekik kell megszavazni a keresztény Trumpot elnöknek. A dosszié alcíme: „Putyin a Család fedőnevű titkosszolgálati akcióval akarja befolyásolni a 2020-as elnökválasztást.”

Trump a jelentés miatt leváltotta a hírszerzés igazgatóját, mert az összefoglaló leleplezte legfőbb szövetségeseit. „Ez a nő hozzánk jön agitálni ezzel?” – tárta szét a karját Trump. „Tudja, hogy ez a Vlagyimir projektje?” A hivatalnok egy pillanatra a főnökére nézett, majd közölte: „Nem, ez a nő nem tud semmit. Azt hiszi, hogy ezt ő szervezi. Részt vett néhány világkonferencián, amit Putyin irányított a háttérből, s megtetszett neki az ötlet. Az oroszok összenéztek, nem értették először, aztán röhögtek, és azt mondták, hogy nem kell szólni neki, hadd csinálja. Önszorgalomból jobb, mint a legaktívabb orosz ügynökök.”

Trump forgatta a magyar „családpolitikai terveket”, amelyeket Novák Katalin hozott Budapestről, majd a kukába dobta. Az „Adult” magazinok megtöltötték már azt az alsó fiókot, ahova az ilyen jellegű kiadványokat gyűjtötte, ez pedig vastagabb volt, mint a CIA-jelentés, ami az egész orosz projektet összefoglalta.

„És most mit akar ez a nő? – kérdezte Trump. – Arról volt szó, hogy azt a 22 éves államtitkárt küldik, akivel vacsoráztam volna. Erre megjelent ez a nő, nem lehet leállítani. Még jó, hogy időben lemondtuk a vacsorát. Hallgathattam volna a családról egész este” – mondta Trump, és a gondolatba beleremegett.

A minisztérium embere egy másik dossziét vett elő. „Van ennek a programnak egy érdekes része – mondta. – A magyarok a család projektet összekötötték az oktatással. Ez még az oroszokat is meglepte, most tanulmányozza egy régi KGB ezredes. A dolog lényege, hogy felzárkóztatás címén a színes bőrű és kisebbségi lakosságot leválasztják az oktatásról, és egy mellékvágányra terelik. Onnan nem jön ki egyetlen színes jogvédő sem.” Trump felnézett: „Magyarországon vannak feketék és spanyolok?” – kérdezte. „Nem, azok nincsenek, gipsyk vannak. Cigányok. De a modell átvehető. Magyarországon van egy falu, Gyöngyöspata, ahol sikeresen működik, jobban csinálják, mint a hatvanas években Mississippi-ben. A bíróság meg akarta büntetni őket, de Viktor nem fizetett, és a legfelsőbb bírósággal eltörölteti az ítéletet. Nem megszünteti, hanem az egész országra kiterjeszti és kötelezővé teszi a külön színes bőrű osztályokat. Ha megszokják az iskolában, tudomásul veszik a buszon, a vonaton, az üzletekben.”

Trumpnak tetszett az ötlet, de még mindig nyugtalanította Novák Katalin, akit nem tudtak lerázni, és attól tartott, hogy valahonnan előbukkan, ráront egy oszlop mögül, és a családról fog beszélni neki. „S mi köze van ehhez ennek a nőnek?” – kérdezte idegesen. „A nő szélesíteni akarja a keresztény koalíciót az oktatás területére is. Nem elég a színes bőrűek és a kisebbségek elzárása az oktatástól, mert a fehérek a helyükbe lépnek. Civilszervezet néven jogi segítséget adnak. Ezért az egész oktatást alakítják át, a haza és a család köré új nemzeti alaptantervet készítettek. A nő ezt propagálja, és az oroszoknak nagyon tetszik, már be is akarták szervezni” – mondta izgatottan a minisztérium embere, akit Trump vitt a kormányzatba a „deep state” emberei helyére.

Trumpot érdekelte a dolog, de nem ilyen mélyen. Kezdte a türelmét elveszíteni. A twitterét nézegette. „És ez a nő ezt akarja átadni?” – kérdezte, és lopva kinézett az Ovális Iroda ablakán, nem leselkedik-e rá valahol Novák Katalin. Szijjártót is hetente kellett a Secret Service embereinek kidobniuk a kertből, amíg nem fogadta Orbánt, de ez a nő túltesz mindenen. Nem lehet elbújni sem előle. „Nem, a nőnek rendeztünk egy konferenciát, hogy lerázzuk, amit feltöltöttünk nyugdíjas tanárokkal, akik az ingyenszendvics miatt odamentek – nyugtatta meg a minisztérium embere. – De a magyar nemzeti alaptanterv mintájára az oroszok csináltak egy amerikai vázlatot, amit az evangelikál keresztények terjesztenének elő mint saját javaslatot, mi pedig átvehetnénk. Az első vázlat nagyon ígéretes” – mondta, és Trump elé csúsztatta. Az elnök az ajtóhoz lépett, kulcsra zárta, nehogy Novák Katalin valahonnan beosonjon.

Aztán kezébe vette a tervezetet, és olvasni kezdte: „A történelemoktatás szakít az északi liberális történelemhamisítással. Amerika a konföderációval azonos. Az amerikai polgárok Trump megválasztásával visszafoglalták Amerikát.

Dél győzött. A rabszolgatartás emberi jog. Lincoln szobrait Lee tábornokra cserélik. A konföderációs zászlót a székely zászló mintájára ki kell tűzni a Capitoliumra. Földrajzban visszaállítják a geocentrikus világképet. A Föld lapos. Az evolúció helyett Pat Robertson próféciáit tanítják. A hurrikánokat imával állítják meg. A terrorizmus ellen a melegházasság megszüntetésével védekeznek. A tananyagba bekerül a Ku-Klux-Klan, Martin Luther King helyére. Hemingway és Faulkner helyett a Zodiákus gyilkos áldozataihoz írott versei és novellái a kötelező olvasmány, valamint Ted Bundy lírája egyetemi felvételi tárgy. Az amerikai alkotmányjog oktatása Al Capone és Varga Judit javaslatai szerint. A megújuló energiák oktatása helyett a szénerőművek építésének alapjai. Orvostudomány a darabolós sorozatgyilkosok feljegyzéseiből. A történelemoktatást a helyé­re billentik a „Miért állt Amerika a II. világháborúban a rossz oldalon” című tankönyvvel.

Az általános iskolákban újságírást tanítanak Joseph Goebbels alapján. A fake news alternatív tények elnevezéssel kerül a tananyagba. Külön felzárkóztató osztályok minden feketének és latinónak.

Amerikai írónak csak az számít, aki amerikai angollal, amerikaiaknak ír, és Amerikán kívül sehol nem adják ki a könyveit. Internetes ismeretek helyett patkoló­kovács képzés indul. Állampolgári ismeretek helyett lövészet. Robottechnika helyett ének. Tornaóra helyett redneck olimpia. A Család önálló tantárgy, a Manson-szekta mintája alapján. Andy Warhol helyett Rudy Giuliani tollrajzai a művészeti képzésben. Atomfizika Chuck Norris jegyzeteiből.”

Trumpnak tetszett a tervezett. De kissé komor arccal kérdezte: „Ez még nem így van?”
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.