Állatorvosi róka

Para-Kovács Imre
2024. 01. 03. · Hócipő 2024/01
Hová tűnt a pénz?, hazudta Hadházy Ákos, majd elsompolygott, szokásához híven gombokért elárulva hazáját a liberális háttérhatalomnak. Mindez nem a zsoldért vagy a várható előnyökért tette, hanem azért, mert örömét lelte benne. Euforisztikus és eksztatikus boldogságot okozott neki, amikor hazáját leigázva, meggyötörve és elárulva látta, hajnalonként arról ábrándozott, hogy rabigába görnyedt magyarokat hajtanak el korbácsolás kíséretében, hogy rövid életük végéig a luxemburgi bányákban robotoljanak, esténként pedig azzal alszik el, hogy az Egyesült Európai Államok betiltja a kereszténységet és a csűrdöngölőt. Nem csoda, hogy Orbán Viktor azt mondta róla/neki, hogy Sompolygó, sunyi róka, hát nem? Mondjuk meg neki, a többes szám annak szólt, hogy frakciótársai körében érte őt Hadházy alattomos támadása, minek keretében kérdésekkel provokált, erőteljesen sértve ezzel a miniszterelnök szuverenitását.

A tetten értek zavart, idióta röhögcsélése emlékezetes marad.

Mert az egyszemélyes hadsereg, a képviselő, aki – valamilyen érthetetlen oknál fogva – dolgozik, mármint azon dolgozik, amiről megbízatása szól, azaz próbálja kideríteni, hová tűnik a pénz, aminek felügyeletével választói megbízták, szóval Hadházy hittérítői buzgalommal deríti fel a korrupciós eseteket, lopásokat, mintha bármi is megváltozna attól, hogy tudjuk, ki lopta el a pénzünket. A magyar ember tudja, hogy a pénzt azt ellopják, teljesen mindegy, kicsoda, a pénz akkor van a helyén, ha el van lopva, felesleges ezzel foglalkozni, sokkal fontosabb, hogy a miniszterelnök úr megvéd minket a migránsoktól.

Annyira megvéd, hogy nagyon. Megérdemelten osztja meg vele azt a hétvégi házat Hatvanpusztán, ahova október 23-án Hadházy Ákos kirándulást szervezett. Hétvégi házat írtam, nem gazdasági épületet, bár tulajdonképpen az utóbbi leírás fedi pontosabban a lényeget, hiszen egy hétvégi házra nem tud leszállni egy helikopter, egy gazdasági épületre viszont igen.

Hatvanpuszta Orbán Győző projektje, és a természethez fűződő kötődésről, a táj szeretetéről, a lecsillapodott szenvedélyről és a kifinomult ízlésről szól. A már-már neo organikus épületek visszafogott eleganciája lenyűgöző, nem is értem, miért tankkal járnak át látogatóba a szomszéd Mészárosék, amikor sokkal jobban illene ehhez az érzethez a hintó. Hadházy Ákos ezt is próbálja Orbán Viktorhoz kötni, azonban pontosan tudjuk, hogy Orbánéknál a gyerekek nem szólnak bele a szülők dolgaiba.

Egyébként, ha minden olvasni tudó magyar lakos személyes tájékoztatást kapna, és meggyőződne arról, hogy a hatvanpusztai birtok Orbán Viktor tulajdona, és ezentúl ott tartja a kormányüléseket, valamint a keresztelőket, akkor annyit mondana, hogy ja, értem, és?!

Hadházy Ákos részt vett a kordonbontásban is, amikor a Karmelita kolostort övező védőkerítést helyezték át ellenzéki aktivisták, politikusok és tüntetők. A kamu indok valójában Orbán azon igényét takarja, miszerint ne mászkáljanak itt az ablakom alatt mindenféle jöttment alakok, amikor dolgozom. A kordonbontás arra szolgált, hogy erre a nyilvánvaló hazugságra felhívja a figyelmet.

Egyébként, ha minden olvasni tudó magyar lakos személyes tájékoztatást kapna, és meggyőződne arról, hogy a kordon a Karmelita kolostor körül Orbán Viktor kényelmét szolgálja, szemben az erről állított hazugsággal, akkor annyit mondana, hogy ja, értem, és?!

Máriapócson egy kiszáradt tó fölé építettek hidat európai uniós pénzből? Mi ebben a meglepő? Sokkal nehezebb úgy hidat építeni, hogy víz van alattunk. Most elkészül a híd, aztán a víz majd megjön hozzá, és akkor milyen jó lesz! Addig is, végre nem kell megkerülni a 20 m2-es tavat, ha a túlpartra igyekszünk. Hadházy csak irigykedik, mert az ő tava fö­lött nem ível át híd. Meg tava sincs. Akinek pedig se tava, se hídja, az annyit is ér.

Lombkoronasétány a tarlón? Rosszindulatú félremagyarázása egy gigantikus tervnek, a bioörökmozgó létrehozásának! A fák a lombkoronasétány körül 40-50 év múlva megnőnek, addig a lombkoronasétány elöregszik, úgyhogy a fákat kivágják, és lombkoronasétányt készítenek belőlük, az új lombkoronasétány pedig várja, hogy a facsemeték körülötte újra felnőjenek. Hungarikum, szenzáció, világhír! De az elhamarkodott ítélet tönkreteheti az egész vállalkozást. Hátrább az agorákkal!

Aztán egy téli estén kisebb csoda történt: az MTVA-n látható volt egy film, ami bemutatta az igazságot az Orbán-kormány karaktergyilkosságairól, zaklatásairól és morális csődjéről. Az esemény értékéből ugyan nem von le semmit, azonban a lelkesedést talán valamelyest lehűti, hogy a 444 Valótlanul c. filmje nem az MTVA adásában volt látható, hanem az épület falán, Hadházy Ákos jóvoltából, aki célravezetőnek találta, hogy a propagandaközpont legalább közvetve kapcsolatba kerüljön az igazsággal. Ugyan nincsenek beszámolók róla, de elég dermesztő lehetett az ott dolgozóknak, hogy csak egy fal választja el őket a valóságtól. Egy vékonyka fal, melynek túloldalán emberek igazat mondanak, és egyetlen repedés, egyetlen rés a falon elég lenne ahhoz, hogy ez a borzalom betörjön az épületbe! Állítólag többen védőruhát követeltek, és felvetették, hogy a kormány evakuálja őket helikopterekkel, mielőtt megtörténik a szerencsétlenség.

Végezetül néhány sor egy feljelentésből, amit két állatorvos adott be Hadházy ellen: Az MTVA székházában önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett kolléga magatartása súlyosan szembemegy a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Szabályzatában foglalt ide vonatkozó szabályokkal.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.