Trópusi vihar

Uj Péter
2012. 07. 11. · Hócipő 2012/14
„A szokatlanul hideg tél nem hátráltatta a kivitelezést.”
Kötivizig

„A közkatonák sorsáról izolált körülmények között döntenek. A homo police tűr, lemond, elvisel, megalázkodik, s ha kell, odadobja életét is. Mert közkatona. Ebben benne van múltja, jelene és atomjaira széthullott perspektívája. De menetel, mert egyszer olvasott valamit Magellánról.”
dr. Garamvölgyi László

„Hébe-hóba mindenki homár!”
Kirk Lazarus

A kormány talán kissé szokatlan, de mindenképpen eredményes és világszerte irigyelt politikája lehetővé tette a trópusi nyaralást azoknak is, akiknek ilyesmire nem lett volna pénzük. Még meg sem írták azokat a tankönyveket, amelyek szerint egyszerre lehetséges az államadósság csökkentése, a gazdaság recesszióban tartása és a 27 fok feletti napi átlaghőmérséklet. Ma már egy átlagos pesti egykulcsos panelban is elérhető az a 34-35 fok, ami korábban csak a luxusturistautak résztvevőinek jutott, ez az igazságos és arányos hőeloszlás, izzadjon egyformán gazdag és szegény. Ha valami erősíti a társadalmi kohéziót, akkor ez, arról nem is beszélve, hogy néhány nap alatt messzebbre jutottunk a „népek olvasztótégelye” koncepció megvalósításában, mint az Egyesült Államok és a Szovjetunió valaha.

A hobbietnográfus hajlamú turista a Nagykörúttól két-három utcányira már NatGeo Channelkompatibilis nomád törzseket talál, ruhátlan emberek mozognak lassan és cél nélkül, csak az éjjelnappali előtti közösségi tér eleven, ahol mód nyílik a tetoválások vakargatására és a sörösüvegek rituális csörgetésére. Ezért tényleg kár volna Bangladesig menni. Itthon az egyedsúly is nagyobb, az utcai húgyfolt sem kevesebb, és a munkaerőpiacot is sikerült dinamizálni.

Ebben a környezetben természetesen komoly értelmezési problémákat okoz a melegfelvonulás, talán ezért is kellett segítségül hívni az államapparátus legtekintélyesebb morálfilozófusát és legeredetibb gondolkodóját, a híres József Attilakutatót, dr. Garamvölgyi Lászlót, aki néhány jól irányzott nyelvi zsonglőrmutatvánnyal mutatott utat a jog útvesztőjében tikkadtan tántorgó lakosságnak: buzulni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, és semmi provokáció. A biztosító járőrnek pedig biztos gumibottal kell fölismernie, hogy az egyébként alkotmányosan gyakorolt jog joggyakorlásának mely része korlátozza mások alkotmányos jogait, és ezeket a vadhajtásokat a helyszínen lenyesegetnie a közlekedés aránytalan akadályozása nélkül. Már ha marad ideje, miközben hajolgat a kordonon túlról felé dobált üvegek elől.

Ha kis szerencsénk van, lesz zsidókurvázás is, és esetleg sikerül felállítani egy újabb szép melegrekordot: Kelet-Közép-Európa legforróbb Moszkvája.

Mondom, kár volt basztatni azt a nyomorult Higgs-bozont, biztos attól van a pokoli meleg, és ezek a rettenetes viharok, még a végén megsérül a pajzsgenerátor vagy a hiperhajtómű, és aztán nézhetünk: visszafelé villámlanak a villámok, féreglyuk keletkezik a téridő- kontinuumban, és átesünk egy másik dimenzióba, 1942-be konkrétan, pedig a kormány már éppen elkezdené az IMF-tárgyalásokat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2015/24  •  XI. 25. – XII. 8.
MELYIKÜK OSTOBÁBB? Fekete György szerint először azt kell kutatni, hogy mit kell kutatni. Kósa nem tudja értelmezni a gyermekéhezést, mert a gyermekek családokban élnek, és ha éheznek, azok éheznek. Lengyel László: Édes anyaföldem, Európa. Megyesi Gusztáv örül, hogy már többen járnak nálunk NB I-es meccsre, mint a szintén kijutott Albániában. Farkasházy Tivadar nem érti, nálunk miért nem volt állami intézmény kivilágítva a francia trikolór színeire, amikor a kormányfő családjában kiváló világítók vannak. Smuzewitz Ilona: a magyar kormány földvédelmi intézkedéseinek köszönhetően Simicska Lajos kisgazda lesz. Para-Kovács Imike alig várja, hogy hatéves legyen. A Szegedi Vadasparkban megcsodáltuk a 265 milliós játszóteret, amely alig került 225 millióval többe. 18 OLDALAS MELLÉKLET MIKULÁSRA KICSI ÉS NAGY GYEREKEKNEK! Ha most fizet elő, hat számot ingyen kap, plusz két jegyet egy Hócipő estre.
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.