Trópusi vihar

Uj Péter
2012. 07. 11. · Hócipő 2012/14
„A szokatlanul hideg tél nem hátráltatta a kivitelezést.”
Kötivizig

„A közkatonák sorsáról izolált körülmények között döntenek. A homo police tűr, lemond, elvisel, megalázkodik, s ha kell, odadobja életét is. Mert közkatona. Ebben benne van múltja, jelene és atomjaira széthullott perspektívája. De menetel, mert egyszer olvasott valamit Magellánról.”
dr. Garamvölgyi László

„Hébe-hóba mindenki homár!”
Kirk Lazarus

A kormány talán kissé szokatlan, de mindenképpen eredményes és világszerte irigyelt politikája lehetővé tette a trópusi nyaralást azoknak is, akiknek ilyesmire nem lett volna pénzük. Még meg sem írták azokat a tankönyveket, amelyek szerint egyszerre lehetséges az államadósság csökkentése, a gazdaság recesszióban tartása és a 27 fok feletti napi átlaghőmérséklet. Ma már egy átlagos pesti egykulcsos panelban is elérhető az a 34-35 fok, ami korábban csak a luxusturistautak résztvevőinek jutott, ez az igazságos és arányos hőeloszlás, izzadjon egyformán gazdag és szegény. Ha valami erősíti a társadalmi kohéziót, akkor ez, arról nem is beszélve, hogy néhány nap alatt messzebbre jutottunk a „népek olvasztótégelye” koncepció megvalósításában, mint az Egyesült Államok és a Szovjetunió valaha.

A hobbietnográfus hajlamú turista a Nagykörúttól két-három utcányira már NatGeo Channelkompatibilis nomád törzseket talál, ruhátlan emberek mozognak lassan és cél nélkül, csak az éjjelnappali előtti közösségi tér eleven, ahol mód nyílik a tetoválások vakargatására és a sörösüvegek rituális csörgetésére. Ezért tényleg kár volna Bangladesig menni. Itthon az egyedsúly is nagyobb, az utcai húgyfolt sem kevesebb, és a munkaerőpiacot is sikerült dinamizálni.

Ebben a környezetben természetesen komoly értelmezési problémákat okoz a melegfelvonulás, talán ezért is kellett segítségül hívni az államapparátus legtekintélyesebb morálfilozófusát és legeredetibb gondolkodóját, a híres József Attilakutatót, dr. Garamvölgyi Lászlót, aki néhány jól irányzott nyelvi zsonglőrmutatvánnyal mutatott utat a jog útvesztőjében tikkadtan tántorgó lakosságnak: buzulni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, és semmi provokáció. A biztosító járőrnek pedig biztos gumibottal kell fölismernie, hogy az egyébként alkotmányosan gyakorolt jog joggyakorlásának mely része korlátozza mások alkotmányos jogait, és ezeket a vadhajtásokat a helyszínen lenyesegetnie a közlekedés aránytalan akadályozása nélkül. Már ha marad ideje, miközben hajolgat a kordonon túlról felé dobált üvegek elől.

Ha kis szerencsénk van, lesz zsidókurvázás is, és esetleg sikerül felállítani egy újabb szép melegrekordot: Kelet-Közép-Európa legforróbb Moszkvája.

Mondom, kár volt basztatni azt a nyomorult Higgs-bozont, biztos attól van a pokoli meleg, és ezek a rettenetes viharok, még a végén megsérül a pajzsgenerátor vagy a hiperhajtómű, és aztán nézhetünk: visszafelé villámlanak a villámok, féreglyuk keletkezik a téridő- kontinuumban, és átesünk egy másik dimenzióba, 1942-be konkrétan, pedig a kormány már éppen elkezdené az IMF-tárgyalásokat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/4  •  II. 15. – II. 28.
ORBÁN FELTETTE A MAGYART AZ OROSZ RULETTRE Váncsa István az iskolamesterről és bandájáról 28 hazaáruló város, amely visszalépett a 2024-es olimpiától Farkasházy Tivadar szerint most már biztos, hogy Orbán az új lepantói hős a keresztény hajóhad élén Para-Kovács Imre 2037-es tudósítása Szocsiból, a Megnemértett Diktátorok Szeretetotthonából Smuzewitz Ilona megtudta, hogy Lázár megtudta, Soros áll a Csiki Sör elleni támadások mögött Trunkó Barnabás a moszkvai vízumgyárról Magyarország 12 legszebb toronyháza Mészáros Lőrinc nyerte A Dal-t!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.