Mindennapi kötelezőnk

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 09. 19. · Hócipő 2012/19
A szeptemberben kezdődő tanévtől kötelező a mindennapos testnevelés bevezetése felmenő rendszerben, az iskoláknak azonban igen komoly problémát okoz, hogy hogyan is oldják ezt meg. A legfőbb gond, hogy kevés a tornaterem és a pedagógus. A problémáról egy illetékessel beszélgettünk.- Milyen megoldásokat ajánl a minisztérium az oktatási intézményeknek?

- A cél egészséges ifjúság kinevelése, akik nem ájulnak el tömegesen a Közszolgálati Egyetem tanévnyitóján, miközben a miniszterelnök úr beszédet tart.

- Milyen intézkedésekkel próbálják ezt elérni?

- A rendkívül idejétmúlt, egytől ötig terjedő osztályozási rendszert azonnal lecseréljük. Négyes fokozatú skálán fogunk osztályozni. A legjobbaknak lesz aranyérem, azután ezüstérem, majd bronzérem, és végül utolsó helyezett.

- Milyen megoldást ajánlanak a tornateremhiányra?

- A mindennapi testnevelést más tantárgyak óráiba fogjuk integrálni. Így például történelemóra keretében a gyerekek a tanteremben körbefutják az 1848-as szabadságharc helyszíneit, a magyar csapatok győzelmeinél magas lábemeléssel!

- Mi lesz biológiaórán?

- Biológiából például azt a feladatot kapják, hogy ugorjanak akkorát, amekkorát egy Bennett kenguru ugrik, ha megzavarják táplálkozás közben. Majd ismételjék meg ezt 25-ször!

- Matematika?

- Indulj el gyalog A-ból B-be! Ugyanekkor B-ből is elindul egy teherautó. Meséld el, mikorra érsz B-be, ha a teherautó már 20 perc múlva itt van.

- Technikaóra?

- Készíts a szertárban található vascsövekből és fém alkatrészekből 100 kg-os súlyzót, majd nyomd ki 10-szer!

- Földrajz?

- Fogj a kezedbe egy tetszőleges méretű jura kori mészkövet, és nyomd olyan erővel, hogy márvánnyá alakuljon át. Ismételd meg ezt tízszer!

- Magyar nyelv és irodalom?

- Az a legegyszerűbb! Fogj meg egy petrencerudat, tartsd ki, és mutasd meg vele osztálytársaidnak, melyik út megyen itt Budára!Iskolai élet - szavakban

Tanévnyitó - unalmas dalok - ügyeskislány verset mond - nem marad meg - a dalok sem - igazgatói beszéd - alatta „haggyámá” - rövidített órák - már most utálja mindenki - francnak kell ehhez ünnep - órarend - ma még nem kell tanulni - még nyár van - frászt - na, egy kicsit - holnap matek az első - nem - órarend változik - magyar - nem - órarend változik - ofő óra - ez ki - új ofő van - a régi elment - kirúgták - magától ment - kit érdekel - órarend változik - ezt kell venni - azt kell venni - osztálypénz - szülői - zúgolódás - „de miért az én gyerekem...?” - vita - pofon a kakinak - órarend változik - megint kell venni valamit - holnap dolgozat - feleltetés - stressz - nincs kész - házi? - majd lemásolom szünetben - stressz - otthon is - holnap ünneplőben kell jönni - unalmas dal - unalmas vers - unalmas igazgatói beszéd - „haggyámá” - szépen fegyelmezetten - anyád - fogadóóra - egy szülőt sem érdekel - pofon a púnak - szünet - jaj má megint tanítás - stressz - ezt kell venni - azt kell venni - osztálykirándulás - a Szilvi anyukája ne jöjjön, mert hülye - mindenki utál mindenkit - szünet - ja ne má, megin’ - jegyeket le kéne zárni - valakinek még nincs - most felel - bukik - eddig mit csináltunk? - mi is volt szeptemberben? - ősz - azon túl? - anyád - ezt kell venni - azt kell venni - ünnep - unalmas - stressz - doga - szünet - jajnemá - szünet - lógás - utolsó napok - most felel - bukik - évzáró - unalmas dal - mindegymás - és ősztől megint - nem megint - bezárták - összevonták - ki ez? - új diri - nem akarjuk - kuss!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.