Gazdátlanul

Zavaros gondolatok együtt és külön

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 11. 14. · Hócipő 2012/23
Valaki segítsen, mert meghülyülök. Holott örülnöm kéne, hiszen jelen pillanatban az ellenzéki mozgalmak úgy szaporodnak, mint a tehetségkutatók egy CD-s énekesei, vagy a nagymamájukról beszélő standup „humoristák”. Nézzük csak- , miből válogathatunk: MSZP, DK, Milla, Szolidaritás, Haza és Haladás, Szabadelvű Polgári Egyesület, LMP, és egy-két kivétellel mindez Együtt 2014-ig. Vagy addig sem. Merthogy az LMP-ről sokan már sejtik, amit sokan még nem. Mindenesetre egyes nyilatkozataik igen beszédesek, például ez:

„A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk...”


Jó, hát ha mégsem lehet más a politika, akkor keresünk más mást. Lehetőleg olyat, akik sokan vannak: Milla. Sokan vannak, de nem elegen. Kéne hozzájuk mondjuk az MSZP. De nekik az nem kell, mert az MSZP „elmúltnyolcév”. Gyurcsány is segítene azzal a pár ezer hangos támogatóval, de ne jöjjön, mert rontja a millások esélyeit, és különben is ő is „elmúltnyolcév”. Kuncze sem kell, mert nem, meg mert ő is „elmúltnyolc...”, egy frászt, „elmúlthúszév”. A DK-nak meg Juhász nem kell, mert szerintük Juhász céljai hivatalosan nem tisztázottak. Kónya meg ne politizáljon, mert nem ért hozzá, ahogy Juhász sem. A DK-nak amúgy minden más jó volna, de a minden másnak nem jó a DK. Elméletileg Bajnai sem kéne, mert libás, MSZP, és Gyurcsány II., de már mégsem, és jó beszédet mondott neki TGM.

Ha ezt egy táblázatban ábrázolnánk, az úgy nézne ki, mint egy posztmodern festmény, amire még nem akadt vevő.

Szóval mindenki akar mindenkivel, de senki nem akar senkivel, én lesem, hogy a hátralevő másfél év alatt együtt marad-e az Együtt, vagy jön a Külön-Külön 2014 és a Vesztettünk Mozgalom...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.