Ünnepnap

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 11. 28. · Hócipő 2012/24
Hónap eleje van. B. Jánosné pedagógus papíron komoly életpályát sejtető, száznegyvenötvenvalahányezer forintos fizetése elvileg most érkezett meg a lakossági bankszámlájára. Pontosan annyi, mint a múlt hónapban, meg az azt megelőző hónapokban: 89 900 Forint. B. Jánosné egy lyukasórában ki is megy a bankjához, mert már nagyon kéne neki a pénz. De a bankfiókban található automata most technikai okokból nem üzemképes, kérik, fáradjon vissza később, és köszönik megértését. Még van 30 perc a lyukasórából, irány a közértben levő bankomat, igaz, abból drágább a pénzfelvét, mert az nem B. Jánosné bankjához tartozik. De kell a pénz, nincs mese. No akkor:Előtte álló(k) tranzakcióinak türelmes megvárása - a masina elé járulás - kártya behelyezése - a megfelelő gombok gyakorlott megnyomása - plünty - plünty - plünty - egy plünty sincs már ingyé - még két plünty - pénzfelvét bizonylattal - a számlán elvileg 89.900 - csak ezrest ad ki a gép - ergo a 900 marad a banké - 89 lehet? - nem lehet - nincs elég pénz a számláján - ja igen - mert a múlt hónapban is ez volt már -- számlavezetési díj - kábé 2500 - kézpénzfelvételi díj - isten tudja hány százalék - online szolgáltatás ára - az 200 plusz áfa - tranzakciós adó - 300? - legyen - legyen mondjuk 4 rugó a mínusz - 85 lehet? - nem, mert még volt valami apró tartozás - a számlán 84 800 forint - csak misit ad ki a gép - marad 84 - az mind a tanár nénié - hurrá - lehet befiztetni a csekkeket! És B. Jánosné 84 000 forintos bruttó fizetésével visszamegy szenvedni a Hoffmann-neoratkó gyerekek közé, mert ugye vége a lyukasórának. Igen, bruttó 84 ezer, jól tetszenek olvasni. Ugyanis B. Jánosnénak nem „havajdizsire”, hanem mint említénk, csekkbefizetésre kell a lóvé. Gáz, víz, villany, telefon, tévé, internet, hitel (mert anélkül nincs „élet”)... és még akad pár tétel, ahol B. Jánosné életpályapedagógus újfent ki fogja csöngetni a tranzakciós adót, tekintve hogy a fenti bulik mind pénzmozgással járnak. De nem, nem kell félni, „nem fogják tudni átterhelni”, vagy ha igen, az is max. 600 forint lesz. Mondták a Híradóban!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.