Tovább, tanuló!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 03. 20. · Hócipő 2013/06
A napnál is világosabb, hogy ahogy a közmunkások a munkát, addig ezek a nyamvadt pubertások a tanulást akarják nagy ívben kikerülni, csak azért megy egész álló nap a cirkusz. Decemberben kitalálták, hogy ők most majd tüntetni fognak, és hiába adott meg mindent a kormány, amit akartak, csak nem hagyják abba. Elfoglalják az egyetemeket, ezt nem akarnak, azt nem akarnak, hazudoznak, ahelyett hogy végre elfogadnák, hogy milyen jó itt nálunk a diplomával keresni. Állást. Egy valóságos sikertörténet, ahogy Z. Misi huszonéves bölcsész megkapja a világot jelentő oklevelet, örömében bársonyba kötteti saját szerzeményű(!) szakdolgozatát, majd nyakába veszi az internetet, és rögtön talál is egy olyan melót, ahol az élet megkezdéséhez jócskán elegendő fizetést kap. És attól a perctől kezdve rendben van az élete, nem kell külföldre mennie a Megdonálcba, maradhat itthon, az Alaptörvény Asztala mellett! Az asztal másik oldalán pedig egyetemi tanár édesapja ülhet, akit épp most nyugdíjaztak, és boldogan él, míg meg nem hal.Pályaválasztási tanácsok
Egy oktatásügyi illetékessel beszélgettünk


Illetékes úr! Miért ilyen magasak a pontszámok egyes szakokon? Például a jogászképzésben?

Nézze, amit kellett, azt már rögzítettük az Alkotmányban, így nincs igazán szükségünk új jogászokra. Azok a jogászok pedig, akik kellenek, már úgyis a parlamentben ülnek.

Milyen új szakok indulnak, ahol esetleg alacsonyabb ponttal is be lehet majd kerülni az állami finanszírozású képzésekre?

Örömmel jelenthetem, hogy hamarosan bevezetésre kerül a fociszurkolói szak, amellyel több legyet is üthetünk egy csapásra. Például a diplomás drukkereket a frissen felépített stadionokban, már-már luxuskörülmények között tudjuk majd oktatni. Arról nem is beszélve, hogy a szurkolók közismerten egy életre röghöz kötik magukat kedvenc csapatukhoz, így nem kell attól félni, hogy végzés után külföldre távoznak. Ráadásul ha kell, csak szólunk nekik, és segítenek megvédeni a Fidesz-székházakat az agresszív és erőszakos bölcsész szakos hallgatóktól.A Közszolgálati Egyetemen milyen változások várhatók?

Beindul az okleveles MSc. alpolgármester- képzés, amit mi csak „Zsiga Marci” szaknak hívunk. Itt második év végén választható a közbeszerzési és a korrupció szakirány, valamint lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak, hogy lehallgassák a rezsicsökkentő szakkollégium tárgyait is.

Az elitképzés mellett várhatók máshol is fejlesztések?

Igen, a Közszolgálati Egyetem mellett létrehozzuk a Közmunkás Egyetemet. Ide bárkit felveszünk, aki kifizeti a félévente 47 ezer forintos képzési hozzájárulást. Sőt, a végzés után garantált közmunkát biztosítunk a végzett hallgatóknak, és a totózókban bevezetjük számukra a keresztfélévet is. Sőt, 2014-ben elindul a Mek Donald’s szak is, amit most nagyobb diplomával és ajándék üdítővel adunk!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.