Rasszisták, Raus!

Uj Péter
2013. 09. 18. · Hócipő 2013/19
Az észt-magyar futballmeccs alkalmából újra összejöhetett egy kis beszélgetésre és stand-up show-ra a három labdarúgó-humorista jó barát:

Michel Platini, Csányi Sándor és Orbán Viktor. Michel, a távoli Franciahon szülötte, az Eiffel-torony városából érkezett kis hazánkba, azzal a parádés bon-mot-val kezdte a kedélyes kvaterkát, hogy nincsen helye a rasszizmusnak a stadionokban, és tessenek nulltoleranciázni a rasszistákkal szemben. Erre a frenetikus poénra kontrázott rá a szangvinikus miniszterelnök a maga folyton-folyvást adomázós, viccelődős módján, hogy hát rasszizmust azt tényleg nem szabad a stadionokba engedni, mert ott a magyar családoknak van helyük, és ha a rasszizmus ül a magyar családok helyén, akkor ugye a magyar családok nem tudnak hova ülni.

Azt már a kormány, a Magyar Tudományos Akadémia és a Testnevelési Egyetem által fölállított különbizottság vizsgálja, hogy ha a rasszizmust kizárjuk a magyar stadionokból, akkor vajon mi marad azokban. Mert a futballt már régen kizártuk, ez ténykérdés, a nem biztonsági őr származású magyar családoknak meg eszükbe sem jut egy stadion közelébe menni, a minap pedig Kubatov Gábor (!!!) zárta ki kerekperec a politikát (igen, Kubatov, igen, a politikát, jól tetszik hallani) a stadionokból a Fradi-drukkerekhez intézett, egyszerre filippikus és ézsaisztikus episztolájában.

Kétségbevonhatatlan tény, hogy a rasszizmust a stadionokból kitiltani félnetek nem kell jó lesz. Sőt, támogathatónak, horribile dictu támogatandónak tartanék a nulltolerancia mellett, illetve arra kvázi rálicitálandó egyfajta Végső Megoldást is, amelynek során a rasszistákat, illetve a rasszista származású egyéneket (rasszista származású, akinek legalább az egyik nagyszülője rasszista) a hatóságok összegyűjtenék, és megfelelő körülmények között, a társadalom egészséges részétől elkülönítve tárolnák mindaddig, amíg a rasszistahelyzet nem mérséklődik a kívánt mértékűre. Addig társadalom a számára hasznos teendőkkel üthetnék el az időt, megfelelő keretek és szögesdrótok között.

A magyar szurkolók nemzetközi szinten alaptalan lenácizása egyébként is kettős mércéért kiált. Hiszen mitől lenne nácizmus például transzparens módon emléket állítani az idős néhai egykori kassai gettóparancsnoknak, aki egyébként sem jogerős? Vagy akár említhetnénk a romániai meccs elé álmodott kis szurkolói videót, amin izmos magyar fiatalemberek látszanak erős nemzeti érzéssel (már az is baj?), és ősi szanszkrit szimbólumot, valamint a német nép egykor igen népszerű nagy vezetőjét ábrázoló tetoválásokkal. Különben is, a Fradi-táborból mostanában erősen kritikus hangokat hallani a nácizmussal vagy egyes náci vezetőkkel kapcsolatban. A Franzstadt-Totenkopfverbánde minapi határozatában rámutat, hogy Rudolf Höss auschwitzi táborparancsnok életművében sajnos fájó hiányosságokat, gyengekezűségre, visszafogottságra, indokolatlannak tűnő puhapöcsűségre utaló mozzanatokat vélnek fölfedezni, továbbá rámutatnak, hogy Ernst Röhm egy buzi. A szurkolók továbbá egy hazafias indíttatású Panzerdivisiont terveznek felállítani kulturális és hagyományőrző egyesület keretein belül, EU-s forrásokból, már meg is érkezett a minisztériumba a pályázat 12 darab Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B, avagy Tigris II. harckocsi beszerzésére.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/3  •  I. 25. – II. 7.
Váncsa István: aki nyolcvan évig csirkelábat eszik, sokáig él Para-Kovács Imre: a magántőkealapokat – mint anno a francia konyakot – a magyar társadalom választott képviselői útján élvezi Smuzewitz Ilona: a nyugati emberek ostobák, mert azt hiszik, az infláció rossz, a magyar emberek okosak, mert tudják, hogy az infláció jó Farkasházy Tivadar: Miért nincsenek uniós viccek? Verebes István magyarázza a bizonyítványát, Karinthy után egyelőre szabadon Havas Henrik: Gyurcsány a szemlőhegyi Coelho Dési János kiakadt, hogy nemzetünk trubadonnája, Tóth Gabi számai sehol sincsenek a sikerlistákon A Heti Kamu megtudta, hamarosan minden közintézményben megjelenik az Aranybulla asztala, a most megfogalmazás alatt álló Új Aranybullát pedig majd postázzák mindenkinek
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.