Így nyert a Fidesz 2014-ben

Varga Ferenc József
2013. 10. 28.
Már kezdtünk izgulni, hogy október 23-án összekovácsolódik a bukott baloldal és megteszik az első lépéseket a győztes választások felé, de megnyugodhatunk, semmi változás nem történt, minden maradt a régiben. Sőt, a tömeg összefogásra való hangos sürgetése ellenére újabb tettek vitték előre a széthúzás szent ügyét. Nem nehéz elképzelni, milyen kampánnyal rukkol elő ezek után a kormányoldal, de ha valaki nem tudja elképzelni, annak most segítünk. A Hócipő riportere kormánypárti politikusokat kérdezett a Fidesz választási stratégiájáról.

Hócipő: Mindenek előtt a Fidesz szóvivőjét, Selmeczi Gabriellát kérdezem, elárul-e valami kampánytitkot?

Selmeczi: Titkai csak a bukott baloldalnak vannak, de ezek nagyon sötét titkok. A bukott baloldal...

Hócipő: Ha jól veszem ki a szavaiból, a „bukott baloldal” lesz a szlogenjük.

Selmeczi: A bukott baloldal nem lehet szlogen, a magyar emberek nem kíváncsiak egy bukott baloldalra, hiszen a bukott baloldal a zelmultnyolcévben már bebizonyította, hogy bukott. Baloldal.

Hócipő: Gondolom, a pártja számára győztes választásokat jósol.

Selmeczi: Nem nehéz megjósolni, hiszen a bukott baloldal már egyszer veszített, és ők azóta bukott baloldal.

Hócipő: Szóvivő asszony, köszönjük.

Selmeczi: Bukott baloldal.Hócipő: Itt állunk Lajos egyik földjén. Látom, nagyon dolgozik.

Lajos: Igen, azé a föld, aki megműveli. Én most megművelem.

Hócipő: De miért ás ilyen mély gödröt itt a szélén, az út mellett?

Lajos: A cégem újabb hirdetőtábláját teszem ki.

Hócipő: És ki fog rajta hirdetni?

Lajos: Vagy az MSZP, vagy az Együtt, vagy a DK... valamelyik. Egy másikon meg az, amelyik nem ezen. Szóval jut itt hirdetési lehetőség az ellenzéknek.

Hócipő: Ön az ellenzéknek segít a reklámozásban?

Lajos: Naná. Olyan jó kis egymás ellen hangoló plakátokat készítenek, hogy ezekkel a Fidesz csak nyerhet. Ide jön a Mesterházy Gyurcsány-ellenes plakátja, oda meg a Gyurcsány MSZP-t lejárató reklámja. Kicsivel arrébb a Gordon fogja szidni a másik kettőt, amott a kisebbek a nagyobbakat, és kész. Nyert a Fidesz. Nekünk nem is lesz plakátunk.Hócipő: Kubatov Gábor laptopja mellett ülünk. Listáz?

Kubatov: Igen... hogy mit kell ma vennem a közértben. Aszongya: egy rúd szalámi, kenyér...

Hócipő: Azt hittem, az ellenzéki jelölteket listázza.

Kubatov: Időpocsékolás lenne. Ők már listázzák egymást, némelyik még bosszúból el is küldi nekem. Itt egy mappa... nézze csak...

Hócipő: Aha, látom...

Kubatov: Megkímélnek a munkától. Helyettem dolgoznak.

Hócipő: Ön szerint a Fidesz nyerni fog 2014-ben?

Kubatov: Nem. Illetve... nem a Fidesz fog nyerni. Az ellenzék fog nyerni - a Fidesznek.Hócipő: Lázár Jánost is nagyon sokan szeretik.

Lázár: Aki engem nem szeret, az annyit is ér.

Hócipő: Milyen kampányra számít?

Lázár: Együttműködünk az ellenzékkel.

Hócipő: Csak nem nagykoalícióra készülnek?

Lázár: Az sincs kizárva. Ha valamelyik ellenzéki párt bosszúból velünk szövetkezik, mi nyitottak leszünk.

Hócipő: Melyik pártot fogadnák el szövetségesnek?

Lázár: Amelyik a legtöbb ellenzéki szavazót veszti el.

Hócipő: Azaz?

Lázár: Mindegyiket.Hócipő: Kocsis Máté, az utóbbi hónapok kedvelt arca. Mire számít?

Kocsis: Nyugalomra. Babát akarunk a feleségemmel...

Hócipő: Úgy értem, a választások terén mire számít?

Kocsis: Nagy családra, sok kis imposztorkodó gyerekre.

Hócipő: Örömmel nézi, ahogy rosszalkodnak?

Kocsis: Imádom, ahogy összevesznek minden kis vacak játékon. Igazi magyar gyerekek. A mieink.

Hócipő: Önök pedig egy családbarát kormány.

Kocsis: Bizony. Mert tudjuk: választást nyerni csak az ilyen kis rosszalkodó gyerkőcökkel lehet.Hócipő: Baja, Zsigó Róbertet kérdezem, számíthatunk-e újabb tűzifa-akcióra?

Zsigó: Hogyne! Szocialista, DK-s és Együtt14-es barátainknak ajánlottam tűzifát, némi pénzt, ingyenkaját, ha folytatják az ellenségeskedést.

Hócipő: Elfogadták?

Zsigó: Nem. Azt mondták, ők tisztességesen játszanak. Egymás ellen. Megmarad a pénzem meg a tűzifám. És így tisztán nyerünk!Hócipő: Végezetül a Fidesz Európa parlamenti vezérelméjét, Deutsch Tamást kérdezem, mi lesz a Fidesz kampánystratégiája.

Deutsch: Azt nem tudom, de én biztos a Mesterházyra vagy a Gordonra szavazok. Vagy a Gyurcsányra.

Hócipő: Hogyhogy?

Deutsch: A kollégáim azt mondták, hogy a Fidesz velük csak nyerhet!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/22  •  X. 21. – XI. 3.
SZFE – KILENC OLDALON! Para-Kovács Imre: Orbán meghátrálása egy vereségsorozat része lenne, egy kizárólag Orbán Győzőéhez mérhető hatalmas pofon Lengyel László: A helyzet egyre kevésbé megbocsátható, mert minél tovább tart, annál többet kéne megbocsátani Farkasházy Tivadar utánaszámolt mit mond a kormány, és mik a valós számok, és már várja, mikor lesz házkutatás Pintérnél, Káslernál, Orbánnál Smuzewitz Ilona megtudta, a Mészáros-gyerekek akkora iskolát építenek Felcsúton, hogy a helyieknek új iskolás gyerekeket kell venniük Dési János: Bruckner Szigfrid nagy titka Bakács Tibor: Nem minden szarka fajta farka tarka, csak a tarka farkú szarka farka tarka Trunkó Barnabás már várja, mikor építenek falovat, s tolják a Színművészeti egyetem elé, Szarka kancellárral a gyomrában A Heti Kamu megtudta: Dúró Dóra szamurájkarddal fejezte le Süsüt 13 oldalon a Rákosi Mátyásné által formálttól a nagy orbáni focialista divatforradalomig
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.