Így nyert a Fidesz 2014-ben

Varga Ferenc József
2013. 10. 28.
Már kezdtünk izgulni, hogy október 23-án összekovácsolódik a bukott baloldal és megteszik az első lépéseket a győztes választások felé, de megnyugodhatunk, semmi változás nem történt, minden maradt a régiben. Sőt, a tömeg összefogásra való hangos sürgetése ellenére újabb tettek vitték előre a széthúzás szent ügyét. Nem nehéz elképzelni, milyen kampánnyal rukkol elő ezek után a kormányoldal, de ha valaki nem tudja elképzelni, annak most segítünk. A Hócipő riportere kormánypárti politikusokat kérdezett a Fidesz választási stratégiájáról.

Hócipő: Mindenek előtt a Fidesz szóvivőjét, Selmeczi Gabriellát kérdezem, elárul-e valami kampánytitkot?

Selmeczi: Titkai csak a bukott baloldalnak vannak, de ezek nagyon sötét titkok. A bukott baloldal...

Hócipő: Ha jól veszem ki a szavaiból, a „bukott baloldal” lesz a szlogenjük.

Selmeczi: A bukott baloldal nem lehet szlogen, a magyar emberek nem kíváncsiak egy bukott baloldalra, hiszen a bukott baloldal a zelmultnyolcévben már bebizonyította, hogy bukott. Baloldal.

Hócipő: Gondolom, a pártja számára győztes választásokat jósol.

Selmeczi: Nem nehéz megjósolni, hiszen a bukott baloldal már egyszer veszített, és ők azóta bukott baloldal.

Hócipő: Szóvivő asszony, köszönjük.

Selmeczi: Bukott baloldal.Hócipő: Itt állunk Lajos egyik földjén. Látom, nagyon dolgozik.

Lajos: Igen, azé a föld, aki megműveli. Én most megművelem.

Hócipő: De miért ás ilyen mély gödröt itt a szélén, az út mellett?

Lajos: A cégem újabb hirdetőtábláját teszem ki.

Hócipő: És ki fog rajta hirdetni?

Lajos: Vagy az MSZP, vagy az Együtt, vagy a DK... valamelyik. Egy másikon meg az, amelyik nem ezen. Szóval jut itt hirdetési lehetőség az ellenzéknek.

Hócipő: Ön az ellenzéknek segít a reklámozásban?

Lajos: Naná. Olyan jó kis egymás ellen hangoló plakátokat készítenek, hogy ezekkel a Fidesz csak nyerhet. Ide jön a Mesterházy Gyurcsány-ellenes plakátja, oda meg a Gyurcsány MSZP-t lejárató reklámja. Kicsivel arrébb a Gordon fogja szidni a másik kettőt, amott a kisebbek a nagyobbakat, és kész. Nyert a Fidesz. Nekünk nem is lesz plakátunk.Hócipő: Kubatov Gábor laptopja mellett ülünk. Listáz?

Kubatov: Igen... hogy mit kell ma vennem a közértben. Aszongya: egy rúd szalámi, kenyér...

Hócipő: Azt hittem, az ellenzéki jelölteket listázza.

Kubatov: Időpocsékolás lenne. Ők már listázzák egymást, némelyik még bosszúból el is küldi nekem. Itt egy mappa... nézze csak...

Hócipő: Aha, látom...

Kubatov: Megkímélnek a munkától. Helyettem dolgoznak.

Hócipő: Ön szerint a Fidesz nyerni fog 2014-ben?

Kubatov: Nem. Illetve... nem a Fidesz fog nyerni. Az ellenzék fog nyerni - a Fidesznek.Hócipő: Lázár Jánost is nagyon sokan szeretik.

Lázár: Aki engem nem szeret, az annyit is ér.

Hócipő: Milyen kampányra számít?

Lázár: Együttműködünk az ellenzékkel.

Hócipő: Csak nem nagykoalícióra készülnek?

Lázár: Az sincs kizárva. Ha valamelyik ellenzéki párt bosszúból velünk szövetkezik, mi nyitottak leszünk.

Hócipő: Melyik pártot fogadnák el szövetségesnek?

Lázár: Amelyik a legtöbb ellenzéki szavazót veszti el.

Hócipő: Azaz?

Lázár: Mindegyiket.Hócipő: Kocsis Máté, az utóbbi hónapok kedvelt arca. Mire számít?

Kocsis: Nyugalomra. Babát akarunk a feleségemmel...

Hócipő: Úgy értem, a választások terén mire számít?

Kocsis: Nagy családra, sok kis imposztorkodó gyerekre.

Hócipő: Örömmel nézi, ahogy rosszalkodnak?

Kocsis: Imádom, ahogy összevesznek minden kis vacak játékon. Igazi magyar gyerekek. A mieink.

Hócipő: Önök pedig egy családbarát kormány.

Kocsis: Bizony. Mert tudjuk: választást nyerni csak az ilyen kis rosszalkodó gyerkőcökkel lehet.Hócipő: Baja, Zsigó Róbertet kérdezem, számíthatunk-e újabb tűzifa-akcióra?

Zsigó: Hogyne! Szocialista, DK-s és Együtt14-es barátainknak ajánlottam tűzifát, némi pénzt, ingyenkaját, ha folytatják az ellenségeskedést.

Hócipő: Elfogadták?

Zsigó: Nem. Azt mondták, ők tisztességesen játszanak. Egymás ellen. Megmarad a pénzem meg a tűzifám. És így tisztán nyerünk!Hócipő: Végezetül a Fidesz Európa parlamenti vezérelméjét, Deutsch Tamást kérdezem, mi lesz a Fidesz kampánystratégiája.

Deutsch: Azt nem tudom, de én biztos a Mesterházyra vagy a Gordonra szavazok. Vagy a Gyurcsányra.

Hócipő: Hogyhogy?

Deutsch: A kollégáim azt mondták, hogy a Fidesz velük csak nyerhet!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.