Brian élete

Ürmös Zsolt
2008. 10. 31.
Kedd este a budapesti Papp László Sportarénában koncertezett a legendás Queen együttes. A koncertnél azonban nagyobb hír volt, hogy az együttes gitárosa, Brian May, állítólag megtagadta egykori szerelmét Zalatnay Saroltát, mondván, nem ismeri őt! A Hócipő oknyomozó riportert küldött a világhírű gitáros hotelszobájába, aki szobapincérnek álcázva magát, megpróbált utánajárni az eseményeknek.

Hócipő: Good Morning Brian! Zavarhatok?

Brian May: Persze... Meghozta a reggelit?

Hócipő: Igen... Nem tudom, emlékszik-e rám?

Brian May: Yes, of course. Maga az a kedves pincérfiú az étteremből, akivel múltkor beszélgettem. I remember, hogy három testvére van, egy öccse és két nővére. A szülei vidéken élnek, és struccokat tenyésztenek egy farmon. Maga pedig most költözött a Rottenbiller utcába egy frissen felújított másfél szobás magasföldszinti lakásba. És minden vágya, hogy randizhasson azzal a kis szőke csajjal a recepciónál...

Hócipő: Ezt nevezem memóriának! Maga aztán tényleg mindenre emlékszik... Tesztelhetem még egy kicsit?

Brian May: Of course!

Hócipő: Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, hogy “Nem vagyok én apáca...”.

Brian May: Ezt mindjárt gondoltam... Tudja az apácák ilyen fekete ruhában járnak, maga meg pincérnek van öltözve, és egy tálca van a kezében, tele reggelivel.



Hócipő: Ha már a kezemnél tartunk. Hagy mutassak egy mutatványt! Nézze! Tölcsért tudok csinálni a kezemből. Hogy tetszik?

Brian May: Ó, hát azt én is tudom! Jó régen tanított meg rá egy ismerősöm...

Hócipő: Csak nem egy magyar hölgy?

Brian May: No! Ezt még szegény Freddy tanította. Ő nem csak tölcsért tudott csinálni a kezéből, hanem tésztaszűrőt a lábujjaiból. De nekem az nem megy, hiába gyakorlom. Mi a mai reggeli?

Hócipő: Egy kis cornflakes tejjel...

Brian May: Oh, Cini-Mini?! Honnan tudta, hogy ez a kedvencem?

Hócipő: Na, ugye, hogy ismeri a Cinit!

Brian May: Kicsodát?

Hócipő: A Cinit! Zalatnay Saroltát! Most ismerte el, ne tagadja!

Brian May: Én találkozni rengeteg fantasztikus emberrel az életem folyamán, sajnos nem emlékszem mindenkire, de biztos vagyok benne, hogy ha látnám, felismerném...

Hócipő: Brian, hagyjuk ezt a kamu dumát! Tudom, hogy jó a memóriája, és emlékszik mindenre...

Brian May: Oh, yes! My memoria is fantastic! I remember minden régi story-ra, mintha csak tegnap történt volna... Mi volt a kérdés?

Hócipő: Igaz, hogy megkérte Cini kezét?

Brian May: Yes. One time én megkértem az Ő kezét, hogy vegye ki a zsebemből... Na jó, bevallom! Én emlékszem mindenre! De le kell tagadjam, mert van ez a nagymellű nőszemély, aki ostromol engem mindig, ha Budapesten vagyok. Nem hagy nekem békét. Jön utánam koncertre, hotelba, éttermekbe, és állandóan ostromol, hogy én vagyok élete nagy szerelme! És ami a legszörnyűbb, mondja nekem, hogy kérjem meg a kezét, mert én vagyok az apukája a kislányának!

Hócipő: A Nikinek?

Brian May: Nem! A Donatellácskának!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/10  •  V. 8. – V. 21.
Para-Kovács Imre: elkényelmesedtek Rogán biorobotjai, 17 éves lányokat megfélemlíteni nem ugyanaz, mint a Debrecen főterét is megtöltő, áradó Tiszát Váncsa István: aggódik, hogy a hazánkba látogató Hszi Csin-pinget el ne lopják a civilszervezetek Smuzewitz Ilona: 20 éve az uniós csatlakozáskor azt ígérték a magyaroknak, hogy nyithatnak cukrászdát Bécsben, de csak működésképtelen időkerék lett belőle Farkasházy Tivadar: Győzikének annyira bejött a fideszesedés, hogy talán még NAV-elnököt is csinálnak belőle Havas Henrik fültanúja volt, ahogy Kósa Lajos megfejti Magyar Pétert Nagy Bandó: Mit csinál Áder háromfős titkársága? Halastavakkal tart kapcsolatot, hogy hol, mikor volt telepítés? Dési János megtudta: brit tudósok szerint van élet az Unión kívül is, azt, hogy milyen, most vizsgálják Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor megtudta, már akkora a gáz hazánkban, hogy rövidesen koncessziót írnak ki rá A Heti Kamu megtudta, Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vásárolja fel a bolthálózatot, melynek új neve HázaSPÁR lesz!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.