Buta okosmobilt fejleszt a Nokia

Pataki Balázs
2008. 02. 27. · Hócipő 2008/06
Kifejezetten butáknak fejleszt mobilt a Nokia. Az új készülék mindent tud, amit egy okosmobil, csak éppen rosszul. A Nokia Dumb 6555 például nem tudja megjegyezni a saját számát se, és néha az 5655, vagy a 6665 típusszámot írja ki magáról. A 16 hangos polifonikus csengőhangok csak 1 hangon tudnak megszólalni, a választható hangok között 3-féle faxsípolás van, és azok is hamisak. További érdekesség, hogy a beépített számológép minden alkalommal rosszul számol, ráadásul csak római számokkal. Az SMS-küldés is érdekes módon működik, ugyanis csak a morze- és telexprotokollokat támogatja készülék. A Dumb 6555-höz opcionálisan analóg GPS is kapható, ami egy iránytűből és egy papír térképből áll. Minden hibája ellenére is keresett lehet a készülék azon vevők között, akik nem akarják, hogy a családban ők legyenek a leghülyébbek.

Mivel a Dumb 6555 igen erős szénszálas műanyagból készül, ezért leginkább szögek beverésére lehet majd alkalmas.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.