Bicikli nélkül a postások?

Pataki Balázs
2008. 05. 21. · Hócipő 2008/11
A biciklitender körül kialakult botrány miatt alternatív postáshordozó eszköz után kell néznie a Magyar Postának. Felmerül például a gólyaláb alkalmazása, amivel egyszerűen tudnának a postások nagy távolságokat bejárni. Egyetlen hátránya, hogy a nagy lépéstávolság miatt pár ház mindig kimaradna, illetve gyakori mókás látvány lenne a magasfeszültségű vezetékbe gabalyodott kézbesítő. Szóba jöhetnek még szolgálati helikopterek is, amikről ejtőernyővel dobhatják le a küldeményeket. Ennek találati hatásfokával egyelőre még vannak problémák, mert a küldemények 5-500 m-es körzetben szóródhatnak, ezeket viszont a földi, gólyalábas kollégák tudnák 2-3 ház pontossággal kézbesíteni. A Posta gondolkodik two-in-one megoldásokon is, például hogy motoros fűkaszával szereli fel munkatársait, amivel kézbesíthetnek és árkot nyírhatnak egyszerre, vagy olyan mozgópostákat létesítenének, amelyek egyben kukásautók is.


A postagalambok reménykednek benne, hogy hamarosan ismét igénybe veszik megbízható szolgáltatásaikat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.