Elena mégsem vetkőzik! (Olaszország - Románia 1:1)

Ürmös Zsolt
2008. 06. 14.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

“Élő műsorban vetkőzik le Elena Santarelli olasz műsorvezető, ha az itáliaiak második csoportmeccsükön legyőzik Romániát a labdarúgó Európa-bajnokságon” - a 26 éves hölgy ezzel az ígérettel szerette volna még jobban motiválni a világbajnok válogatott játékosait. Nos, én már csak ezért is az olaszoknak szurkoltam. A Squadra Azzurra számára két lehetőség volt. 1.: Megverik a románokat, és nagy lépést tesznek a továbbjutás felé. 2.: kikapnak vagy ixelnek és akkor még elérik a reptéri transzfert Róma felé.


- Ezt bezzeg csak egyetlen ember látta lesnek!

Egyébként ez volt a 13. labdarúgó Európa-bajnokság 13. mérkőzése, Péntek 13.-án! Vártam, hogy esetleg az olaszok az első gólt a 13. percben rúgják, vagy meg sem állnak 13 gólig, de nem ez történt.

Az olasz csapat 4 helyen változott a holland betli után. Csak Camoranesi volt a régi, aki még mindig úgy néz ki, mint ha a farsangon CheGuevarának öltözött volna és úgy maradt.

Ami a bíróküldést illeti, az olaszok a svéd Peter Fröjdfeldt után norvég sípmestert kaptak, egy bizonyos Tom Henning Övrebö-t, akinek a neve alapján a focipálya helyett inkább egy IKEA katalógusban lenne a helye.


- Collina, Puhl Sanyi ilyenkor hol vagytok?

A mérkőzés, akár csak az első randi, tapogatózással kezdődött. A játék elég kiegyenlített, és lüktető volt. Vagy, hogy egy kártyás hasonlattal éljek, egy ulti partira hajazott. Volt benne kontra, rekontra, szubkontra, monokontra! Már csak a Fedák Sari hiányzott. De aztán a 46. percben az is megjött, egy meg nem adott lesgól képében. Toni szabályos fejesgólját érvénytelenítette a lapraszerelhető Övrebö sporttárs, aki ha bíráskodni nem is tud, de simán megnyerne egy Fantomas hasonmásversenyt…


- Ennyi töketlen csatár mellett szégyenszemre
egy védőnek kellett betalálnia!

Aztán a második játékrészben elég gyorsan született két gól. Előbb Mutu mattolta az olasz védelmet, majd két perccel később Panucci egalizált. Ulti, pirosulti! Aztán a 74. percben Övrebö spori is beszállt a partiba egy tizenegyessel. Durchmars! (Megjegyzem a bank nem is játszhatna, és nem volt büntető.) Majd Buffon mondott egy redurchmarst, és kilábujjhegyezte Mutu büntetőjét. A végén még egy kicsit küzdöttek a csapatok, de maradt a barátságosnak nem nevezhető döntetlen.


- Nyugi, csak azért pöcköltem a lábamra, hogy izguljatok!

Szegény olaszoknak ezen az EB-n nincs szerencséjük a bíróküldéssel. A svéd után a norvég bíró is benézte a leshelyzeteket. Persze mentségére szolgáljon, hogy a norvég bajnokságban a fókamozgású favágók csapata ritkán állítja lesre a fürge bálnavadászokat. Ezért én elhatároztam, aláírásgyűjtést kezdeményezek, hogy küldjenek alkotmánybírókat a foci Eb-re!


- Pedig...

Egy szó, mint száz! Elszállni látszanak az olasz remények. És a legszomorúbb az egészben, hogy Elena sem vetkőzik...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.