A Jászdózsai Szűz Mária nyomában

Ürmös Zsolt
2013. 12. 31.
A karácsonyi híradások egyhangúságát üdítő színfoltként oldotta fel Pócs János Fideszes képviselő, akinek nevében a Jászdózsai templom karácsonyi szentmiséjén, komoly marketingeseket megszégyenítő profizmussal ajándékoztak világító Szűz Máriás kulcstartókat a híveknek. A Hócipő tudósítója az M3-as autópálya egyik benzinkútjának kávézójában beszélgetett a magyar politikai marketing legújabb zsenijével.

Hócipő: Képviselő úr! Mi tudjuk jól, hogy igaztalanak a vádak, miszerint ön még a karácsony ünnepet is politikai célokra használta fel.

Képviselő: Köszönöm! Szeretném még egyszer megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem plébános úrnak, hogy nem nekem kellett hangosan túlkiabálnom a tömeget, hogy hé emberek, mindenki kap majd egy kulcstartót tőlem, hanem ő volt olyan kedves, és tájékoztatta erről az embereket.

Hócipő: Sajnos rosszakarói e miatt is megrótták önt, akár csak azért, hogy ott volt a névjegye a kulcstartón.

Képviselő: Pedig ha megkérdeznek, elmondtam volna nekik is, hogy azért volt ott a nevem, hogy ha esetleg valamelyik kulcstartó elromlik, nem világít, vagy véletlenül az egyik szemöldöke az orra alá kerül, akkor azt ki tudjam még garanciálisan cserélni.

Hócipő: Hogyan jött az ötlet, hogy egy ilyen kedves, aranyos, ugyanakkor komoly művészi értékkel is bíró kulcstartót ajándékoz a választóknak?

Képviselő: Hát, nem volt könnyű! Tudja milyen nehéz manapság a választók kedvében járni? Nem telik el úgy hónap, hogy ne jelentene be a Viktor vagy a Rogán Tóni egy 10%-os rezsicsökkentést, ingyenes tankönyvcsomagot, vagy épp a devizahitelesek megmentését!

Hócipő: Hát igen, tényleg el vagyunk kényeztetve...

Képviselő: Először úgy gondoltam, egy tablettel lepem meg a kedves választóimat, de ha mindenki kap egy tabletet, akkor azzal a külföldi internetszolgáltatók extraprofitra tehetnek szert, és ugye nem ez a cél, hogy ők zsírosra keressék magukat az én jó szándékomon.

Hócipő: Hát nem...

Képviselő: Aztán felmerült, hogy készítek egy videót a szívemnek oly kedves jászdózsai választóknak.

Hócipő: Mi lett volna ezen a videón?

Képviselő: Semmi különös, csak ahogy két egymás mellett tolató úthenger visszapillantó tükrén állok, miközben azok autópályát építenek, és én csak annyit mondok karba font kézzel: „Jászdózsa jobban teljesít!”.

Hócipő: Miért nem lett ebből semmi?

Képviselő: Letörött az egyik tükör...

Hócipő: Hogy lett a tükörből Szűz Mária?

Képviselő: Amikor leestem, őt emlegettem...

Hócipő: Bizonyára rengeteg munkája volt benne, mire a kulcstartópiacon megtalálta, és kiválasztotta ezt a Szűz Máriás remekművet, mely mind anyagában, mind formavilágában méltó a karácsony ünnepéhez.

Képviselő: Nem is tudja elképzelni, milyen nehéz fröccsöntött Szűz Máriás kulcstartót szerezni az adventi időszakban, főleg ami világit is!

Hócipő: És aminek Hitler-bajsza van!

Képviselő: Az provokáció volt! Nem volt bajsza Máriának, bár azt elismerem, a szemöldöke elég Kiszel Tündésre sikeredett. De én mindent csak a választóim kedvéért tettem. Időt és energiát nem sajnálva, közbeszerzési eljárást írtunk ki a kulcstartókra. És bár a Közgép is indult a tenderen, mégis a legkisebb ajánlatot tevő kínai jelentkező nyert.

Hócipő: Hogyhogy?

Képviselő: Az aszfaltozott kulcstartók sajnos nem világítottak...

Hócipő: Ki választotta ki az győztest?

Képviselő: Egy nagyon neves szakmai grémium, amelynek tagja volt például Fekete György az MMA elnöke is, és az MMA elnök Fekete György is. De magam is kétszer jártam Kínában, saját magam felügyeltem a gyártást, anyagmintákat ellenőriztem, 14. havi bért fizettem a munkásoknak, és amikor elkészült, a saját hivatali autómmal hozattam haza, hogy így gyorsítsam fel az amúgy hónapokig is elhúzódó VÁM ügymenetet. Szóval nem volt egyszerű, de az öröm az emberek arcán, amikor a kezükbe adtam a kulcstartókat, mindenért kárpótolt...

Hócipő: Mi a terv? Ilyen siker után nem szabad leállni!

Képviselő: Csak magának elárulom, mert olyan szimpatikus, hogy szilveszterre is készülök egy kis meglepetéssel...

Hócipő: Kitalálom! Egy újabb kulcstartó?

Képviselő: Igen… Egy narancssárga kismalac lesz rajta, a szájában egy tűzijátékkal. Ha megnyomja a hasát, fellövi a tűzijátékot, ami kiírja az égre, hogy Magyarország jobban teljesít!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.