A Nemzeti Együttműködés Tesztkérdései

Varga Ferenc József
2014. 03. 03.
Miféle közmunkás az, aki nem tud napocskát rajzolni? Áshat-e kertet olyasvalaki, aki nem látott még háromszöget? És vajon akad-e pedagógus, aki nem tud óratervet készíteni, nem vezet hospitálási naplót, vagy nem hajlandó féléves foglalkozástervet készíteni? Mert kedveseim, hiába ágálunk, igenis ne kapjon többet adónkból az a tanár, aki nem hajlandó bebizonyítani, hogy képes akár egy egész tanév pontos óratervét elkészíteni! Ez így igazságos. Azt' hogyha nem tetszik a tisztelt tanár úrnak, vagy tanító néninek, menjen közmunkára és rajzoljon napocskát! És bizony hasznos lenne, ha a másterületeken dolgozóknak is hasonlóan igazságos feladatokat kéne megoldaniuk a jobb anyagi megbecsülésért! A Hócipő kiderítette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában már meg is vannak az erre vonatkozó tervek.

Mit kell, hogy bizonyítson egy orvos?
Egy injekciós tű lerajzolása után nehezebb feladat jön a tesztlapon: különbséget kell tennie a gerinces és a gerinctelen között. Szorgalmi feladat: számolja ki, hogy egy vezető politikusnak milyen messzire gurult el a gyógyszere.

Kiből lehet jól fizetett riporter, újságíró?
1-es fizetési kategóriában marad minden olyan zsurnaliszta és médiariporter, aki nem tudja mosolyogva megkérdezni a köztársasági elnöktől, hogy „Hogy van, drága elnök úr?”.

Élhet-e jobban egy mérnök?
Természetesen, ha szépen tud rajzolni házikót ablakokkal, melyekből jók a kilátások. No meg persze le kell rajzolnia azokat az embereket, akikkel jóban kell lennie, ha mérnök 10. kategóriába szeretne lépni - átugorva az alsóbb besorolásokat. E legfelsőbb kategória stadiontervezéssel is megszerezhető.

Tűzoltó sem lehet akárki...
...csak aki meg tudja különböztetni a narancssárgát a pirostól. El kell látogatnia Paksra, hogy ellenőrizze: nem vagyunk-e leégve. A létrán is fel kell tudni másznia. Ha sikerült, akár szakszervezeti vezető is lehet.

Mi a helyzet az idegenvezetőkkel?
Soroljon fel három köztéri szobrot. Amennyiben a felsorolásból hiányzik a megszállási emlékmű és egy Horthy szobor, akkor évekig marad az „Idegenvezető 1.” kategória és vele a minimálbér.

Kiből lehet jól fizetett adóellenőr?
Egy jól megbecsült adóhatósági dolgozó tudjon kínaiul köszönni, pálcikával enni, és hamisított sportcipőről áfás számlát írni. A kávét pedig igya cukor nélkül.

Lehet-e valaki jól fizetett jegyellenőr?
Valamivel többet kaphat a minimálbérnél az az ellenőr, aki egy vizsgabizottság előtt el tud mondani legalább három érzéketlen, goromba mondatot - természetesen köszönés nélkül, és bejelöli a helyes választ: milyen gyakran nem szabad tisztálkodni és ruhát váltani.

Napjaink divatos foglalkozása a „celeb”. Lehet-e valaki jobban fizetett celeb?
Hogyne. Ha tud bambán nézni maga elé, és vállalja, hogy kivasaltatja a heréit. Ha a jelölt nőnemű, különböző altesti plasztikákat kell vállalnia, majd maximum (!) három szóban nyilatkoznia. Figyelem! Azonnali besorolás a „Celeb 0.” kategóriába (tehát a pályától való eltiltás) a következők esetén: szélsőségesen fejlett kognitív képességek, szókincs bővülés, énekhang, humorérzék.

Ha már itt tartunk, mi a helyzet a pornószínészekkel?
Egy jól megfizetett pornószínész képes legyen felismerni a..., vagyis inkább rajzoljon napocskát!

A humoristáknak is kell bizonyítaniuk?
Egy nyuszikás vicc és egy szájjal imitált szellentés-hang a bevezető feladat. A következőben hangsúly és poén nélkül meséljen unalmas csajozós történeteket, beszéljen az anyjáról vagy valami pálinka-ízű disznótorról. Minimum 10 káromkodás legyen benne!

És végül a jogos kérdés: lehet-e valaki jól fizetett politikus?
Persze! Bárki, aki tudja mondani, hogy „Kedves barátaim...”, nem zavarják a szélsőségek és főként a keleti nagyhatalmakkal való feltétel nélküli „összebútorozás”. Ha nem ért egyet, vonuljon ellenzékbe és rajzoljon napocskát!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/25  •  XI. 29. – XII. 12.
Para-Kovács Imre: Tegnap még azt sem tudtuk, hogy van nekünk szuverenitásunk, ma pedig már a háttérhatalom megfosztana minket tőle! Ez nem mehet így tovább! Nemzeti konzultálnunk kell, békemenetelni! Váncsa István szerint épp ideje, hogy a bárgyú publikum kazár szokás szerint pajzsára emelje született vezérét, és megrohamozzon bármit, francba a részletekkel! Smuzewitz Ilona: A magyar emberek kormánya erős, szabad és szuverén. Ezért mindentől megvédi magát. Ha kell, a magyar emberektől is. Farkasházy Tivadar: hamarabb sírná el magát a mesterséges intelligencia, mint Gulyás Gergely bármin Havas Henrik nindzsa-konzultációja Verebes István Örkényiádái Dési János elintézte, hogy minden színházi büfében legyen szotyi és kisüsti A Heti Kamu megtudta: Közgazdaságtani pót-Nobel-díjat kaptak a KSH munkatársai az októberi 9,9%-os infláció kiszámításáért.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.