Nem leszünk... Mi nem leszünk?

Szabados Gábor
2014. 03. 21.
Brainstormingra, becsületes magyar szóval ötletviharra gyűlt össze a Békemenetet szervező fő civilek négy kiválósága: Csizmadia László alapító civil, Széles Gábor, Fricz Tamás és Pataky Attila, hogy kiötöljék, mi legyen a március 29-i, a tervek szerint egymillió békepárti civilt felvonultató menet központi jelszava. Az agyviharra beengedték a Hócipő munkatársát, Szabados Gábort.

Hócipő: Nagyon szép gondolat az önöké: eljött a magyar-magyar kiegyezés ideje.

Fricz Tamás: Igen, de a többi gondolatunk is nagyon szép. Például az, hogy legyen központi jelszava a mindent elsöprő Békemenetnek.

Csizmadia László: És az, hogy a közel egymillió résztvevő egy olyan hidat fog képezni, amely az emberek közötti árokásók felett biztosítja majd, hogy azonos lelki közösségben, szívvel, lélekkel és szeretetben, együttes munkával, együtt lépve, szebbé és boldogabbá tegyük a jövőnket.

Hócipő: Kérem, erősítse meg olvasóinkat abban, hogy ezt nem én találtam ki.

Csizmadia László: Hol tudna maga ilyet kitalálni?

Pataky Attila: És ez a lélekhíd elér személyes barátaimig, a Plejádok-beli űrlényekig.

Hócipő: De ők ugye nem magyarok?

Pataky Attila: Nem, de szimpatizánsok. A magyarok azok a Szíriusz csillagról jöttek, illetve jönnek-mennek. Mondjam a Plejádokat? Vagy énekeljem?

Hócipő: Igen.

Pataky Attila: Ez nem más, mint a Fiastyúk. Csak tudományosan. Onnan szoktak engem meglátogatni, néha magukkal visznek, de csak rövid időre, pár tízezer galaktikus esztendőre. A múltkor majdnem lekéstem miattuk három, azonos időre lekötött fellépésemet az ország különböző diszkóiban.

Széles Gábor: Én segítettem Attilának. Kikapcsoltam a földi gravitációt, és az energiacellámmal odaröpítettem egyszerre a három haknira.

Hócipő: Ezek szerint működik az energiacella?

Széles Gábor: Nem elég bizonyíték Attila repülése?

Hócipő: Mi lesz a jelszó?

Pataky Attila: Lehetne talán az, amit még korábban megfogalmaztunk az ellenzék aktivistái felé, hogy a méltóságteljes, másoknak tiszteletet adó, csendes és békés vonulást ne zavarják meg. Mert különben leverjük őket, mint a cöveket.

Csizmadia László: Ez valóban olyan szép gondolat, ami szeretethídként ível át az ellenséges árokásók fölött. De központi jelszónak talán kicsit hosszú. Lehetne mondjuk az, hogy Éljen a megbonthatatlan orosz-magyar atombarátság!

Széles Gábor: Vagy az, hogy Az energia nem vész el, csak átalakul.

Fricz Tamás: Igen, csak talán nem annyira illik ehhez az ünnepi eseményhez. Inkább azt kellene megfogalmazni, hogy munkálkodjunk a haza hasznára... Megvan! Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!

Hócipő: Nekem ismerősnek tűnik. És mit szólnának ahhoz, hogy Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség?

Csizmadia László: Félek, megbántanánk vele...

Hócipő: ...A lányokat?

Csizmadia László: Nem! Kereszténydemokrata testvéreinket... Viszont lehetne valamit kezdeni a dicsőséges rezsicsökkentéssel... Magyarország nem rés, hanem erős bástya az imperializmus elleni rezsiharc frontján.

Pataky Attila: Tiéd az ország, magadnak építed!

Széles Gábor: A stadionokat.

Fricz Tamás: Felírjuk. Mint ahogy azt is, hogy A föld azé, aki megműveli.

Csizmadia László: És főleg a magyar földbirtokos osztályé. Megállapítom, hogy jól állunk jelszóval. Sőt! Kezd eluralkodni a bőség zavara. Éljen az Európai Unió!... Nélkülünk.

Fricz Tamás: Világ magyar proletárjai, egyesüljetek!... Nem... ezt visszavonom. Még megtennék.

Pataky Attila: Zengjük a dalt, üde, mámoros ajakkal! Itt egy kicsit hazabeszélek. Kiegészítő jelszó, hogy Mint a mókus fenn a fán, a békeharcos oly vidám! Ajkáról ki se fogy a szén... Majd a szótagszámot megoldjuk.

Széles Gábor: Lehetne valamit kezdeni a Békekölcsönnel.

Fricz Tamás: Fogok szólni Viktornak, hogy lehessen jegyezni. Ne is lehessen, hanem legyen kötelező. A haza javára, a magad hasznára jegyezz békekölcsönt!

Széles Gábor: Itt van április 6-ika! Énekszó és dal köszöntse!

Pataky Attila: Tetszik! Megveszem. És eladom... előadom... dupla áron.

Csizmadia László: Van még ötlet, polgártársak?

Fricz Tamás: A párttal, a néppel egy az utunk! A jelszavunk közmunka és békemenet! Dicsőség a világbéke, a szabadság legfőbb védelmezőjének, hazánk felszabadítójának, az oligarchizmust diadalmasan építő Szovjetoroszországnak!

Széles Gábor: Nem a kommunizmust építő?

Fricz Tamás:Persze-persze, hiszen ne felejtsük leghűségesebb híveinket: Kádár népét. Ők örülni fognak.

Széles Gábor: És aki nem fog örülni?

Fricz Tamás: Az is fog örülni.

Pataky Attila: Éljen a Fidesz-KDNP szövetség, népi demokráciánk szilárd alapja!

Csizmadia László: Nagyon jó! Kohászok, hengerészek! Teljesítsétek terveiteket maradéktalanul!

Széles Gábor: Pontosítok: terveinket... Jut eszembe: nincsenek kohászok és hengerészek.

Fricz Tamás: Akkor bányászok... Azok sincsenek, bár még lehetnek, hiszen miniszterelnök úr bejelentette, hogy újraindítjuk a bányászképzést. Bánya meg van, ugye. És vannak még a nemzeti trafikosok. Őket is meg kell szólítanunk. Nemzeti dohányboltosok! Ne hagyjátok, hogy kiraboljanak benneteket! Védjétek meg értékeinket!

Csizmadia László: Éljen a Békemenet! Sződd a selymet, elv... izé!

Széles Gábor: A selymet kínai elvtársaink szövik.

Csizmadia László: Igaz. Akkor: Sződd a selymet, kínai elvtárs! És sződd a szőnyeget, azeri elvtárs!...

Hócipő: Vajon mi lesz a végső, az igazi, az egyetlen jelszó a Békemeneten, aminek végállomása a Fidesz méltóságteljes, békés nagygyűlése a Hősök terén, ahol Miniszterelnök Úr mond békeharcra felhívó beszédet?

Fricz Tamás: Megvan! És ehhez ragaszkodom! De biztos vagyok benne, hogy nincs ellenvetés. A jelszó: Éljen Orbán Viktor!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.