Mise Orbánért

Szabados Gábor
2013. 04. 19.
Miniszterelnökünk 50-ik születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét tartanak a Budapest-Belváros - Nagyboldogasszony főplébániatemplomban. Miközben az ország népe - legalábbis közülük a magyar emberek - azon töri a fejét, hogyan fog elférni a templomban 1,5-2 millió hálatelt szívű szentmiséző, a Hócipő riportere, Szabados Gábor megkérdezett közülük néhányat: miként készülnek az ünnepre?

Hócipő: Hogyan készül a Fidesz a Viktor testvérért tartandó hálaadó szentmisére?

Selmeczi Gabriella-Kocsis Máté: Természetesen lelkiekben megtisztulva készülünk a szentmisére, amelyben hálát adunk az Isteni Gondviselésnek, amiért az ország mindenki által szeretett miniszterelnökét 50 éven át megtartotta a magyar emberek számára erőben, egészségben.

Hócipő: Azt hogy csinálják, hogy egyszerre mozog a szájuk?

Selmeczi Gabriella-Kocsis Máté: Úgy, hogy a lelkünkből fakadnak a szavak, a gondolatok. Mi két test, egy lélek vagyunk. Biztosak vagyunk benne, hogy most, amikor magával beszélgetünk, ugyanezek a gondolatok járnak Giró-Szász András és Havasi Bertalan testvéreink fejeiben is, akárhol járnak, akármit tesznek.

Hócipő: Milyen feladatok hárulnak önökre?

Selmeczi Gabriella-Kocsis Máté: Először is biztosítani kell a Budapest-Belváros - Nagyboldogasszony főplébániatemplom védelmét.

Hócipő: Kiktől kell védeni?

Selmeczi Gabriella-Kocsis Máté: A keresztényietlen, anarchista, kriptokommunista, liberálbolsevik Bajnai-gárda fékevesztett tagjaitól. Már szóltunk Kubatov Gábornak, hogy az alkalomra mozgósítsa az FTC nemzeti biztonsági szolgálatát.

Hócipő: Ott lesz Sz. Ferenc is?

Selmeczi Gabriella-Kocsis Máté: Olyannyira ott lesz Sz. Ferenc testvér, hogy ő az őrizők parancsnoka. Jaj lesz a támadóknak!Hócipő: Hogyhogy nem önnek jutott az eszébe az Orbán Viktor 50-ik születésnapja alkalmából tartandó hálaadó szentmise?

Balog Zoltán: Eszembe jutott, hogyne jutott volna az eszembe, de elsodortak az események.

Hócipő: Konkrétan mire gondol?

Balog Zoltán: Konkrétan először erre a szerencsétlen Táncsics-díjra, másodszor pedig arra, hogy hál’ Istennek sikerült az illegitim felsőoktatási hallgatói szervezetecskét a partvonalra szorítanom.

Hócipő: A HaHáról van szó?

Balog Zoltán: Csak volt szó!Hócipő: Ön ott lesz a nagy eseményen?

Navracsics Tibor: Pontosan mikor is lesz?

Hócipő: Május 31-én este 6 órától.

Navracsics Tibor: Végtelenül sajnálom, de akkor éppen elfoglalt vagyok.

Hócipő: Ha szabad megkérdeznem, mi lesz az elfoglaltsága?

Navracsics Tibor: Európa bulldogjának, Viviane Redingnek írok egy minden eddiginél tárgyilagosabb levelet, amelyben megvédem Magyarországot az Európai Unió, és személy szerint ennek a nőnek az aljas támadásaitól. Majd otthon fohászkodom.

Hócipő: Orbán Viktorért...

Navracsics Tibor: ...Érte is. De főleg ennek a perszónának az ügyében.Hócipő: Mit tetszik szólni ahhoz, hogy hálaadó szentmisét kap az ország népétől Orbán Viktor?

Zollerné, Marika néni: Áldja meg az Isten őt is, meg aki kitalálta!

Hócipő: Nagyon szeretheti a miniszterelnök urat...

Zollerné, Marika néni: Nagyon szeretem Orbán Viktor miniszterelnök urat. Egyedül ő az, aki időnként levelet ír nekem, megkérdez fontos dolgokról, számít rám, várja a válaszomat.

Hócipő: Ön pedig válaszol neki.

Zollerné, Marika néni: Nem merek válaszolni. Mert mi van akkor, ha a levél illetéktelenek kezébe kerül? Nekem a postásunk gyanús. Inkább nem írok semmit. Hátha visszajönnek a kommunisták.

Hócipő: Mármint Gyurcsány-Bajnaiék? Miért jönnének vissza?

Zollerné, Marika néni: Azért, cseszd meg, mert még soha nem mentek ilyen szarul a dolgok!Hócipő: Miniszter úr! Mit vár a hálaadó szentmisétől?

Varga Mihály: A gazdaság fellendülését.

Hócipő: Hogy jön ide a gazdaság fellendülése?

Varga Mihály: Úgy, hogy be fogjuk vezetni a hála adót.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.