Olco, olco

Varga Ferenc József
2014. 03. 05. · Hócipő 2014/05
A magyar miniszterelnök Kínában tett látogatása nagy hatással volt a kommunista ország vezetőire. Ven Csia-pao miniszterelnök nagy lehetőséget lát a rezsicsökkentésben, így március 1-jei hatállyal a kínai nép is élvezheti az olcsó energia és szemétszállítás előnyeit. A csökkentés többlépcsős lesz – akárcsak az ötlet szülőhazájában, Magyarországon, tehát az első alkalommal 10%-kal csökken a háztartások terhe, majd nyáron, később pedig ősszel lehet hasonló lépésekre számítani. A kínaiak – természetesen magyar mintára – rezsibiztost is kineveztek kormányuk élére. Szi Li az elkövetkezendő hónapokban lakossági fórumokat tart országszerte, s ebben segítségére lesz a magyar rezsibiztos, Németh Szilárd is.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.