A pincsifarok csóválja...

Varga Ferenc József
2014. 04. 01.
Teljes a zűrzavar. Az egykoron balos oroszok most vélhetőleg kitörő lelkesedéssel vállalnak szolidaritást azokkal a jobboldaliakkal, akik anno liberálisként ellenük tüntettek, és valószínűleg putyinos tekinteteket vetnek a manapság (is) balos demostrálókra, akik most inkább a mérsékelten jobbos nyugathoz szeretnének tartozni. A hétvégi Békemenet valamint a Kormányváltók demonstrációja után legalábbis így látszik. De vajon jól látjuk? Erről kérdezte meg a Hócipő riportere Magyarország legfőbb üzleti partnerét, Vlagyimir Putyint.

Putyin: Daragoj vengerszkij drug, hát te már megint itt vagy?

Hócipő: Bocsánat a zavarásért, de muszáj megtudnom az Ön véleményét a Békemenetről és a Kormányváltók tüntetéséről.

Putyin: Da, da... láttam a bulikat a tévében. Ocseny harasó. Mir mars – békemenet – Széles Gábor egy maladoj cselovek.

Hócipő: És Mestreházyék?

Putyin: Ők is nagyon harasók, csak nekik majd nem küldünk áramot Paksról. Ha ennyire nyugathoz akarnak tartozni, menjenek ki villanyért Brüsszelbe.

Hócipő: Ön szerint a Békemeneten mennyien voltak?

Putyin: Mint az oroszok.

Hócipő: És a kormányváltós rendezvényen?

Putyin: Mint az ukránok a Krim-félszigeten.

Hócipő: Annál azért szerintem többen... de mit gondol: a sokszázezres jobboldali tömeg tisztában van azzal, hogy tartozunk Önöknek 3000 milliárd forinttal?

Putyin: Az a része, amelyik felfogta, nem foglalkozik vele.

Hócipő: Hogyhogy?

Putyin: Úgy, hogy a szerződést Magyarországgal kötöttük és nem Romániával!

Hócipő: A baloldaliakra nagyon haragszanak?

Putyin: A békemenetesek? Hát gondolom...

Hócipő: Úgy értem: Önök.

Putyin: Mi nem haragszunk, szerződés aláírva, nekünk jobbos-balos egyaránt muszáj lesz fizetni, mert aztán tőlünk kapnak olyan jobbost-balost, hogy a paksi atom nem üt akkorát!

Hócipő: Ezek szerint az sem zavarja, hogy Mesterházy Attila Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét az ön pincsikutyájának nevezte.

Putyin: Ja ljublju pincsi-szabaki! Imádom a pincsikutyákat!

Hócipő: De itt most hazánk vezetőjéről van szó.

Putyin: Szerintem Mesterházy jó értelemben vett metaforát mondott. Hiszen moj drug, Viktor is olyan kedves, aranyos, és engedelmes, mint egy kis kutya. Ha eldobok egy fát, visszahozza. Nagyon okos, örök barát.

Hócipő: Ezt nyugaton nem így látják.

Putyin: Nyugat pökhendi, barátságtalan világ. Mi itt keleten a szeretet és a béke szigete vagyunk.

Hócipő: Félszigete... de végülis igaz, hiszen önök békésen vonultak be a Krím félszigetre.

Putyin: Naná, nekünk is lenni békemenet. Tankjaink úgy nyomulnak előre, mint Széles és Bayer az Andrássy úton.

Hócipő: A gravtiációt is ki tudják kapcsolni?

Putyin: Hát azt nem, de bármit a levegőbe tudunk röpíteni.

Hócipő: Maguk tényleg rokonlelkek a mi civil összefogóinkkal.

Putyin: És hamarosan egy nemzet leszünk!

Hócipő: Ne mondja! Hogyhogy?

Putyin: A békemenet állítólag bevonul a Krim félszigetre is.

Hócipő: Hosszú séta az. Éhesek lesznek!

Putyin: Nyugi. Minden sarkon lesz nálunk perecárus. Csakhát Paks miatt egy perec 1000 forint lesz. De hát mi az egy jól teljesítő békemenetnek?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.