A pincsifarok csóválja...

Varga Ferenc József
2014. 04. 01.
Teljes a zűrzavar. Az egykoron balos oroszok most vélhetőleg kitörő lelkesedéssel vállalnak szolidaritást azokkal a jobboldaliakkal, akik anno liberálisként ellenük tüntettek, és valószínűleg putyinos tekinteteket vetnek a manapság (is) balos demostrálókra, akik most inkább a mérsékelten jobbos nyugathoz szeretnének tartozni. A hétvégi Békemenet valamint a Kormányváltók demonstrációja után legalábbis így látszik. De vajon jól látjuk? Erről kérdezte meg a Hócipő riportere Magyarország legfőbb üzleti partnerét, Vlagyimir Putyint.

Putyin: Daragoj vengerszkij drug, hát te már megint itt vagy?

Hócipő: Bocsánat a zavarásért, de muszáj megtudnom az Ön véleményét a Békemenetről és a Kormányváltók tüntetéséről.

Putyin: Da, da... láttam a bulikat a tévében. Ocseny harasó. Mir mars – békemenet – Széles Gábor egy maladoj cselovek.

Hócipő: És Mestreházyék?

Putyin: Ők is nagyon harasók, csak nekik majd nem küldünk áramot Paksról. Ha ennyire nyugathoz akarnak tartozni, menjenek ki villanyért Brüsszelbe.

Hócipő: Ön szerint a Békemeneten mennyien voltak?

Putyin: Mint az oroszok.

Hócipő: És a kormányváltós rendezvényen?

Putyin: Mint az ukránok a Krim-félszigeten.

Hócipő: Annál azért szerintem többen... de mit gondol: a sokszázezres jobboldali tömeg tisztában van azzal, hogy tartozunk Önöknek 3000 milliárd forinttal?

Putyin: Az a része, amelyik felfogta, nem foglalkozik vele.

Hócipő: Hogyhogy?

Putyin: Úgy, hogy a szerződést Magyarországgal kötöttük és nem Romániával!

Hócipő: A baloldaliakra nagyon haragszanak?

Putyin: A békemenetesek? Hát gondolom...

Hócipő: Úgy értem: Önök.

Putyin: Mi nem haragszunk, szerződés aláírva, nekünk jobbos-balos egyaránt muszáj lesz fizetni, mert aztán tőlünk kapnak olyan jobbost-balost, hogy a paksi atom nem üt akkorát!

Hócipő: Ezek szerint az sem zavarja, hogy Mesterházy Attila Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét az ön pincsikutyájának nevezte.

Putyin: Ja ljublju pincsi-szabaki! Imádom a pincsikutyákat!

Hócipő: De itt most hazánk vezetőjéről van szó.

Putyin: Szerintem Mesterházy jó értelemben vett metaforát mondott. Hiszen moj drug, Viktor is olyan kedves, aranyos, és engedelmes, mint egy kis kutya. Ha eldobok egy fát, visszahozza. Nagyon okos, örök barát.

Hócipő: Ezt nyugaton nem így látják.

Putyin: Nyugat pökhendi, barátságtalan világ. Mi itt keleten a szeretet és a béke szigete vagyunk.

Hócipő: Félszigete... de végülis igaz, hiszen önök békésen vonultak be a Krím félszigetre.

Putyin: Naná, nekünk is lenni békemenet. Tankjaink úgy nyomulnak előre, mint Széles és Bayer az Andrássy úton.

Hócipő: A gravtiációt is ki tudják kapcsolni?

Putyin: Hát azt nem, de bármit a levegőbe tudunk röpíteni.

Hócipő: Maguk tényleg rokonlelkek a mi civil összefogóinkkal.

Putyin: És hamarosan egy nemzet leszünk!

Hócipő: Ne mondja! Hogyhogy?

Putyin: A békemenet állítólag bevonul a Krim félszigetre is.

Hócipő: Hosszú séta az. Éhesek lesznek!

Putyin: Nyugi. Minden sarkon lesz nálunk perecárus. Csakhát Paks miatt egy perec 1000 forint lesz. De hát mi az egy jól teljesítő békemenetnek?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.