Oroszország visszafoglalta a Moszkva teret

Ürmös Zsolt
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Orosz katonák foglalták el a Széll Kálmán teret, ahol egy „Moszkva tér” feliratú táblát szögeltek ki a 4–6-os villamos végállomására, és egymás után építik ki az őrhelyeket. A katonák és páncélozott harci járműveik azután tűntek fel, hogy Putyin bejelentette, Oroszország kész visszafoglalni a Moszkva teret. Egyelőre nyugalom van, bár fegyveres csoportok arra biztatják a BKV-ellenőröket, hogy álljanak át hozzájuk. „Orosz katonai felszerelésű embereket látunk, nincs azonosító jelzésük, de Krasznaja Moszkva kölnit árulnak, és két-három karóra is van náluk” – nyilatkozta egy szemtanú a térről.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.