Száz holdja van

Varga Ferenc József
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Különleges, minden eddiginél komolyabb mérföldkőnek számító felfedezést tettek brit és kanadai kutatók az elmúlt napokban. Eddig ugyanis a Jupiter számított a legtöbb holddal körülvett bolygónak, most azonban teleszkópok és más eszközök igénybevétele nélkül, pusztán a Google Earth segítségével találták meg Mészáros Lőrincet, akinek száz, vagy talán még annál is több holdja van. „Soha nem láttunk még ilyet” – nyilatkozta dr. Richard Brandson, kanadai csillagász, egyetemi tanár. Angol kollégája, Ian Shirley azt állítja: egyelőre nem tudják, ki vagy mi lehet az a Mészáros Lőrinc, de ha a tudósoknak sikerül egységes álláspontot kialakítaniuk, mindenképpen át kell értelmezni a világegyetemről eddig fennálló képünket.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.