Száz holdja van

Varga Ferenc József
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Különleges, minden eddiginél komolyabb mérföldkőnek számító felfedezést tettek brit és kanadai kutatók az elmúlt napokban. Eddig ugyanis a Jupiter számított a legtöbb holddal körülvett bolygónak, most azonban teleszkópok és más eszközök igénybevétele nélkül, pusztán a Google Earth segítségével találták meg Mészáros Lőrincet, akinek száz, vagy talán még annál is több holdja van. „Soha nem láttunk még ilyet” – nyilatkozta dr. Richard Brandson, kanadai csillagász, egyetemi tanár. Angol kollégája, Ian Shirley azt állítja: egyelőre nem tudják, ki vagy mi lehet az a Mészáros Lőrinc, de ha a tudósoknak sikerül egységes álláspontot kialakítaniuk, mindenképpen át kell értelmezni a világegyetemről eddig fennálló képünket.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.