Száz holdja van

Varga Ferenc József
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Különleges, minden eddiginél komolyabb mérföldkőnek számító felfedezést tettek brit és kanadai kutatók az elmúlt napokban. Eddig ugyanis a Jupiter számított a legtöbb holddal körülvett bolygónak, most azonban teleszkópok és más eszközök igénybevétele nélkül, pusztán a Google Earth segítségével találták meg Mészáros Lőrincet, akinek száz, vagy talán még annál is több holdja van. „Soha nem láttunk még ilyet” – nyilatkozta dr. Richard Brandson, kanadai csillagász, egyetemi tanár. Angol kollégája, Ian Shirley azt állítja: egyelőre nem tudják, ki vagy mi lehet az a Mészáros Lőrinc, de ha a tudósoknak sikerül egységes álláspontot kialakítaniuk, mindenképpen át kell értelmezni a világegyetemről eddig fennálló képünket.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.