MNB-shop

Varga Ferenc József
2014. 05. 01.
Magyarország jobban teljesít! Sőt, a világ élvonalába tartunk – legalábbis ami nemzetünk bankját illeti. Nem egyszerű központi pénzintézet lesz a miénk, hanem annál több. Hogy mi, nem tudjuk, mert hol hegedűt vásárol, hol sokmilliárdos festményt, hol pedig ingatlant. A napokban például kórházat. A kecskeméti Izsáki út 5. szám alatti, 1,7 milliárd forintért meghirdetett ingatlant ugyanis az MNB „közbeszerezte”, s hogy mit kezd vele, erről kérdezte a Hócipő riportere az MNB pákosztos igazgatóját Matolcsy Györgyöt.

Matolcsy: Jó telefonja van.

Hócipő: Köszönöm... olcsó vacak...

Matolcsy: Nem akar venni egy jobbat?

Hócipő: Áh, most nincs pénzem.

Matolcsy: Na de adok. Mit szeretne? Iphone-t? Ha érdekli a legújabb készülék, adja meg az adatait a titkárnőmnek, a héten utalunk.

Hócipő: És hol tudnám megnézni azt a telefont?

Matolcsy: Van egy kis GSM-szaküzlet itt nem messze. Most vette meg az MNB.

Hócipő: Na erről akartam kérdezni... nemrég egy kórházat is vettek.

Matolcsy: Igen. Hegedű, festmény, kórház, vietnámi bolt...

Hócipő: Vietnámi bolt? Az is van?

Matolcsy: Most tárgyalunk róla. Mondták, hogy „olcó, van áfász számla”.

Hócipő: Azért nem árt alaposan a dolgok fenekére nézni!

Matolcsy: Ránéztünk, ott volt a piros pötty.

Hócipő: Sokat fognak még költeni?

Matolcsy: Ez egy költői kérdés.

Hócipő: Hogy jön össze a hegedű, a festmény, a kórház és a vietnámi bolt?

Matolcsy: A kórházban kitesszük a festményt, mely a beteg felé esztétikai élményt sugároz, s így, valamint a hegedű meseszép hangjától gyorsabban gyógyul.

Hócipő: És a vietnámi bolt?

Matolcsy: Van hol bevásárolnia, ha kiengedik.

Hócipő: Na de egy bazárban csak nem adnak kenyeret.

Matolcsy: Fognak. Épp most akarunk péküzemet venni. Gondoljon bele: csak a mi vietnámi boltjainkban lehet majd kapni Hello Kiflit.

Hócipő: Mit szeretnének még venni?

Matolcsy: Hát... nem is tudom... vannak gyerekkori álmaim. Például nagyon szerettem volna mozdonyvezető lenni, meg kukás...

Hócipő: Tehát akarnak venni egy mozdonyt meg egy szemeteskocsit.

Matolcsy: Nem. Nem egyet. Legalább kettőt-kettőt... tudja, ha az egyik elromlik.

Hócipő: Sok gyerek szeretne űrhajós lenni. Önnél nem volt ilyen álom?

Matolcsy: Nem... az valahogy nem vonzott... de most... hmm... nem is nézne ki rosszul egy űrrepülőgép itt a bejárat mellett. Kösz a tippet. Egyfajta szimbóluma lehetne a magyar gazdaságnak, ahogy épp szárnyal.

Hócipő: Aztán ahogy landol. Apropó, vajazókés-készlet nem érdekli? Most rámoltam le egy tehervonatról.

Matolcsy: Érdekel... a tehervonattal együtt.

Hócipő: Mondja, nem kéne takarékoskodni?

Matolcsy: De. Ezért akarunk venni egy bankot is. Meg akarjuk fialtatni a pénzünket, mert ha összejön egy bizonyos összeg, nagy dobásra készülünk.

Hócipő: És pedig?

Matolcsy: Megvásároljuk az összes nemzeti dohányboltot, amiket a pályázatok útján nem sikerült megnyitni. Végül is a MNB is ugyanaz.

Hócipő: Ugyanaz?

Matolcsy: Persze. Nemzeti dohány-bolt! Ugye érti?

Hócipő: Köszönjük. Ez verte a piros pöttyöt is!

Matolcsy: Akkor most megyek, és veszek egy kabarészínházat is!

Hócipő: Jó vásárlást!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.