MNB-shop

Varga Ferenc József
2014. 05. 01.
Magyarország jobban teljesít! Sőt, a világ élvonalába tartunk – legalábbis ami nemzetünk bankját illeti. Nem egyszerű központi pénzintézet lesz a miénk, hanem annál több. Hogy mi, nem tudjuk, mert hol hegedűt vásárol, hol sokmilliárdos festményt, hol pedig ingatlant. A napokban például kórházat. A kecskeméti Izsáki út 5. szám alatti, 1,7 milliárd forintért meghirdetett ingatlant ugyanis az MNB „közbeszerezte”, s hogy mit kezd vele, erről kérdezte a Hócipő riportere az MNB pákosztos igazgatóját Matolcsy Györgyöt.

Matolcsy: Jó telefonja van.

Hócipő: Köszönöm... olcsó vacak...

Matolcsy: Nem akar venni egy jobbat?

Hócipő: Áh, most nincs pénzem.

Matolcsy: Na de adok. Mit szeretne? Iphone-t? Ha érdekli a legújabb készülék, adja meg az adatait a titkárnőmnek, a héten utalunk.

Hócipő: És hol tudnám megnézni azt a telefont?

Matolcsy: Van egy kis GSM-szaküzlet itt nem messze. Most vette meg az MNB.

Hócipő: Na erről akartam kérdezni... nemrég egy kórházat is vettek.

Matolcsy: Igen. Hegedű, festmény, kórház, vietnámi bolt...

Hócipő: Vietnámi bolt? Az is van?

Matolcsy: Most tárgyalunk róla. Mondták, hogy „olcó, van áfász számla”.

Hócipő: Azért nem árt alaposan a dolgok fenekére nézni!

Matolcsy: Ránéztünk, ott volt a piros pötty.

Hócipő: Sokat fognak még költeni?

Matolcsy: Ez egy költői kérdés.

Hócipő: Hogy jön össze a hegedű, a festmény, a kórház és a vietnámi bolt?

Matolcsy: A kórházban kitesszük a festményt, mely a beteg felé esztétikai élményt sugároz, s így, valamint a hegedű meseszép hangjától gyorsabban gyógyul.

Hócipő: És a vietnámi bolt?

Matolcsy: Van hol bevásárolnia, ha kiengedik.

Hócipő: Na de egy bazárban csak nem adnak kenyeret.

Matolcsy: Fognak. Épp most akarunk péküzemet venni. Gondoljon bele: csak a mi vietnámi boltjainkban lehet majd kapni Hello Kiflit.

Hócipő: Mit szeretnének még venni?

Matolcsy: Hát... nem is tudom... vannak gyerekkori álmaim. Például nagyon szerettem volna mozdonyvezető lenni, meg kukás...

Hócipő: Tehát akarnak venni egy mozdonyt meg egy szemeteskocsit.

Matolcsy: Nem. Nem egyet. Legalább kettőt-kettőt... tudja, ha az egyik elromlik.

Hócipő: Sok gyerek szeretne űrhajós lenni. Önnél nem volt ilyen álom?

Matolcsy: Nem... az valahogy nem vonzott... de most... hmm... nem is nézne ki rosszul egy űrrepülőgép itt a bejárat mellett. Kösz a tippet. Egyfajta szimbóluma lehetne a magyar gazdaságnak, ahogy épp szárnyal.

Hócipő: Aztán ahogy landol. Apropó, vajazókés-készlet nem érdekli? Most rámoltam le egy tehervonatról.

Matolcsy: Érdekel... a tehervonattal együtt.

Hócipő: Mondja, nem kéne takarékoskodni?

Matolcsy: De. Ezért akarunk venni egy bankot is. Meg akarjuk fialtatni a pénzünket, mert ha összejön egy bizonyos összeg, nagy dobásra készülünk.

Hócipő: És pedig?

Matolcsy: Megvásároljuk az összes nemzeti dohányboltot, amiket a pályázatok útján nem sikerült megnyitni. Végül is a MNB is ugyanaz.

Hócipő: Ugyanaz?

Matolcsy: Persze. Nemzeti dohány-bolt! Ugye érti?

Hócipő: Köszönjük. Ez verte a piros pöttyöt is!

Matolcsy: Akkor most megyek, és veszek egy kabarészínházat is!

Hócipő: Jó vásárlást!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.