Brüsszeli 21

Varga Ferenc József
2014. 05. 27.
Megdöntöttük a szavazásra el nem menés rekordját. Mit nekünk EU?! Tán még a pártokat sem érdekli annyira, mert hát lássuk be, a kémügytől eltekintve igen ritkásra sikeredett a kampány. Az eredmények mindenesetre beszédesek, és ha Szabó János állampolgárt hidegen is hagyja az Unió parlamentje, pártjaink és delegáltjaik számára nem lehet közömbös a téma. A Hócipő riportere meg is kérdezte őket, miként értékelik az uniós választásokon nyújtott szereplésüket.

Hócipő: Természetesen az abszolút győztes kormánypárt, a Fidesz-KDNP egyik prominens képviselőjét, Lázár Jánost faggatom először... gondolom örül.
Lázár: Persze, megyünk vadászni.
Hócipő: És az uniós voksolás eredményének?
Lázár: Annak is, amiatt is elmegyünk vadászni. Ez olyan örömvadászat lesz.
Hócipő: Mi a sikerük titka?
Lázár: Ha nem lenne titok, elárulnám, de annyit elmondhatok: rezsicsökkentés.
Hócipő: Mi köze van a rezsicsökkentésnek az unióhoz?
Lázár: Tulajdonképpen semmi, de amire mi ezt a választóknak elmagyarázzuk... inkább azt mondjuk, „rezsicsökkentés”, és még egy slágerlistán is ránk szavaznak, amin nem is vagyunk rajta.
Hócipő: Köszönjük, jó vadászatot! Apropó, mire lőnek?
Lázár: Mindenre, ami mozog, de majd csak később.Hócipő: Kedves olvasók, tetszik, nem tetszik, Morvai Krisztina áll mellettem...
Morvai: Nem állok maga mellett, szemben állunk!
Hócipő: Jó, ahogy gondolja. Örül?
Morvai: Minek, hogy szemben állunk? Inkább, mint hogy maga mellett álljak!
Hócipő: Úgy értem, az uniós választás eredményének...
Morvai: Nyertünk, és kész!
Hócipő: Miért pont a kémügyes Kovácsot küldik mégis az unióba?
Morvai: Mert amíg ott van, addig se utazgat folyton a ruszkikhoz.
Hócipő: Továbbra is fognak uniós zászlókat égetni?
Morvai: Nem, mi ilyet soha nem csinálunk.
Hócipő: És akkor mit fognak égetni?
Morvai: Magát az egész gyalázatos uniót – a viselkedésünkkel.Hócipő: Schiffer András, LMP. Jó eredmény-e az ön szerint, ha összesen egy delegáltjuk van Brüsszelben?
Schiffer: Szerintem kiváló ahhoz képest, amire számítottunk.
Hócipő: 295 szavazattal ugrották meg a bejutási küszöböt, és a külföldi szavazatok szerdai összesítését követően – ugyan minimális rá az esély – de még el is bukhatnak.
Schiffer: Pedig mi vagyunk az a párt, amely egyemberként képes kiállni az ország érdekeiért.Hócipő: Az mszp-s Szanyi Tibort kérdezem...
Szanyi: ...Gyurcsány: Erősödünk!
Hócipő: Ön szerint mit kell tenniük, hogy még erősebbek legyenek?
Gyurcsány: Sok tejet kell innunk.
Hócipő: Azért egyelőre még az MSZP mögött állnak.
Gyurcsány: Már nem sokáig. Ők nem tejet isznak, így le fognak maradni!
Hócipő: Mit fog képviselni a Demokratikus Koalíció Brüsszelben?
Gyurcsány: Minden olyan értéket, amit az MSZP már nem, és amit az EGYÜT-PM még nem tud.Hócipő: Vajon mit gondol erről Bajnai Gordon?
Bajnai: Büszke vagyok és elégedett. Korszakváltást szeretnénk.
Hócipő: Európában is?
Bajnai: Valahol el kell kezdeni... ha ott nem, akkor ősszel az önkormányzatoknál.
Hócipő: És ha ott se sikerül?
Bajnai: Majd meglátja! Hátha...
Hócipő: Mennyire baj, hogy alacsony volt a részvétel?
Bajnai: Nem érdekes. Én sem vagyok magas, mégis itt vagyok. Aztán ott van Orbán Viktor is...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.