Kánság vagy kalifátus?

Para-Kovács Imre
2014. 07. 09. · Hócipő 2014/14
Abu Bakr el-Bagdadi, az ISIS nevű terrorszervezet vezetője nem szarral gurigázik. Újonnan alakult kalifátusát a jövőben ki akarja terjeszteni Afrikára, Európára és a teljes Közel-Keletre, mert rend kell a világba, konkrétan erre a rendre vártak már 25 éve, és eljövend, nemsokára az egyenruha nem félelmet, hanem tiszteletet fog kiváltani az emb… izé… ja, ez egy másik beszéd, elnézést kérek.

Esetükben nem arról van szó, hogy három kalasnyikovos ember egy konyhában kitalálja, hogy holnapra megforgatja az egész világot, és beveszi Manhattant, hanem valódi erőt képviselnek, pár ezren megfutamították az iraki hadsereg hetvenezer fős állományát, méghozzá úgy, hogy az irakiak fel vannak fegyverezve a legmodernebb technikával, csak éppen a szervezettségük hagy maga után némi kívánnivalót. A terroristák pedig szervezettek, nincs vesztenivalójuk, elmebeteg gyilkosok, és a végén úgyis a paradicsomba kerülnek, akkor meg miért ne most rögtön?!

Az ISIS, amikor nem az iraki hadsereget kergeti, akkor szisztematikusan gyilkol, az például kifejezetten idegesíti, ha a nők és leányok tanulnak, ezért megöli őket, bizonyítva, hogy nem az iskolának, hanem a halálnak tanultak.

Abban a térségben meglehetősen nehéz létrehozni egy olyan terrorszervezetet, ami senkinek sem tetszik, de az Islamic State in Iraq and Syriának ez sikerült, még az Al-Kaida is elhatárolódik tőlük, mert túl durvának tarja a módszereiket, ami alatt azt kell hogy értsük: az ISIS nagyjából mindenkit megölne, akivel találkozik, míg az Al-Kaida csak minden második embert.

A szunnita területek már a kezükben vannak, a síita határon

valószínűleg sikerül megállítani őket, bár amerikai segítség nélkül ez is kétséges, a helyzet odáig fajult, hogy Irán összefoghat Obamával, ami elég sokat elárul a káoszról.

Magyarország jelenlegi államformája kánság, ami némileg különbözik a kalifátustól, de nem annyira, mint amennyire a liberális demokráciáktól, ezért érdemes elgondolkodni azon, milyen változásokkal járna, ha bevezetnék nálunk az iszlám törvénykezést, és nem a mostani félmegoldásokkal bíbelődnénk, miszerint van is sajtószabadság, meg nincs is, tanulhatnak is a nők, meg nem is, lehet is dohányozni, meg nem is.

Bakfitty.

A kalifátus bevezetése persze más következményekkel járna a nőkre nézve, mint a férfiakra, ezért ezt külön tárgyalom, de az például egészen biztos, hogy ugyanannyi nő lenne a kormányban, mint most. Egy sem.

A sajtószabadság olyan hirtelen és véglegesen szűnne meg, mintha Orbán Viktor minden álma egyszerre teljesülne: kikapcsolnák az ellenzéki oldalakat, rádiókat, tévéket, betiltanák az ellenzéki újságokat, de nem ám ilyen töketlenül, mint most próbálkoznak, nem éheztetnék az ellenzéki újságokat, nem a reklámok megvonásával véreztetnék ki az ellenzéki sajtót, nem a magáncégek fenyegetésével érnék el, hogy ne reklámozzanak, hanem főbelövés, bezúzás, oszt jó napot.

A dohányosokat az ISIS által uralt területeken megkorbácsolják. Nem Nemzeti Dohánybolt, meg harc a dohányzás ellen, hanem sima korbácsolás. Nincs abortusz, nincs balneológia, csak a Korán. Ezt nevezik majd a kalifátusban felsőoktatásnak, tisztára mintha a KDNP kerülne hatalomra, leszámítva azt az apróságot, hogy az ISIS-tagok kevesebb hülyeséget beszélnek, és tartózkodnak az alkoholtól.

A kalifátusban nem csak beszélnek arról, hogy a nők helye a szülőszobán van, ahonnan kijőve főznek valamit, aztán visszamennek vacsora előtt megint szülni egyet, hanem meg is valósítják: a nő akkor van az utcán, ha a piacra megy, de akkor is rendesen letakarva, nem mindenféle szoknyákban meg kivágott blúzokban, hogy a hanyatló Nyugat ópiuma megmérgezze őket.

A tévében csak a kalifátus műsorai mennének (nem lenne tévé), mert a kalifátus gondoskodik rendezőiről és producereiről, nehogy má’ a halál kultúráját erősítsük a mi pénzünkön! Lennének viszont nagy népünnepélyek (a férfiaknak), ahol magyaráznák a Koránt, lehetne énekelni, és a végén felgyújtani valamit, ami túl modern, és zavarja az összképet.

A nők helyzete azonban nem lenne egyértelműen rosszabb, hiszen a kalifátusban a férj kötelezi magát, hogy eltartja családját, neje(i) és gyermekei semmiben sem szenvedhetnek hiányt. Nem reprezentatív felmérésem alapján ezt a szerződést a magyar nők jelentős százaléka azonnal aláírná.

Nem lennének kamu pályázatok, nem kéne szegény L. Simon Lászlónak kellemetlen kérdésekre felelnie, mert az kapná a pénzt, akinek adják, a hőbörgőket pedig kisebb állami ünnepség keretében lefejeznék, aminek a nép nagyon örülne.

Még szerencse, hogy a fürdőket nem romboltuk le.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/25  •  XI. 29. – XII. 12.
Para-Kovács Imre: Tegnap még azt sem tudtuk, hogy van nekünk szuverenitásunk, ma pedig már a háttérhatalom megfosztana minket tőle! Ez nem mehet így tovább! Nemzeti konzultálnunk kell, békemenetelni! Váncsa István szerint épp ideje, hogy a bárgyú publikum kazár szokás szerint pajzsára emelje született vezérét, és megrohamozzon bármit, francba a részletekkel! Smuzewitz Ilona: A magyar emberek kormánya erős, szabad és szuverén. Ezért mindentől megvédi magát. Ha kell, a magyar emberektől is. Farkasházy Tivadar: hamarabb sírná el magát a mesterséges intelligencia, mint Gulyás Gergely bármin Havas Henrik nindzsa-konzultációja Verebes István Örkényiádái Dési János elintézte, hogy minden színházi büfében legyen szotyi és kisüsti A Heti Kamu megtudta: Közgazdaságtani pót-Nobel-díjat kaptak a KSH munkatársai az októberi 9,9%-os infláció kiszámításáért.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.