Folyamodvány menekültstátuszért

Para-Kovács Imre
2014. 10. 15. · Hócipő 2014/21
Alulírott Navracsics Tibor ezúton politikai menedékjogért folyamodnék a nagy tekintélyű brüsszeli hatósághoz (nbh). Itt kérem szépen, mármint Brüsszelben, akkora a szabadság és a liberális demokrácia, amilyet én eddig el sem tudtam képzelni, de mentségemre legyen mondva, hogy bezárva, már-már fogolyként éltem Magyarországon, és elhittem – én bohó –, hogy az a szabadság, ami ott van. Mindeddig. Mert most reám szakadt a valódi demokrácia, és megvilágosodtam.

Amikor ez az egész dolog elkezdődött, fiatal voltam, és kellett a pénz.

Politikusként (képviselőként, frakcióvezetőként, miniszterként) nyolcszor-tízszer annyit kerestem, mint egyetemi oktatóként, és most a minimálbérről inkább nem is beszélnék, mert arról fogalmam sincs, hogy mennyi! Nagy volt rajtam a nyomás, és bár nem vagyok egy gyönge gerincű ember, de amikor választanom kellett a baromi sok pénz és a szakmai tisztesség között, habozás nélkül a baromi sok pénzt választottam, mert csak egyszer élünk, akkor pedig minek élnénk szarul?!

De persze nem voltam vak!

Amikor beterjesztettem, megszavaztam, vagy csak a nyilvánosság előtt támogattam a tisztességtelen, aljas és/vagy betegesen lopásra tervezett törvényeket, akkor esténként alig tudtam aludni, titkos naplómba lófaszt rajzoltam Orbán Viktor neve mellé, másnap pedig direkt előre köszöntem Szabó Tímeának. Bíztam benne, hogy ezek a kódolt jelek eljutnak a megfelelő személyekhez és a megfelelő intézményekhez, ahol feljegyzik rólam, hogy ez a Navracsics nem annyira orbánista, mint például Semjén, és csak kényszer hatása alatt cselekszik, de szíve mélyén demokrata, már-már DK-s, de minimum Együtt-PM-es.

Most kénytelen vagyok erről a kényszerről, erről a fullasztó és nyomasztó elnyomásról beszélni, amelyből érkeztem, és aminek sokkal inkább áldozata, mint haszonélvezője vagyok. Nos, képzeljék csak el, mennyivel rosszabb helyzetben voltam én azoknál a kollégáimnál, társaimnál, akik tényleg elhitték, amit mondtak, és meg voltak róla győződve, hogy a Fidesz-kormány nem csak a hatalom megtartásán és az ország ellopásán munkálkodik, hanem valamiféle mesterterv birtokában a nemzetért és a lakosságért cselekszik, aminek csupán mellékterméke, hogy a félkegyelmű betanított polgármesterekből és képviselőkből is milliárdosok lesznek fél ciklus alatt! Gondoljanak bele, milyen keserűen kacagtam rajtuk a hátuk mögött, mennyire fájt ostobaságuk és vakbuzgalmuk, amikor én pontosan tudtam, mi történik, és tényleg, de tényleg csak a pénz miatt hazudoztam és törvénykeztem, miközben láttam, amit láttam, de magamba kellett fojtanom keserűségemet.

Tisztelt nbh, kedves európai barátaim!

Csak önök tudják elképzelni, hogy milyen borzalmas egy európainak a fehérek között!

Bár tudom, hogy nem szokás menedékjogot adni egy EU-tagállam polgárának, de képzeljék csak el, mi történik velem, ha visszaküldenek! Most nem arról a rongyos 21 000 nettó euróról van szó, ami persze jól jön, de önmagában nem lenne elég a boldogsághoz, leszámítva természetesen a lehetőséget, hogy gyermekeim már nem az általam felépített rohadt rendszerben fognak szocializálódni, hanem a valódi Európából nézhetik, hogyan lesz a hobbitok földjén járás meg új közigazgatás és munka alapú munkanélküliség, szóval a pénz nem minden, de most éppen nem jut eszembe semmi más, amivel indokolni tudnám, hogy Európát befogadtam a szívembe, úgyhogy megvárom az írásbeli kérdéseket, addigra majd csak.

Mit jelent nekem Európa? (fogalmazás)

Európa, különösen az Európai Unió, nekem a szabadságot, az egyéniség kibontakozását, a demokratikus alapjogok szentségét és egy kulturális közösséget jelent. Kérem, engem elnyomtak! Tömtek és csak tömtek pénzzel, hogy mindarról a szörnyűségről, ami Magyarországon folyik, ne vegyek tudomást, és én – bár ellenálltam – végül a bankszámlám láttán megtörtem. Egy megtört ember áll önök előtt, és tényleg bármilyen biztosi állást elfogadok, csak ne kelljen visszamennem abba a borzalomba, abba a majdnem diktatúrába, amit ugyan tevőleges közreműködésemmel, de akaratom, ízlésem ellenére felépítettek párttársaim.

De ha azt gondolják, hogy mocskos anyagiakért tettem tönkre a hazámat, akkor nagyon tévednek. Is, de nem csak. Mert önök még nem ismerik Orbán Viktor démoni erejét, hipnotikus képességeit és azt a tulajdonságát, hogy szavaival tárgyakat mozgat (ez a képessége csak országon belül működik, ezért nem találkoztak még vele).

Még politikai karrierem legelején történt, hogy leült velem szemben, és nézett. Meg sem szólalt, de amikor felálltunk, én már fideszes voltam, és ettől kezdve tulajdonképpen nem volt saját akaratom, még alvás közben is éreztem a madzagokat, amivel mozgatott (amikor épp nem a szavaival vagy az akaratával). Még a nyakkendőmet is ő kötötte meg, és a gyermekeimet ő kísérte az óvodába!

Innen, Európából, minden bizonnyal jobban tudom segíteni hazámat, mint otthonról, abból a kényelmetlen, már-már tüzes trónként égető miniszteri székből. Ezért is remélem, hogy kérelmem meghallgatásra talál, de bármilyen munkát elvállalok, természetesen biztosi fizetésért, előre is köszönöm.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.