Fogáslista

Para-Kovács Imre
2014. 12. 10. · Hócipő 2014/25
Össze. Szokok néha álmodozni, aztán meg nem, ma reggel kint sétáltunk Bojtos kutyával, később Mariann is megérkezett, aztán a téli nap csillogott az arcán (Bojtosnak az orrán), ezt követően hazajöttünk, hogy a Nagy Összefogásról és a magyar pártpolitikáról írjak egy cikket. Szerencsétlen hülyének éreztem magam, mert van egy elmebeteg kormánypártunk (igenis lehet egy párt is elmebeteg, nem csak személy, mert ha egy személy az, akkor bekísérik a megfigyelőbe, aztán a nyílt osztályon kipiheni magát, kap szurit, esetleg meggyógyul, de egy pártot nem kísérnek sehová).

Szóval ez a párt azt képzeli, hogy aki nem ő, az mind elmegy Hollandiába mosogatni, vagy közrabszolga lesz a minimálbér feléért, ők meg közben ellopják a Holdat (önök előtt van az a jelenet, amikor Lázár János és Orbán Viktor gumicsizmában settenkedik a rancson heherészve, és arról beszélnek, hogy átverik az Egyesült Államokat ÉS Oroszországot, aztán vesznek az unokáknak egy-egy hegyet?)

No, és van egy elmebeteg ellenzékünk, melynek élén ott áll Gyurcsány Ferenc, aki kedélyesen kijelenti, hogy nem akar miniszterelnök lenni, viszont csak olyan személy lehet Magyarország miniszterelnöke, aki legalább minimális karizmával rendelkezik, az MSZP romjain pedig – mit tesz Isten?! – ő az egyetlen így körülírható személy, és akkor most álljon elő ez a személy, ő szívesen vár, de nincs sok időnk a Nagy Összefogásra, mert az óra ketyeg.

A Nagy Összefogás egyébként azt jelenti, hogy 10 százalék, meg 8 százalék, meg 6 százalék az egyenlő 51 százalékkal, és akkor hegyibe! Itt az idő!

Sírva sem vagyok hajlandó már röhögni.

Ha 2018-ban Gyurcsány Ferenc lenne az az egyedüli magyar állampolgár, aki él szavazati jogával, akkor is ellenzékben maradnának, mert az ügyes (szinonimák: aljas, antidemokratikus) választási törvény addigra ezt tartalmazni fogja, vagy az Úr saját kezűleg írná át az egyetlen szavazócédulát, ritka, de jelentős bizonyítékát adva ezzel létezésének.

Visszatérve pedig a settenkedő Orbánra és Lázárra, azt kénytelen vagyok megállapítani, hogy Amerika bizony kémkedik, és üzleti-politikai hatalmát arra használja, hogy az amerikaiaknak és úgy általában az országnak jobb legyen, de annyira sok pénzük van, hogy ráérnek némi elvi politizálásra is néha, és akkor vagy elszúrják, vagy nem. Az Egyesült Államok a saját érdekében kémkedik. Képzeljék csak el, micsoda abszurdum, amikor kémkedhetne Kuba vagy Szlovákia érdekében is, de nem, ezek a hülye amerikaiak a saját érdekükben teszik. Az Orbán–Lázár-féle Nagy Terv, miközben ők már a békéscsabai kolbászküldeményt gusztálták a pajtában (bocsánat, de nem tudom, hol tartják a kolbászt a budai műparasztok), szóval az összeesküvés angol fordítása, elemzésekkel és reagálási lehetőségekkel együtt, szépen mappába fűzve landolt (volna Obama asztalán, hogy belenézhessen, amennyiben bármilyen jelentősége lenne Orbánnak és Lázárnak az USA-ban azon kívül, hogy veszettséggyanús tüneteket produkálnak egy nagyjából inkább demokratikus, nagyjából inkább szabad és működőképes nyájban).

Putyin fél órával később kapná meg ugyanezt oroszul, mert az oroszok kicsit mindig bénábbak.

Az amerikaiak arra jutnak, hogy mivel a magyarok sajnos nem értik a diplomácia nyelvét, érdemes lenne köznyelvi fordulatokkal folytatni, a lopást lopásnak nevezni, a fasisztákat pedig fasisztáknak, tehát talán kicsit erősebben is, mint a valóság, mert a magyar külügyet egy fogyatékos vezeti, de hátha ül ott valaki az épület mélyén, aki megérti, hogy amikor az Egyesült Államok egyik diplomatája a lopást lopásnak nevezi, akkor baromi nagy baj van.

Béláim, akkor most fogjunk össze – szólal meg az álmos baloldal, akiket valami beteg téveszmébe rángatott az újpesti győzelem, pedig csak arról van szó, hogy egyre többen nézik az RTL Klub híradóját, és nem a baloldal fantasztikus teljesítménye.

Az utcán eközben emberek tüntetnek, és nem tartoznak a Fideszhez, és nem tartoznak az MSZP-hez, és még csak nem is fognak csatlakozni, mert undorodnak az egésztől. Egyesek összemossák az elmúlt 25 évet, mintha egyetlen nagy béna korszak lett volna az egész. Hazugság, hogy ugyanaz történt volna a szocik irányítása alatt, mint például most, tudatos hazugság, hogy inkább maradjon otthon a választó, de semmiképpen ne szavazzon a baloldalra, miközben pontosan tudjuk, hogy liberálisok és a baloldaliak megpróbáltak tenni valamit saját meggazdagításukon kívül.

A „rendszerváltás utáni zűrzavaros évek” tényleg itt vannak, csak Orbán víziójával ellentétben nem lezáródott a korszak trónra lépése után, hanem exponenciálisan lett durvább és még zavarosabb, míg aztán – reményeik szerint – a „mindent elloptunk, lehet lefeküdni aludni” nyugalmával befejeződik 2022-ben.

Összefogni jó, ha kérhetem, ezentúl csinálják otthon, a négy fal között. Ezt a kormányt a jelenleg vicceskedő baloldal nem fogja leváltani, mert nem tudnak számolni. Ha jön egy karizmatikus alak az utcáról (nekem mint rendes liberálisnak az álmom egy könyvelőszerű, szürke zakós miniszterelnök, akit Szabó Bélának hívnak [vagy Sándornak?], a miniszterei nevét pedig nem is olvastam még az újságban, a barackjaim viszont szépen érnek, lehet, hogy táncolok is egyet a fa tövében, mert a család jó dolog).

Ha tehát jön egy karizmatikus ember a kockakövek közül, az köszönetet mond a baloldalnak eddigi munkásságáért (mert udvarias). Megköszöni a Fidesznek, hogy a Nyugati pályaudvart nem lopták ki Spanyolországba (mert ironikus), aztán lesöpri a táblát, hogy belekezdjen egy új játszmába, amit a saját szájíze szerint szúrhat el.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.