Jón a hóadó!

Ürmös Zsolt
2015. 01. 07. · Hócipő 2015/01
Hóadó bevezetését tervezi a kormány. Az új adófajtát az igazságos közteherviselés jegyében vezetnék be, és a leesett hómennyiségen kívül kiterjesztenék minden olyan szavunkra is, amely tartalmazza a hó kifejezést. Így például hóadót kellene fizetni többek között a hóember, a hólánc és a hónap szavak kiejtésekor, vagy például a „Hahó!” és a „Halihó!” köszönések után is.


Kormányközeli érdekkörök máris megkezdték a törvény felpuhítását. Az egyik közösségi oldalon például mozgalom indult Deutsch Tamás vezetésével, akik azt szeretnék elérni, hogy kapjanak mentességet a hóadó alól a twitteres tahók.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/25  •  XI. 29. – XII. 12.
Para-Kovács Imre: Tegnap még azt sem tudtuk, hogy van nekünk szuverenitásunk, ma pedig már a háttérhatalom megfosztana minket tőle! Ez nem mehet így tovább! Nemzeti konzultálnunk kell, békemenetelni! Váncsa István szerint épp ideje, hogy a bárgyú publikum kazár szokás szerint pajzsára emelje született vezérét, és megrohamozzon bármit, francba a részletekkel! Smuzewitz Ilona: A magyar emberek kormánya erős, szabad és szuverén. Ezért mindentől megvédi magát. Ha kell, a magyar emberektől is. Farkasházy Tivadar: hamarabb sírná el magát a mesterséges intelligencia, mint Gulyás Gergely bármin Havas Henrik nindzsa-konzultációja Verebes István Örkényiádái Dési János elintézte, hogy minden színházi büfében legyen szotyi és kisüsti A Heti Kamu megtudta: Közgazdaságtani pót-Nobel-díjat kaptak a KSH munkatársai az októberi 9,9%-os infláció kiszámításáért.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.